Şimdi Ara

Harddisk'in Güç Pinleri yamuldu, düzeltilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugünkü sakarlıklarıma bir de HDD nin pinlerini yamultmayı ekledim, nasıl becerdin demeyin, ben de anlamadım ama oldu bi kere. Şimdi sorum, bu düzeltilebilir mi? tamir edilebilir bi durum mudur? yoksa HDD ye elveda deme vaktim gelmiş midir? Güç kablosunu takıp çalıştırmayı denedim, bilgisayar açılmadı. elimle sabitleyerek zor tuttum zaten sabit de durmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selman22 -- 24 Mart 2016; 19:54:07 >

• Selman22 S kullanıcısına yanıt
    Selamın aleykum gçmiş olsun durumun fotorafını atabilirmisiniz size zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erol YILDIZ

Selamın aleykum gçmiş olsun durumun fotorafını atabilirmisiniz size zahmet

gerek kalmadı, teknik servise götürdüm, kablo uçlarını pinlere lehimleyip çalıştırmayı denediler, çalışmamış. harddisk bozulmuş, pinler yamukken çalıştırmayı denedim diye yandı herhalde. yazık oldu :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selman22 -- 28 Mart 2016; 3:07:50 >
  • Selman22 S kullanıcısına yanıt
    Bendeki hdd 'in güç pinlerinden bir tanesi zorlama sonucu yamulmuştu cımbız yardımıyla düzeltmem ve özenli takmam sonucunda çalışmıştı.
  • ss atarsanız daha iyi olur
  • fark şu, ben sadece pinleri yamultmadım, o güç kablosunu saibtleyen plastik gibi bir destekleyici var, onu da komple kırmışım, daha sonra o destekleyici olmadan güç kablosunu takıp çalıştırmaya kalktığımda da muhtemelen diski yakmışım. şimdi şöyle bir sıkıntı var, 2. bir hdd aldım aynı model, ve bilgisayara bağladım, görmedi, güç kablosunu sata kablosunu değiştirdim, yine görmedi, teknik serviste başka bilgisayarda test ettirdim, o da bozuk çıktı. acaba bu hdd geldiğinde mi bozuktu, yoksa benim bağlantı yapıp çalıştırmayı denemem sonucu mu bozuldu kablodan dolayı falan? böyle birşey mümkün müdür?
  • Gelen hdd in bozuk ihtimali düşükde olsa var ama bence senin güç kaynağında yada kablosunda sorun olma ihtimali çok yüksek servisde kontrol ettirmende fayda var ölçerler kabloyu test ederler.

Söylemeden edemedim nasıl becerdin o plastiği kırmayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

Gelen hdd in bozuk ihtimali düşükde olsa var ama bence senin güç kaynağında yada kablosunda sorun olma ihtimali çok yüksek servisde kontrol ettirmende fayda var ölçerler kabloyu test ederler.

Söylemeden edemedim nasıl becerdin o plastiği kırmayı

hdd yi monte ederken kızak gibi 2 tane aparat var onlara tutturup kabloları taktım, aşağı doğru ittirdim, kablolar alan dar olduğu için sıkışmış, plastiği kırmış, pinler de yamulmuş tabi, bilgisayar hdd yi görmeyince farkettim. 1 yıldır sorunsuz çalışıyordu :(
  • Eski diskin kırık kısımdan dolayı kabloda kısa devre, hasar vs. sebep vermiş olabilir.
    O kabloya takacağın tüm diskler sıkıntı yaratacaktır. Tavsiyem veri kablosunu atıp, güç kablosunu da körlemen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    güç kablosunda aynı kablo üzerinde birden fazla uç var, kırık olan hasarlı ucu bu HDD de kullanmadım, bu uç diğerlerini de etkiler mi aynı kablo üzerinde oldukları için? öyle olsa ssd de bu kablodan güç alıyor, onda sıkıntı olması gerekmez miydi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.