Şimdi Ara

harddiskim yere düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tüm resim, film, mp3, oyun ve dökümanları yedeklemek için aldığım harici harddiski yere düşürdüm. Şu anda harddisk çalışmıyor, bildiğiniz gibi data kurtarmak için çok yüksek paralar isteniyor. bu parayı ödemeden önce bilgilerin olduğu eski harddiskleri formatlamıştım. bunlardan 1 tanesine sistem kuruldu diğeri boş olarak duruyor. ayrıca laptoptaki bilgileri de yedekleyip ona da orjinal cd sinden yeniden sistem kurdum. asıl sorum şu; laptopta c ve d sürücüleri var, sistem c ye yüklendi. kurtarmam gereken dosyaların bazıları c sürücüsünde, bazıları d sürücüsündeydi. yardımcı programlarla d sürücüsündeki dosyaları kurtarabilirim ancak c sürücüsündekileri kurtarmam nasıl olacak, haliyle bu programı ya c ye ya da d ye kurmam lazım, c ye kurarsam c dekileri, d ye kurarsam da d dekileri kurtarabilir miyim? bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.

• eğer dosyaların üzerine veri yazıldıysa Cde kurtarman zor
  • üzerin veri yazılmış hiç bir disk bölümünden eski verilerini kurtaramazsın.
    düşürdüğün hdd'yi bir kaç kişiye göster
    bir kaç entegre değişimi ile içindeki verileri kullanılabilir hale getiren kişiler olabiliyor.
    araştır biraz
  • araştırma yaptım bu mesajı yazmadan, data kurtarma firmaları yaklaşık 1000 usd veya daha fazla tutacağını söylediler, bu parayı vermeden önce diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışıyorum.

goodfalles;

c ye tabiki sistem yüklendi, ama c nin toplam alanı 45 gb, laptopta sistem dışında herhangi bir yükleme yok, yani bu geri almak istediğim dosyalar o kalan boş yerde olabilir. en azından denemek lazım. ancak sorum şu c ye recovery programını kurunca c deki dosyalara ulaşabilir miyim. çünkü program kurulurken kurtarmak istediğiniz sürücüye bu programı kurmayın diye bir uyarı veriyor.
  • Laptop hdd si sata ise işiniz kolay olur. Sökün hdd yi laptoptan, bağlayın masaüstü bilgisayarınıza ve kurtarabildiğiniz kadarını alın.

Ayrıca yere düşen diskinizin garantisi var mı?

Garantisi yok ise; içini söküp bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Gerçi bu işlemi garantisi olsada yapabilirsiniz bu biraz size bağlı. İçinde özel bilgilerinizin olduğu üstelik kullanıcı hatasından bozulan diski garantiye göndermek pekte iyi birşey değil.
  • laptop hdd si sanırım ide, onun dönüştürücüsünü buldum, dediğin şekilde deneyeceğim.

düşen hdd servise gitse yenisini gönderecekler, benim için önemli olan hdd değil, içindekiler :(((
    hdd nin bağlantılarında değil de motorunda sorun olduğunu söylediler. en azından şu an için hdd nin içini açmayı denemeyi düşünmüyorum.
    teşekkürler.
  • İDE bağlantıda olsa deneyin,

Açmanız gereken vida vb. üzerinde garanti bandı yada hologram etiket yok ise açmanızda sorun olmaz gibi geliyor hiç değilse bu hali ile bile (içerisinde ki özel veriler ile) firmaya göndermeyeceğiniz kesin.

Yapabilecekleriniz sizin elinizde, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.