Şimdi Ara

Harddisk Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki bir kaç gün içinde bir sabit disk almayı planlıyorum. Fiyatları hala çok yüksek olduğu için "harici" (external) almaktan vazgeçtim. Yalnız şimdi de şöyle bir durum söz konusu. Benim bilgisayar artık eskidiği için anakartım kaç gb'a kadar destekler bir fikrim yok. Açıkçası yanlış bir şey de almak istemiyorum. Çünkü artık eskisi gibi tanıdık bilgisayarcılardan almıyoruz parçaları. Gidip büyük, şirketleşmiş yerlerden aldığımız için ne çalışanlar doğru dürüst bir şey biliyor hem de iade yaparken bir sürü dert çıkarıyorlar.

Benim anakartım -> BU!

Bildiğim kadarıyla SATA desteği var. Max. olarak da 100 ytl civarına çıkabilirim. Sorunsuzca takıp tanıtabileceğim bir sabit disk tavsiye ederseniz sevinirim.

• 105 ytlye st3250410as alabilirsiniz.şu andaki alanabilecek en iyi hdd
    hdd sata olarak calışacaktır. ilerde yeni sisteminizde sata2 olarak kullanabilirsiniz
  • 320 gb lık bir samsung sizin için yeterli olur.. bildigim kadarıyla hdd ler terabyte bile olsa fark etmez... zaten en fazla 1 tb lık hdd var..
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Sistemde hali hazırda 80 GB'lık bir Samsung disk takılı bulunmakta. Acaba bunu Seagate alsam bir çakışma falan olur mu?

Bu arada ST3250620AS ile st3250410as arasında ne gibi bir fark var bulamadım da. Bana tamamen aynı gibi geldi ikiside ?

Ayrıca SATAII desteklemiyor benim anakart diye o disklerden uzak duruyordum. Takınca direk SATA olarak çalıştığını öğrendiğim iyi oldu.

EDIT: Bu arada 10 ytl gibi fark ile samsung 320gb alıyorum. Segate'in performansı bu 70gb'lık farka değer mi gerçekten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subtitle -- 30 Ocak 2008; 1:23:44 >
  • size onerdiğim bu disk st3250410as şu anda piyasada bulunan en hızlı disk konumunda. bunlardan azıcık daha hızlı olan 150 gblik raptorler 300 dolar cıvarında satılmakta. ayrıca bu disk hem cok sessiz hemde tum seagateler gibi 5 yıl garantıli. forumda arama yaparsanız bu diskin ne kadar iyi olduğunu anlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 30 Ocak 2008; 6:05:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.