Şimdi Ara

HARDDISK Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi geceler. Saat sabahın 4'ü olmuş. Dün saat 20 den bu yana bu işle uğraşıyorum ama bir çözüm bulabilmiş değilim.

Üç gün boyunca laptopım açık durdu. Sürekli olarak kullandım. Herhangi bir yazılım güncellemesi veya yeni program yüklemesi yapmadım. Antivirüs programlarını sevmem, kullanmam.

Arkadaşla FIFA oynayacaktık ve usb bağlantısından bir klavye bağladık. (Laptop klavyesi + harici klavye) Maksat iki kişi oynamak. Bilgisayarda hafiften bir kasma vardı ve klavyeyi takınca birden bire aşırı ağırlaştı bilgisayar. Yeniden başlat komutu verdim ama banamısın demedi. Bende power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattım ve bir daha da açamadım.

Konuyu daha da açmak gerekirse BIOS ekranı geliyor bir sıkıntı yok, ama ölüm gibi yavaş bilgisayar. Windows hiç bir şekilde açılmıyor, belki saatlerce bekledikten sonra açılır, bir fikrim yok. Ama çok çok berbat derecede yavaş. Yani nasıl anlatsam bilemiyorum, ama şimdiye kadar aşırı yavaş dediğim bilgisayarlar bile bunun yanında f-16.

Power tuşuna basıp biraz bekledim ve "PXE bıdı bıdı bıdı bıdı , Check cable bıdı bıdı bıdı bıdı, Boot Error bıdı bıdı bıdı bıdı" dedi. Bu sorunu hallettim. Ama bilgisayarın açılacağı yok. Aşırı derecede bekletiyor. Belki şimdi açıp bıraksam belki öğle vaktine açılır, 8 saat sonra...

Dedim en son çare format. Vurayım gözüne gitsin. Format için W7 DVDsini taktım ve formata başladım (Eski dosyaları otomatik yedekleyerek, Windows.old olayı).
    Windows 7 format ekranını bilirsiniz.

-Windows Dosyaları Kopyalıyor
    -Windows kopyalanan dosyaları genişletiyor / yanında yüzdesi yazar
    -Falan
    -Filan
    -Kıl
    -Tüy

DVD yi takıp işleme başlamam ve Windows kopyalanan dosyaları genişletiyor (%4) kısmına ulaşmam yaklaşık bir buçuk iki saatimi aldı.

En son çare, bari içindekileri yedekleyeyim diyerek HDD yi farklı bir bilgisayara taktım ve şuan dosyaları kopyalıyorum, HDD yine aşırı derecede yavaş çalışıyor.

Eğer bu bilgisayarda normal çalışsaydı diyecektim dava anakartta, ama dava HDD de gibi duruyor. HD Tune ile taratıp buraya resimleri koymaya çalışacağım.

Demem o ki bu makine takır takır çalışırken nasıl bu hale geldi? Düzeltmenin bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız pis sevinirim, acayip hem de.

Künye

Ram: 4 GB
    İşlemci: i5 2,66
    Marka: Lenovo
    Model: G570

Marka model söylediğimden daha da teknik bilgi vermem gerekmez diye düşündüm, mazur görün. :)

-----

Az önce bir iki ufak dosyayı HDD den farklı pcye alırken Hız olarak 200 ila 100 KB arası gösteriyor ve sürekli değişiyordu.

HARDDISK Sorunu

HARDDISK Sorunu

HARDDISK Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xrei -- 31 Ocak 2013; 12:06:42 >

• Güncel.
  • Hocam ben bi yerde duymuştum harddiskin sorunlu/yavaş çalışması low system format istiyormuş.
    Çok riskliymiş ya tam olacak yada hiç olmayacak hiç olmayacak dediğim harddiski eline alacaksın artık çöp olucak yani ama yada tam çalışcak. Bizim bi arkadaş atmıştı 1-2 gün açık kalmıştı bilgisayar en sonunda düzelttik.

Peki bu ne dersen harddiski tamamen sıfırlar yeniden oluşturur mesela atıyorum fabrikada harddiskin içi oluşturuldu kablolar bağlandı çalışması için bişeyler yüklenicek ya aynı o işte.

Yinede siz bilirsiniz hocam atarım derseniz internetten araştırın aşamaları var.
  • şimdiye dek hiç alakam olmadı low formaw ile. Aslında çekincem yok ama detaylı bir araştırma gerekecek herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xrei

şimdiye dek hiç alakam olmadı low formaw ile. Aslında çekincem yok ama detaylı bir araştırma gerekecek herhalde.

low lewel format toolu tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.
  • Güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel, Güncel diye yazmanın bir faydası olacağını sanmıyorum. Ya yukarıda anlatılanları yapıp Low Level Format atacaksın ki bir garantisi yok , ya da yenisini alıp takacaksın bence en iyi çözüm sonuncusu. (ben de daha önce yapmaya çalıştım çok uzun sürdüğünden yarıda bırakıp yeni alıp taktım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 7 Şubat 2013; 16:22:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.