Şimdi Ara

Harddisk Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba 1tb p300 almak istiyorum ama çabuk bozulmasından korkuyorum bad sektörlerden dolayı. Oluşmaması için ne yapmamız gerekir, eski diskim 1 yılda bad sektörlerden çöp olmuştu. Elektrik kesintisi çok etki ediyormu ?

• Aynı diski kullandım memnun kalmadım kendi kendine tok bir ses çıkarıyor tarif etmem zor, iade ettim...

Şuana kadar kullandığım Seagate disklerden ise çok memnun kalmıştım belki şans bilemiyorum 3.5" diskleri komple elden çıkardım alırsam depolama için de M.2 disk alacağım sata ssd bile takmak istemiyorum artık sisteme.

Depolama disk istiyorsan WD C.Blue/Green olabilir yada Seagate Barracuda alınabilir.

Elektrik kesintisi sık oluyorsa diskleri çabuk bozma ihtimali oluyor, ups (kesintisiz güç kaynağı) ya da kaliteli akım korumalı üzerinde sigortası olan prizlerden kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 2 Şubat 2021; 20:59:28 >
  • Bozuk sektör tek tehlike değil, istatistiklere göre Seatage ve WD en çok bozulan markalar. Bozuk sektör her disk'de her an oluşabilir bunun hiç bir garantisi yok fakat Seagate ve WD, özellikle Seagate Barracuda ve WD Blue alırsanız daha çok riske girmiş olursunuz. Elektrik kesintileri bozuk sektör oluşmasına neden olabilir fakat hiç elektrik kesintisi olmasa da oluşabilir çünkü bozuk sektörler disk teknolojisinin doğasında vardır, her disk'de zamanla oluşur fakat çoğu zaman biz farkına varmadan tamir edilir. Desktop diskler en çabuk bozulanlardır, güvenlik ve NAS diskler daha sağlamdır ayrıca modeline göre 5 seneye kadar global garantileri vardır. WD'nin Ultrastar serisi hariç hiç bir HDD'sinin tercih edilir bir yanı yok, Seagate'ler Toshiba'lardan daha performanslı fakat Toshiba daha güvenilirdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.