Arkadaşlar merhaba, şimdi benim anlamadığım çok basit bir şey var.
Bilgisayara win10 kuracağım formatlamadan önce hdd 3 bölümden oluşuyordu C, D, E benim C ve E yi birleştirip yeni oluşturduğuma win10 kuracağım buraya kadar her şey basit şimdi anlamadığım kısma geliyorum;
Ben C ve E yi sildikten sonra yeniden C adında bir bölüm oluşturdum. *Bu bölümü biçimlendirmem gerekiyor mu? *Yeni oluşturduğum bu bölümü biçimlendirmesem de win10 kurulur mu?
Bölümleri değiştirince otomatik biçimlendirmiş oluyorsun, win10 kurarken muhtemelen biçimlendirme ister zaten istemesede boş olması gerekiyor.
Hocam bende seninle kesinlikle aynı fikirdeyim yani otomatik olarak biçimlendirmiş oluyoruz diye düşünüyordum teşekkür ederim, başka düşüncesi olan özellikle biçimlendirmek zorundasın diyen olursa lütfen açıklasın çok merak ediyorum neden böyle düşündüklerini (patronum biçimlendirmek zorundasın şeklinde düşünüyor.)
Hocam biçim isterse biçimlendirirsin istemezse bırak devam etsin ama sağlıklı bir format herşeyi Sıfırlamaktan geçer
Zaten biz bu iki diski sildiğimizde ve oluşan alandan tekrar yeni bir disk yarattığımızda her şeyi sıfırlamış olmuyor muyuz?
sıfırlanmış ise disk'in bir problem yok
Evet sıfırlanıyor çünkü birleştirme yapılınca veriler kullanılmaz oluyor recovery türü programlarla geri getirilebilirsin ama sağlıklısı bence biçimlendirip yapmak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme