Bilgisayarımda 128 SSD ve 1 TB harddisk bulunuyor. İşletim sistemi SSD ye kurulu ve nadiren kullandığım programlar ve oyunlar harddiskte bulunmakta. Şöyle bir sorun yaşıyorum sürekli;
SSD tek parça ve C yerel diski. Harddisk tek parça ve D yerel diski.
Uzun süre internette dolaşıp (Chrome SSD'ye kurulu) D yerel diskine girmek istediğimde, harddiskin yeniden çalıştırılmasını bekliyorum. Genellikle harddisk devre dışı bırakılıyor ve sadece ben erişmek istediğimde çalışmaya başlıyor , halliyle buda gecikmelere neden oluyor. Bu işlem tek seferlik değil, her defasında gerçekleşiyor. Diyelim ki D yerel diskinde bulunan bir dosyayı veya klasörü açtım, belli bir süre sonra yerel disk D den çıkıp, tekrar girdiğimde , yine harddisk yeniden başlatılıyor ve yeniden verilerin listelenmesini bekliyorum.
Word ü harddiske kurduğum için, diyelim ki 5-10 satır yazı yazdım ve 5 dk ara verdim. Tekrar yazmak istediğimde pc donuyor, önce harddiskin çalışmasını bekliyorum harddisk çalışıyor ve daha yeni klavyeden bastığım tuşlar ekran da görünmeye başlıyor.
Harddisk'in hep çalışması için ne yapabilirim ?
Güç yönetimi (geli?mi? ayarlar) kysmyndan yapabilirsin.
Buradan disklerin uykuya dalma süresini ayarlayabilir veya tamamen iptal edebilirsin.
Senikinde süre kysa sanyrym. 15-20 dakika filan seçebilirsin. (tamamen iptali önermem)
quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
Güç yönetimi (geli?mi? ayarlar) kysmyndan yapabilirsin.
Buradan disklerin uykuya dalma süresini ayarlayabilir veya tamamen iptal edebilirsin.
Senikinde süre kysa sanyrym. 15-20 dakika filan seçebilirsin. (tamamen iptali önermem)
Teşekkürler hocam.
KodiXesK
kullanıcısına yanıt
harddiski anakarttaki başka bir çıkışa tak eğer olmazsa işletim sistemini hdd ye kurmayı dene buna genelde cmos un kendine reset atması deniyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme