Şimdi Ara

Harddisk Kafa Atma Böyle Çözebilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bendeki WD 80GB WD800BB-55JKA0 modelli harddisk kafa atıyor açılmıyor uçmuş durumda şansa kullanmalık elime WD 80GB WD800BB-22JHA0 modelli bi tane düştü şimdi diyorum ki harddisk altında bulunan kartı değişsem sorun çözülürmü onun öncesinde modellieri arasında kucuk bir fark olmasına rağmen kartlar arasında büyük bir fark varmıdır? Değişebilirmiyim ve değişeyimmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukceng -- 3 Mart 2012; 11:27:46 >

• Kafa atan hard diski kurtarmak çok zordur bence bi faydası olmaz ama yinede hiren bootla bilgisayarı açıp dos programlardan hdat2 programıyla bi tarat check and repair sectors seçeneğini kulan ama kafa atan hard diskin kurtarılma ihtimalı azdır
  • İnternette adamlar HDD kartını degiserek hallediyorlardi dediğiniz yollardan denedim ise yaramadı kart degistireyimmi diye soruyorum veri kurtarma merkezleride böyle yapıyor sanırsam...
  • Onu bunu bilmem benim hddi vurarak çalıştırıyordum. Bazen paralel olarak koyduğumda çalışmazdı dik koyardım bir kaç vururdum çalışırdı
  • Merhaba,

Kartı değiştirmiş olsan bile, o harddisk yine kafa vuracaktır. Kafa vurmasının sebebi kart dan değil, motor dan dır.
  • Cevaplar için Teşekkürler...
  • Buzdolabında dondurup sonrasında takıp çalıştırma diye bir yöntem vardı 10-15 dakika bilgilerinize erişebiliyordunuz. Eğer böle bir durum varsa deneyin belki olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Kafa Değişimi
    3 yıl önce açıldı
    format atma ücreti ne kadar?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • enteresan bir yöntem deneyen gördün mü bari?

• Merhaba,

Buz dolabın da harddisk'i dondurup sisteme taktığın zaman, harddisk ısınacaktır ve nem karta işleyecektir. Sonrasın da harddisk kartı üzerindeki bileşenlere zarar verecektir. Sadece hurafe dir bu yöntem.

• harddiske kafa atsam düzelir mi diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sniperci.

harddiske kafa atsam düzelir mi diye okudum

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Kartı değiştirmiş olsan bile, o harddisk yine kafa vuracaktır. Kafa vurmasının sebebi kart dan değil, motor dan dır.

+1 hdd biosda görünmüyorsa soğuk su iç üstüne.şaka bir yana hdd spin up hatası veriyorsa kurtaracağın bilgiler multimedia dosyaları(müzik,film vs) ise zaten parçalı ve birbirine bitişik olarak kurtarılır o da işine yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sniperci.

harddiske kafa atsam düzelir mi diye okudum

Mükemmelsin
    Anlaşılan uzmanından başka biri kurtarma işine girişmesin demek istediniz :)
  • aynı model ise neden olması olur tabi
  • 1-2 model üstü :) herşey aynı gözüküyor :D denesem mi diyorum?
  • Çalışan 2.5" HDDyi yere düşürdüm
  • Kartı değişmeniz hiçbir işe yaramaz. Her modelin kendine göre bir haritası (maps, firmware'si) vardır. Bosuna bu yöntemi kullanmayın. Ki arızanın karttan olduğunu da bilmiyorsunuz. Hadi diyelim merak ediyorsunuz kendi serisinden bir kartla deneyebilirsiniz. Ayna marka model ve boyutta hdd lerde bile bir kaç sürüm board atar. Veriniz değerliyse uzak durun. Yok macera arıyorsanız basarılar.
  • Hard diskin içini açıp kafayı değiştimediğiniz sürece çalışmayacaktır... HDD açtığını zamanda taksanız bile çalışmaz çünkü içindeki manyetizmayı kaybedecektir. Ve bilgilerinizde onlarla birlikte uçacaktır. Ama durgun haldeki bir HDD'yi vurarak belki kafanın tekrar kendine gelmesini sağlayabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

Kartı değişmeniz hiçbir işe yaramaz. Her modelin kendine göre bir haritası (maps, firmware'si) vardır. Bosuna bu yöntemi kullanmayın. Ki arızanın karttan olduğunu da bilmiyorsunuz. Hadi diyelim merak ediyorsunuz kendi serisinden bir kartla deneyebilirsiniz. Ayna marka model ve boyutta hdd lerde bile bir kaç sürüm board atar. Veriniz değerliyse uzak durun. Yok macera arıyorsanız basarılar.

+1

%99 ihtimalle taktigin board bir kac saniye icinde yanacak... cok eskilerde ben boyle seyleri cok denedim. baska cd romlarin lenslerini diger kizaklara takmak vs vs...
  • eger uyumsuz ise takıcagınız boardun girişlerinin hemen arkasında bi parça var o ısınır ve bir kac saniye icinde komur gibi olabilir dikkat edin. ama kafa atma problemleri % 90 sekilde elektronik degilde mekanik bolumdeki arızadan dolayı olusuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.