Şimdi Ara

Harddisk'te Görünmeyen 45gb'lık Fazlalık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Vista kullanıyorum. Vista'nın disk yönetimini kullanarak hard diskimi üçe bölmüştüm. C'de 160Gb'lık alan bıraktım (toplam harddisk=320gb). Yalnız 160gb'ın 90gb'ı dolu görünüyor; buna çok şaşırıp c'ye girip klasörlerin üzerine sağ tıklayıp boyutlarını öğrenmek istedim:
    Windows=12gb
    program files=27.3 gb
    program data=1.45 gb
    kullanıcılar=5,15 gb

diğer birkaç küçük klasörle yaklaşık 45gb ediyor. Peki bu kalan 45gb'lık fazlalık nerde? tam da 2 kat dolu görünüyor ? bunun nedeni nedir ? 45'lık data var ama 90gb dolu görünüyor ???

Yardımcı olursanız çok sevinirim...

• görünmeyen sistem dosyaları oluyor genelde o fark, xp de bu miktar bu kadar fazla değil ama vistada normal sanırsam
  • Bilmiyorum ama 45gb az-buz birşey değil gibi geldi bana ? Çok şaşırdım...
  • az buz değil doğru ama vistadan da herşey beklenir, ben vista kullanırken hergün 1 gb şişiyordu vista klasörü, valla yine en temizi xp
  • Sistem geri yükleme dosyaları olabilir, sanal bellek dosyası olabilir, pagefile.sys dosyası olabilir veya büyük bir ihtimalle spyware veya virüs olabilir.
    Combofix diye birşey vardı, forumdan arattır istersen. Virüsün ürettiği görünmeyen dosyaları görüp silmeni sağlıyordu. Virüsün ismini unuttum ama temizleyebilen bir tek kaspersky diyordu başına gelen arkadaşlar
  • Sistem geri yükleme dosyaları bu kadar büyük olabilir mi ? Spyware tarattım, NOD32 tarattım birşey bulmuyor. Bulsa bile 45 gb'lik bölümü nasıl silecem ki ?
  • Kaspersky son versiyon kurup update lerini yaptıktan sonra güvenli kip altında tarama yapmanı öderirim. Kaspersky nin ayarlarını da tüm dosyaları tarayacak şekilde yaparsan iyi olur
    Daha önce combofix ile görünmez dosyaları görünür yap. Bilgisayarımı açıp klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçili olsun.. Combofix in işi bittikten sonra diskte bazı dosyalar görünür oluyor, özellikle onlara dikkat et
    En son da kaspersky ile tarat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki görünmeyen 45gb'ı da silecek mi acaba ? İşin tuhaf tarafı 45'in tam iki katı dolu görünüyor. Yani resmen her dosyanın kopyası var gibi ? Virüs olsa bu kadar tesadüf olur mu ? Kaspersky'dan da korkuyorum bi kere sistemimi çökertmişti...
  • Biraz önce çok ilginç bir şeye şahit oldum :) : Sistem ayarlarına girip "Sistem Geri Yükleme"'yi kapattım ve 40gb boş alan geri geldi... İşe bak ya. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler bu arada. Kapattığıma göre bir daha dolmaz umarım...
  • En iyisi XP deyip durun siz, atını alan Üsküdarı geçmiş
  • Yazdığım ilk olasılık buydu zaten XP de sistem dosyalarını görüntüleyebildiğimde sistem geri yükleme dosyalarının boyutunu gördüğümde dumur olmuştum resmen

Edit : İmla

quote:

Orjinalden alıntı: doyidoyi

Biraz önce çok ilginç bir şeye şahit oldum :) : Sistem ayarlarına girip "Sistem Geri Yükleme"'yi kapattım ve 40gb boş alan geri geldi... İşe bak ya. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler bu arada. Kapattığıma göre bir daha dolmaz umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 12 Ocak 2009; 22:19:24 >
  • daha önceden aynı sorunu yaşadığım için topic e "sistem geri yüklemeyi kapat" yazma amacıyla girmiştim, ama siz dee görmüşsünüz zaten sorunu
    ayrıca vistanın hibernate özelliğini kapatarak 2 gb daha kazanabilirsiniz. problem reports and solutions özelliğini kapatarak da 1-2 gb lik yer daha açabilirsiniz. ki bence bu iki özellik de son derece gereksiz. bir de temiz bir defrag yapıp performansı yükselmiş bir harddisk e sahip olabilirsiniz.
  • @luciferian;

peki hibernate ve reports and solutions nereden kapatiliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahiry99

@luciferian;

peki hibernate ve reports and solutions nereden kapatiliyor?

problem reports özelliğini kaldırmak için başlat a problem yazın otomatikman çıkacaktır zaten, oradan da change settings- advanced settings ten özelliği off yapın, en az 1-2 gb kazançlı çıkarsınız özellikle bilgisayarınız sık sık hata veriyorsa. (ingilizce-vista için)
    hibernate özelliğini bu kadar kolay kaldıramıyoruz, cmd ile kaldırılabiliyor ancak tam garanti bir yöntem olmadığı için, ben tuneup ile kaldırıyorum, tuneup ı açıp, freeup disk space e tıkladığınızda
    "suggested items for cleanup" bölümünde hibernate seçeneğini inaktif edin diye bir seçenek var, orayı tıklarsanız 2 gb kazanmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doyidoyi

Biraz önce çok ilginç bir şeye şahit oldum :) : Sistem ayarlarına girip "Sistem Geri Yükleme"'yi kapattım ve 40gb boş alan geri geldi... İşe bak ya. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler bu arada. Kapattığıma göre bir daha dolmaz umarım...

eee bende niye olmadı bi değişiklik. Hala 32 GB alan yok. Kapatınca hemen geldi mi yoksa kapat aç mı gerekiyor acaba?
  • Disk temizleme yaptırsaydın eğer dahada fazla alan açıcaktın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.