Şimdi Ara

Harddisk kartı tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
8.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet bios degisimi gereklidiri okudum. once sadece degistirerek deneyip daha sonra biosu degistirecem fakat nasil bir alet lazm sokmek icin ? ucuz birsey midir.

Harddisk kartı tamiri
  • hdd anakartlarında yazılım aşırı önemli denediğim birebir değişimlerde bile çalışmadı.
    bios sıcak hava üflemeli havya ile işi bilen biri tarafından değiştirilebilir yoksa etrafındaki smd kondanstorler ve dirençler oynayabiliyor.
  • Kartı değiştirecekseniz bios değişimini işçiliği iyi olan bi telefon tamircisi halleder diye düşünüyorum. O kadar ufak boardlarda bir sürü parça değiştiriyorlar sonuçta. Bu fotoğraftaki de sıkıntı olacak kadar da ufak bir parça değil sanki. Halledilir yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali bilgileriniz icin tesekkurler. Sonuclari yazacagim.
  • Evet cok kullanilan bir disk.
    Ben aynisindan edindim fakat gordum ki diskin anakartlari epey ucuz. Su sonuclara goz gezdirebilirsiniz;

Free Shipping PCB 2060-771698-002 for WD Hard Drive WD15EARS WD20EARS WD20EURS PCB HDD/logic board
    Genuine Hard drive circuit board 2060-771698-002 WD15EARS WD20EARS WD20EURS 771698-T04

Haliyle 20-30$ odeyerek kart alip takmayi dusunuyorum oteki disk heba olmasin.

Cinden anakarti getirmek konusunda ne dusunursunuz, saglam sekilde gelir ve calisirlar mi @ozmenakif @emesut @bdivrik

• Marka model belirtseydiniz keske.ilgili sitede duskinize uygun kartlarda bulunmakta.inceleyin

• ozmenakif kullanıcısına yanıt
    Karti soktum sungerinde yanik yok fakat kartta bir karalti var
    Bu mesaja eklenen görseller:

Harddisk kartı tamiri Harddisk kartı tamiri

• oksitli pinleri tornavida ucu ile hafifce kazı.
    hdd marka model ve arızası nedir.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Kaziyinca devreye zarar vermez mi.
    Western digital 2tb ears. Hangi pinler acaba. cihaza guc gitmiyor skintisi bu su anda. Yanik ta yok gibi
  • Oksitli yerleri kazımana gerek tok. Bir silgi ile sil parlayacaktır...
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Servislerde sıcak hava kullanılacağı zaman sökülecek parçaya göre ısıya dayanıklı malzemeden bir şablon ile maskeleme yapılarak ısının diğer bileşenleri etkilemesi engellenir. Aluminyum folyo ile de maskeleme yapılabilir belki.

• Öncelikle merhaba,
    WD2002FAEX-007BA0 Western Digital DCM: HANCHV2AAB 2TB 3.5" harddiskim var. Yanlış adaptörün takılması sonucu kartında yanma oldu. Kartın modeli 2060-771624-003 REV A. Bir kart bulduğumu sanıyorum. Hardiskte dönme var Ses de. İki kartta aynı fakat çalıştıramadım. Kartın modeli 2060-771624-003 REV A.
    1)Bulduğum kart orjinali ile aynı mı?
    2)Çalışır hale getirmek mümkün mü ?
    3)Hasarlı karttaki cipleri, hasarsız karttaki cipler ile değiştirmek mümkün mü? Yardımcı olursanız sevinirim olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. saygılar.

hasarlı kart
     Harddisk kartı tamiri
     Harddisk kartı tamiri

hasarsız kart aşağıdaki resim
     Harddisk kartı tamiri
     Harddisk kartı tamiri

• anakart modelleri uygunsa eski karttaki bios cipi yeni karta monte ederseniz calisacaktir
     Harddisk kartı tamiri
  • İlginiz için teşekkür ederim. bios cipini değiştirmeden , harrdiskteki bilgileri kurtarmanın başka bir yolu var mı? @yeappa
  • omrselim40 O kullanıcısına yanıt
    cihazi incelemek gerekli, fakat guc gelmiyor ve headpin donmuyor ise veri kurtarma merkezlerine gondermeli. bu ise uygun mekanik cihazlara sahipler bu sebeple 500tl altina pek kurtarmiyorlar.
  • yeappa kullanıcısına yanıt
    hocam, benim kartta rom cipi hangisi bir gösterirsen sevinirim, 8 bacak dediler ,8 bacaktan 3 tane var , kafam karıştı, yanlış yapmayalım şimdi.
    merhaba, sadece bir anakart alarak bios chipini degistirerek calistirabilirsiniz. bios cihazdaki verilere ulasmak icin bir algoritmayi tetikliyor muhtemelen. asagidaki resimden yararlanin. sicak lehim ile sokeceksiniz.

Harddisk kartı tamiri
  • yeappa kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkür ederim . hava üflemeli havya ile daha iyi olmaz mı?
    daha dogru dediginiz gibi.
    telefoncularda yapiyorlar. 10tl yapmisti, ayni sorundan muzdarip iken.
  • Çok teşekkürler, 2022 yılında bile bu postunuz işime yaradı. 2 TB güvenlik kamerası diskini, diyotu iptal edip, yanan sigorta yerine de ince tel bağlayıp kullanabildim. Peki bu diyor yerine başka diyot takmasak, orası boş kalsa ne olur?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.