Şimdi Ara

harddisk problemime çözüm lütfen.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 6 TB harddisimi GPT formatında biçimlendirdikten sonra arşiv hazırlamaya başladım. Fakat 2 TB'dan sonra yüklediğim videolar bilgisayar kapanıp açıldığı zaman videolar açılmıyor. attıklarım bozuk görünüyor yada çözülemiyor uyarısı veriyor. Harddiskin bozuk olduğunu düşünerek garantiye gönderdim ve sıfırı ile değişti ama yine aynı sorun var.. diskin özelliklerine baktığımda 5.750 GB yazıyor ama 2 TB dan sonra diske ne yüklersem bozuluyor.

bunun çözümü nedir allah aşkına

• quote:

Orijinalden alıntı: chic-c

arkadaşlar 6 TB harddisimi GPT formatında biçimlendirdikten sonra arşiv hazırlamaya başladım. Fakat 2 TB'dan sonra yüklediğim videolar bilgisayar kapanıp açıldığı zaman videolar açılmıyor. attıklarım bozuk görünüyor yada çözülemiyor uyarısı veriyor. Harddiskin bozuk olduğunu düşünerek garantiye gönderdim ve sıfırı ile değişti ama yine aynı sorun var.. diskin özelliklerine baktığımda 5.750 GB yazıyor ama 2 TB dan sonra diske ne yüklersem bozuluyor.

sabit diskinizin marka modelini yazarmısınız
  • WD Green Power 6TB Intellipower Sata 3.0 64Mb WD60EZRX
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

quote:

arkadaşlar 6 TB harddisimi GPT formatında biçimlendirdikten sonra arşiv hazırlamaya başladım. Fakat 2 TB'dan sonra yüklediğim videolar bilgisayar kapanıp açıldığı zaman videolar açılmıyor. attıklarım bozuk görünüyor yada çözülemiyor uyarısı veriyor. Harddiskin bozuk olduğunu düşünerek garantiye gönderdim ve sıfırı ile değişti ama yine aynı sorun var.. diskin özelliklerine baktığımda 5.750 GB yazıyor ama 2 TB dan sonra diske ne yüklersem bozuluyor.

sabit diskinizin marka modelini yazarmısınız

WD Green Power 6TB Intellipower Sata 3.0 64Mb WD60EZRX

• Diski gpt formata çevirebildiğinizden emin misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chic-c C kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    HDD problemini yazmışsınız ama işletim sistemi nedir hiç bahsetmemişsiniz (32 yada 46-Bit?).
    Eğer 32-Bit işletim sistemi ise, bu 6 TB HDD'nin tamamını kullanamazsınız(2 TB üstünü kullanamadığınızı zaten belirtmişsiniz).
    Eğer 64-Bit işletim sistemi ve MBR sistem kuruluysa, durum yine değişmez. Sisteme 64-Bit UEFI modunda işletim sistemi yüklerseniz bu sorunu aşarsınız. Yani GPT biçimlendirilmiş HDD ve 64-Bit UEFI işletim sistemi kurmalısınız. Bu şekilde yaparsanız yaklaşık 10 PB'a(petabyte) kadar HDD desteğini kullanabilirsiniz.

Yazdığınızdan anladığım kadarı ile Hard Diskinizde bir sorun yok. Bana göre sadece GPT biçimlendirilmemiş HDD ve UEFI kurulmamış 64-Bit işletim sistemi kaynaklı.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Günaydın
    HDD problemini yazmışsınız ama işletim sistemi nedir hiç bahsetmemişsiniz (32 yada 46-Bit?).
    Eğer 32-Bit işletim sistemi ise, bu 6 TB HDD'nin tamamını kullanamazsınız(2 TB üstünü kullanamadığınızı zaten belirtmişsiniz).
    Eğer 64-Bit işletim sistemi ve MBR sistem kuruluysa, durum yine değişmez. Sisteme 64-Bit UEFI modunda işletim sistemi yüklerseniz bu sorunu aşarsınız. Yani GPT biçimlendirilmiş HDD ve 64-Bit UEFI işletim sistemi kurmalısınız. Bu şekilde yaparsanız yaklaşık 10 PB'a(petabyte) kadar HDD desteğini kullanabilirsiniz.

Yazdığınızdan anladığım kadarı ile Hard Diskinizde bir sorun yok. Bana göre sadece GPT biçimlendirilmemiş HDD ve UEFI kurulmamış 64-Bit işletim sistemi kaynaklı.

merhaba işletim sistemim win7 pro 64bit fakat uefi mi onu bilmiyorum. hdd gpt olarak biçimliyor görünüyor yani, peki işletim sistemini uefi olarak nasıl kuracağız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

merhaba işletim sistemim win7 pro 64bit fakat uefi mi onu bilmiyorum. hdd gpt olarak biçimliyor görünüyor yani, peki işletim sistemini uefi olarak nasıl kuracağız?

Selam
    sisteminiz aşağıdaki resimde olduğu gibi biçimlendirilmiş ve @BIOS ayarı UFEI modunda ise, sisteminiz UEFI kurulu anlamına geliyor. Yani orada görünen 128 MB MSR birimi UEFI kurulmuş bir sistemi ihtiva eder..

Resim alıntıdır:

Ya da bilgisayarınız açık iken, Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazıp Enter tuşuna basın ve açılan pencerenin resmini birimlerin net görüleceği şekilde resimleyip ve buraya gönderin bakalım durum nedir görelim.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    sisteminiz aşağıdaki resimde olduğu gibi biçimlendirilmiş ve @BIOS ayarı UFEI modunda ise, sisteminiz UEFI kurulu anlamına geliyor. Yani orada görünen 128 MB MSR birimi UEFI kurulmuş bir sistemi ihtiva eder..

Resim alıntıdır:

Ya da bilgisayarınız açık iken, Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazıp Enter tuşuna basın ve açılan pencerenin resmini birimlerin net görüleceği şekilde resimleyip ve buraya gönderin bakalım durum nedir görelim.
    Kolay gelsin..

benim sistem bu şekilde ayarlanmış hocam

• uefi için windows 7 pro 64 bit yeterli mi yoksa sp1 mi yükleyeceğiz ?
  • arkadaşlar anakartım ASUS P8B75-V model biostan UEFİ modunu bulamadım. fakat driver kısmında uefi boot şeklinde bir sürücü var onu biosa yazdırmamız mı lazım?
  • chic-c C kullanıcısına yanıt
    Selam
    UEFI kurablmeniz için, işletim sistemini 64-Bit olarak kurmalısınız. Windows 7 kuracaksanız elbette SP1 olmalı.

Eklediğiniz resmi gördüm ve zaten sisteminiz baştan aşağı yanlış bölünmüş bir yapıya sahip. D:\birimindeki verilerinizi yedekleyin ve HDD'yi sil baştan GPT moduna dönüştürerek UEFI kurulumu gerçekleştirin.. Bunu yaparsanız istediğiniz kadar TB HDD takabilirsiniz.

Eğer HDD'yi yeniden GPT moduna dönüştürür ve yeniden bölerseniz, mutlaka 128 MB MSR(Yukarıda eklediğim resimdeki yeşil renkli alan gibi olmalı) birimi olması gerekir. Aksi taktirde yine UEFI kurulumu olmayacak ve HDD boyut kısıtlaması yaşanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.