Şimdi Ara

Harddiskli Kameralar için bir sorum olacak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD li bir kamera lamayı düşünüyorum. Amacım, Motosiklet gezilerimi filme almak. Ancak, daha önceden Laptop umda yaşadığım HDD çizilmesinin bunda da olup olmayacağı? Sonuç olarak sadece asfalt üzerinde seyahat etmiyoruz ki daha çok toprak ve bozuk yollarda, yaylalarda yol alıyoruz. Motosikletin topcase sinde diskin çizilme riski nedir? Cihaz kapalı dahi olsa böyle bir risk var mı? Varsa bu gibi durumda diskin değişmesi gerekirse ki muhtemelen değişir, HDD fiyatı yedek parça olarak nedir? Bilenlerden bir yardım lütfen. Buna göre HDD yada MiniDV alacağım.

• Kimsenin bilgisi yok yada başına gelmedi sanırım böyle bir olay.
  • HDD ve Mini DV mekanik cihazlardır. Titreşime hassaatırlar bildiğin gibi. Sana tavsiyem (acizhane) SD karta kayıt yapan bir cihaz almandır.
  • Benim makine Sony HDD. Düşmelere karşı korumalı olduğunu beyan ediyor. Ama bunun sınırı ne bilmiyorum.
    Kamerayı iyice yumuşak maddelerle kaplarsan, korursan ve de sabitlersen idare edeceğini düşünüyorum.
    Gene de son karar senin tabi.
  • Gayet mantıklı

quote:

Orjinalden alıntı: vedatkerem

HDD ve Mini DV mekanik cihazlardır. Titreşime hassaatırlar bildiğin gibi. Sana tavsiyem (acizhane) SD karta kayıt yapan bir cihaz almandır.
  • dvd ye çeken alma sallanacağı için zarar görür...spor için üretilen dışı çok sağlam bi maddeyle kaplı sd ye çekenler var onları bi araştır.bulamazsan mini dv+sd olan model alıp sıkıca köpük veya benzeri bir maddeyle sarmak...

Panasonic SDR-S10 Toza ve Suya Dayanıklı SD/SDHC Dijital Video Kamera 1 milyar fiyatı var...bi bak istersen...hemde sdhc desteği var işini görür aktarımı da kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 21 Ocak 2008; 3:01:17 >

• Cevaplar için teşekkürler.

Sony Teknik Hizmetlere mail attım sorunumla ilgili. Tam söyleyemeseler de almış olduğum cevap, motosiklet ile Sabit diskin uyumsuzluğu yönünde. Cihaz açıkken düşerse, düştüğünü hissediyor da kapalıyken düştüğünü hissedemiyor. Yani çok sağlam bir çanta vs. olması gerekiyor. Doğada seyahat ediyorsun. Koruyamadığın an olabilir dalgınlığın olabilir. Bu durumda istenmeyen hadiseler çıkacağına MiniDV almak daha mantıklı. Ayrıca Harddisk yedek parça ücreti de veremediler.

MiniDV sanıldığı gibi zarar görebilecek birşey değil arkadaşlar. Bildiğimiz kaset ve okuyucu ve yazıcı kafası da kristal. Yani en sağlamı bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı da belirtiğim sd olan bi tür alman daha ii bence

kasetle uğraşma fakat sdhc destekli bir cihaz ve 4 gb sdhc hatta bi ürün söyliğim sandisk 4gb sdhc extreme III süper bi kart........

tam iyi gider ...
    ha pardon yukarıdaki panasonic de sdhc destekli bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 22 Ocak 2008; 20:30:15 >
  • sd alacaksan sakın HD olan bi model alma Standart definition al
  • Vallaa SD ye aklım yatmıyor. Neden derseniz şöyle açıklayayım;

