Şimdi Ara

Harddisk satmadan önce yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bi kaç tane harddisk var eski bilgisayarlarımdan kalma kenarda duracağına satmak istiyorum fakat sildiğim verilerinde kolay kolay geri getirilmesini istemiyorum.

Sonuçta ben birine satıcam belkide o da gidip başkasına satıcak verilerimin elden ele geçmesini istemiyorum. Bunun önüne geçmek için harddiski derinden temizleme vs gibi bir program var mı?

Bu konuda tedirgin olmamın sebebi şu sattığım insan kötü amaçla alacak olmasada belki ilerde kendisi verilerini kaybeder ücretsiz programlarla birlikte kendi verileriyle benim verilerimide geri getirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İllegal bir şair -- 29 Nisan 2019; 18:55:57 >

• CCleaner adlı programı indirin (Ücretsiz).
    https://www.ccleaner.com/

Programı çalıştırıp Araçlar- Sürücü Temizleyici kısmında Tüm Sürücü- Gelişmiş Üstüne Yazma (3 passes)- Silmek istediğiniz diski seçip işlemi başlatın.

Bu şekilde tüm diske zz, zzz, zzzz, zzzzz şeklinde rastgele veri yazıp silecek ve bu işlemi 3 kez tekrarlayacaktır (Bitmesi biraz uzun sürebilir).
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Ccleanerdan iyi program varmı hocam çok bekleyeceksem daha iyisiyle taratayım?
  • Bu konunun programın iyi olmasıyla alakası yok, program diske tekrar tekrar rastgele veriler yazarak daha önce yazılan verilerin kurtarılma ihtimalini düşürüyor bu yüzden hangi programla yapılırsa yapılsın bu tarz bir işlem diskin boyutuyla alakalı olarak uzun zaman alacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.