Şimdi Ara

HARDDISK i AÇMAYA ÇALIŞINCA BİÇİMLENDİRME İSTERMİSİNİZ DİYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
30.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harddiski takıyorum,pc hdd yi görüyor fakat açmaya çalışınca biçimlendirmek istermisiniz uyarısı çıkıyor...hayır deyince kapanıyor ve hiçbişey açmıyor..evet dersemde içindeki 360 gb film ve 80 gb müzik arşivim formatlanacak..lütfen bilen biri yardım etsin,2 sene uğraştım o filmler için
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Demekki biçimlendirmek zorundasın bi sorun olusmus.e sürücüsündeyse E: yaz yukarı adres çubuğuna veya ara tuşuyla bulmaya calıs olmuyosa mecbur biçimlendirmek gerekecektir..
  • aga hiçbi şekilde açılmıo içi...fixmbr kullanmayı bilen varmı,bi arkadaşım ordan yapılır dedi ama oda unutmuş nasıl olduunu?
  • Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.

Önce şu başlığı değiştir.
  • eywallah saol eve gidince ilk iş deneyecem bunu..de başlığı nie deiştirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoistanbul

eywallah saol eve gidince ilk iş deneyecem bunu..de başlığı nie deiştirim?

Başlığı değiştimişsin, güzel ve kurallara uygun olmuş işte
  • çalıştırdan cmd yazdım chkdsk komutunu uyguladım ama 'dosya türü RAW, RAW için CHKDSK kullanılmıyor uyarısı verdi...şimdiki ne yapmam gerekiyor?
  • Chkdsk komutunu orjinal windows cd'inden çalıştıracaksın.. Yani orjinal xp cd'yi tak
    bios dan cd-rom açılacak şekilde ayarla (first boot) ve cd içeriğindeki CHKDSK.exe dosyasını çalıştır.
  • RAW dosya türü üzerinde herhangi bir işlem yapmazsınız. Ne chkdsk ne de biçimlendirme. Evet deseniz bile biçimlendirme yapmayacaktır.

En iyisi siz veri kurtarma programı edinin ve dosyalarınızı kurtarmaya bakın..
  • bildiğiniz bi kurtarma programı varmı peki?
  • eywallah çok saolun arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.

Önce şu başlığı değiştir.

nihat35nihat sana çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Beni çok büyük bir sıkıntıdan kurtardın. Dün gece ne olduysa artık elektrik kesintisinden mi, virüsten mi kaynaklandı bilmiyorum, c ve e hardisklerime giriş yapıyorum fakat taşınabilir 250 gb lık harddiskime giriş yapamıyordum, biçimlendirmek istermisiniz diye mesaj veriyordu, şok oldum, eyvah dedim. 250 gb hard diskimdeki tüm resim, video, müzik, özel dosyalar, çalışmalar, tüm programlarım sayende geri geldi. Olay aşağıdaki gibi, bazı hatalar oluşmuş onları düzeltti.

Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
    (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
    C:\>chkdsk/r d:
    Dosya sistemi türü NTFS.

CHKDSK dosyaları doğruluyor (aşama 1 / 5)...
    Dosya doğrulama tamamlandı.
    CHKDSK dizinleri doğruluyor (aşama 2 / 5)...
    Dizin doğrulama tamamlandı.
    CHKDSK güvenlik tanımlayıcılarını doğruluyor (aşama 3 / 5)...
    Güvenlik tanımlayıcısı doğrulama tamamlandı.
    CHKDSK Usn Günlük doğruluyor...
    Usn Günlük doğrulaması tamamlandı.
    CHKDSK dosya verisini doğruluyor (aşama 4 / 5)...
    Dosya verisini doğrulama tamamlandı.
    CHKDSK boş alanı doğruluyor (aşama: 5 / 5)...
    Boş alan doğrulaması tamamlandı.

Birim Bitmap hataları gideriliyor.
    Windows dosya sisteminde düzeltmeler yaptı.

244187968 KB toplam disk alanı.
    150338596 KB 108606 dosyada.
    33200 KB 8731 dizinde.
    0 KB bozuk kesimde
    232260 KB sistem kullanımında.
    65536 KB Günlük dosyasınca kullanılıyor.
    93583912 KB diskte kullanılabilir alan.

4096 bayt her ayırma biriminde.
    61046992 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.
    23395978 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.

C:\> Eyvallah...

• Arkadaşlar, RAW hatasını cmd'de bende de verdi. Veri kurtarma programı olmadan format atamayacak mıyız bu usb'ye ? Ben veri kurtarmak istemiyorum, sadece format atmak istiyorum. Lütfen acil yardım eder misiniz yarına yetiştirmem gereken bi kaç iş var. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekarburak

Arkadaşlar, RAW hatasını cmd'de bende de verdi. Veri kurtarma programı olmadan format atamayacak mıyız bu usb'ye ? Ben veri kurtarmak istemiyorum, sadece format atmak istiyorum. Lütfen acil yardım eder misiniz yarına yetiştirmem gereken bi kaç iş var. Şimdiden teşekkürler.

hata denetleme de işe yaramadı ise yapacak bişey yok biçimlendiremezsiniz..
  • bİLGİSAYAR yönetimi ve disk yönetiminden bakınca içini dolu gösteriyor
  • Peki dejaay o zaman yani usb artık kullanılamaz durumda mı yani ? At gitsin mi diyorsun kardeş ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekarburak

Peki dejaay o zaman yani usb artık kullanılamaz durumda mı yani ? At gitsin mi diyorsun kardeş ?

HARDDISK i AÇMAYA ÇALIŞINCA BİÇİMLENDİRME İSTERMİSİNİZ DİYOR!

USB HDD'nin böyle görünmesi HDD'nin formatsız olduğu anlamına gelebilir. Yani fabrika çıkışlı hiçbir işlem yapılmamış bir HDD'nin durumuna bakarsanız yukardaki resim gibi Dosya sistemi : RAW olarak gözülecektir veya HDD'yi sildiniz (biçimlendir ama format atmadan) baktığınızda tekrar RAW formatını görürüz. HDD bölümlerini (Partition) kurcaladığınızda yani bölümleri oluşturmada veya birleştirmede yapılan hatalar (olumsuzluklar) sonucunda da RAW formatını görürüz. Bu tekrar format edilerek düzeltilebilirse de, format işlemi uygulanamıyorsa cihazın yapısal yani donanımsal (mekanik veya elektronik) bir arızası var demektir ve önce onarım gerekir.

USB, Sorun ve Çözümleri
    konusunu inceleyin.

USB gerekli ve gereksiz programlar
    konusunu inceleyin.

• Cok teşekkürler ilgili başlıkları inceleyecegğim
  • partition manager veya acronis disk direktör kurtarma cd siyle dos ta biçimlendirme yapmayı deneyebilirsin... disk gözüküyorsa... kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.