Benim için en mantıklısı HDD idi. Çünkü eksradan bir kaset, DVD vs. gibi şeyler taşımayacaktım. İçindeki HDD, 30 GB Standart Definition olarak 15 saat çekim yapıyordu ki HD çekimle bile 8 saat yapıyordu. Zaten ben bir motosiklet gezisine çıktığımda 1 hafta yollarda isem yapacağım toplam kayıt bu kadar saati bile bulamayabilirdi.Ancak HDD nin motosiklet çantasında kapalı konumda aşırı vibrasyona maruz kalabileceği yollardan gideceğimden HDD nin çizilmeyeceği Sony Türkiye tarafından bile söylenemedi. Yani riskim büyük. Yedek parça fiyatı da sormama rağmen bu bile söylenemedi ki ben sadece HDD fiyatır sordum. Yapılan işçilik vs. değil. Bana Kamera içindeki HDD 10 YTL deseler ben bilirim ki zaten işçilik ile o bana 15 YTL ye mal olacak. Ama HDD fiyatı bile vermeyen bir firma.

Neyse gelelim bundan sonraki MiniDV düşünceme. SD kartlar bana uymaz. Yanımda 4 GB lık 10 adet kart götürmem gerekir ki bu maliyet açısından oldukça yüksek maliyetli olacaktır. Bayi olmama rağmen 4 GB lık SD kartın bana maliyeti 39 $ + KDV. 10 tane için 390 $ + KDV. Bu fiyata kamera alınıyor. Yanımda Laptop taşıyamıyorum motorda. Mecburen bu en az min. 10 ad SD kartı almam gerekiyor. Bu kadar miktarı belki bir kere verip birdaha vermiyorsun ancak bu fiyata da bir kamera alınıyor.

Oysa 90 lık MiniDV kaset 4,2 YTL + KDV. Yani min. 10 ad. aldığımda 15 saatlik çekim yapabiliyorum. Bunun da bana maliyeti 42 YTL + KDV oluyor. Kaset bozuldu, kayboldu acımıyorum da. Kapladığı yer de çok fazla değil. Hiç olmasa daha iyi olurdu ama yapacak birşey yok.

390$+KDV= 570,64 YTL iken diğer tarafta 49,56 YTL.. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Bu yüzden MiniDV düşünüyorum. Ayrıca sarsıntı vs.den de etkilenmeyecek bildiğimiz eski sistemin modernize edilmiş teknolojisi var. Çok üst model de almayı düşünmüyorum. Yetkili servis sahibi bir ağbimin ki dediğine kesinlikle inanırım çünkü birçok kişinin bitti, bundan bir cacık olmaz denilen cihazları diriltiyor, HD için erken. Cihazları çok pahalı, oynatıcı kaydedici çok pahalı, yedek parçaları çok pahalı. Biraz otursun ondan sonra al bence dedi. Bunun yerine 2-3 sene işini görecek MiniDV basit bir kamera al, sonra dönersin dedi ki mantığıma da yattı.

2-3 seneye kadar Blueray ler de ucuzlayacak eminim.Hem Blueray CD ler, hem oynatıcılar, hem kaydediciler çok daha uygun fiyatlara gelecek. Kameralar da keza aynı olacak. O zaman daha uygun maliyetle alabileceğiz.

Bu yüzden de düşüncem Sony DCR-HC47E MiniDV almayı daha uygun buldum. Ne dersiniz? Bunun da sebebi motor üzerinde titreşim esnasında kayıt yaparken görüntünün sabitlenme olayı. Bu kamerada alt modellerine göre daha iyi bir sabitleyici var.

• quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Vallaa SD ye aklım yatmıyor. Neden derseniz şöyle açıklayayım;

Benim için en mantıklısı HDD idi. Çünkü eksradan bir kaset, DVD vs. gibi şeyler taşımayacaktım. İçindeki HDD, 30 GB Standart Definition olarak 15 saat çekim yapıyordu ki HD çekimle bile 8 saat yapıyordu. Zaten ben bir motosiklet gezisine çıktığımda 1 hafta yollarda isem yapacağım toplam kayıt bu kadar saati bile bulamayabilirdi.Ancak HDD nin motosiklet çantasında kapalı konumda aşırı vibrasyona maruz kalabileceği yollardan gideceğimden HDD nin çizilmeyeceği Sony Türkiye tarafından bile söylenemedi. Yani riskim büyük. Yedek parça fiyatı da sormama rağmen bu bile söylenemedi ki ben sadece HDD fiyatır sordum. Yapılan işçilik vs. değil. Bana Kamera içindeki HDD 10 YTL deseler ben bilirim ki zaten işçilik ile o bana 15 YTL ye mal olacak. Ama HDD fiyatı bile vermeyen bir firma.

Neyse gelelim bundan sonraki MiniDV düşünceme. SD kartlar bana uymaz. Yanımda 4 GB lık 10 adet kart götürmem gerekir ki bu maliyet açısından oldukça yüksek maliyetli olacaktır. Bayi olmama rağmen 4 GB lık SD kartın bana maliyeti 39 $ + KDV. 10 tane için 390 $ + KDV. Bu fiyata kamera alınıyor. Yanımda Laptop taşıyamıyorum motorda. Mecburen bu en az min. 10 ad SD kartı almam gerekiyor. Bu kadar miktarı belki bir kere verip birdaha vermiyorsun ancak bu fiyata da bir kamera alınıyor.

Oysa 90 lık MiniDV kaset 4,2 YTL + KDV. Yani min. 10 ad. aldığımda 15 saatlik çekim yapabiliyorum. Bunun da bana maliyeti 42 YTL + KDV oluyor. Kaset bozuldu, kayboldu acımıyorum da. Kapladığı yer de çok fazla değil. Hiç olmasa daha iyi olurdu ama yapacak birşey yok.

390$+KDV= 570,64 YTL iken diğer tarafta 49,56 YTL.. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Bu yüzden MiniDV düşünüyorum. Ayrıca sarsıntı vs.den de etkilenmeyecek bildiğimiz eski sistemin modernize edilmiş teknolojisi var. Çok üst model de almayı düşünmüyorum. Yetkili servis sahibi bir ağbimin ki dediğine kesinlikle inanırım çünkü birçok kişinin bitti, bundan bir cacık olmaz denilen cihazları diriltiyor, HD için erken. Cihazları çok pahalı, oynatıcı kaydedici çok pahalı, yedek parçaları çok pahalı. Biraz otursun ondan sonra al bence dedi. Bunun yerine 2-3 sene işini görecek MiniDV basit bir kamera al, sonra dönersin dedi ki mantığıma da yattı.

2-3 seneye kadar Blueray ler de ucuzlayacak eminim.Hem Blueray CD ler, hem oynatıcılar, hem kaydediciler çok daha uygun fiyatlara gelecek. Kameralar da keza aynı olacak. O zaman daha uygun maliyetle alabileceğiz.

Bu yüzden de düşüncem Sony DCR-HC47E MiniDV almayı daha uygun buldum. Ne dersiniz? Bunun da sebebi motor üzerinde titreşim esnasında kayıt yaparken görüntünün sabitlenme olayı. Bu kamerada alt modellerine göre daha iyi bir sabitleyici var.

ewet dediklerin hepsi doğru ve mantıklı...
    hd daha oturmadı +blu ray yazcısı pahalı +maliyet üstüne maliyet
    hem onun için iyi bir bil .(en az çift çekirdek 2gb ram)+hd lcd/plazma...................

sen en iyisi mini dv al mantıklı fakat kasette sony diyimiycem çünkü tdk cam gibi tavsiye

Sony DCR-HC47E 1.07 Megapiksel Gelişmiş HAD CCD güzel 800 piksel deil en azından +kartada fotoğraf çekersin artık

10 saat 35 dakikaya kadar STAMINA batarya bi tane daha al bence

görüntü aktarım için laptop ta firewire girişin var mı?
    yoksa harici firewire kart alman gerekicek aktarım için
    bi de sp mi lp mi çekiceksin ?

• quote:

Orjinalden alıntı: naykose
    ewet dediklerin hepsi doğru ve mantıklı...
    hd daha oturmadı +blu ray yazcısı pahalı +maliyet üstüne maliyet
    hem onun için iyi bir bil .(en az çift çekirdek 2gb ram)+hd lcd/plazma...................

sen en iyisi mini dv al mantıklı fakat kasette sony diyimiycem çünkü tdk cam gibi tavsiye

Sony DCR-HC47E 1.07 Megapiksel Gelişmiş HAD CCD güzel 800 piksel deil en azından +kartada fotoğraf çekersin artık

10 saat 35 dakikaya kadar STAMINA batarya bi tane daha al bence

görüntü aktarım için laptop ta firewire girişin var mı?
    yoksa harici firewire kart alman gerekicek aktarım için
    bi de sp mi lp mi çekiceksin ?

TDK önerin için teşekkürler. TDK, gençliğimin en iyi kasetlerinden biriydi. Çok pahalıydı. Özellikle Raks kasetlere nazaran. Çünkü Rakslardan çok kaliteli idi. Hele bir de Chrom veya metal inin tadından geçilmezdi. Daha iyi kayıt yapabildiğin nadir kasetlerdi. Ancak hem Chrom veya metal kayıt yapacak hem de bunları okuyacak teyp veya Deck Teypler de olmalıydı. Vay be, gençliğim aklıma geldi...

Laptopta da bilgisayarda da firwire girişim var. Zaten bir geziye gidince ancak dönüşte DVD ye kayıt edebilirim. Çünkü alacaklarım sınırlı motorda. Bu yüzden ortalama 10 kaset almam yeterli olacak yanıma. Döndüğümde epeyce zamanımı bilgisayar başında geçirmem gerekecek.

HD için Blueray okuyucum yada kaydedicim yok. Olsa da benden başkasında olmayacağı için bir yerde seyir imkanı olmayacak kendi evimden başka. Bu da paylaşımımı minimuma indirecek. Bu da ayrı bir dezavantaj. Bilgisayara gelince, sağolsun evdeki makine bu işin üstesinden hayda hayda gelir. (AMD Athlon 64 dual core 6400 balck edition 3.2 GHz işlemci ile, 2 GB OCZ Platinium Ram leri ile, ATI Radeon Extreme EAH2600PRO/HTDI/512MB 128BIT DDR2 PCI-E x16 ekran kartı ile bu işin üstesinden gelecek bir makine.) Ancak diğerleri için ciddi bir yatırım gerek ki şuan için mantıklı görmüyorum. Yarattığın ürün, paylaşınca daha güzel olur. Sadece kendim seyredince çok fazla bir anlam ifade etmez. Ee cihazları da sağa sola taşıyamayacağıma göre, biraz daha yayılmasını beklemek daha mantıklı. Hem bütçe, hem paylaşım için.

Bu arada kayıt işinden anlamadığım için cahilliğimin kusuruna bakma. SP kayıt nedir? LP kayıt nedir? Avantaj dezavantaj ve nasıl uygulanırlar?

• lp(long play)-------görüntüyü skıştırır ama görüntüde bozulmalar olabilir.ama aynı kaset uzunluğunda 1.5 kat fazla kayıt imkanı sunar

sp(standartplay)----her zaman bu önerilir .zaten 90 lık kaset kullanırsınız .bilgisayarda işlemedede sorun çıkarmaz .sisteminiz iyi bu arada ....

siz sp tercih edin zatan makina o seçili gelir bil. sorun olmaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 24 Ocak 2008; 18:57:34 >
  • Dün size yazdıktan sonra araştırdım internetten ve gördüm bende saolun. Birşey daha öğrendik. Zaten 90 lık kaset kullanmayı düşünüyorum. En azından 90 dk gibi bir süresi var. Zırt pırt kaset değişmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: naykose

lp(long play)-------her zaman bu önerilir .zaten 90 lık kaset kullanırsınız .bilgisayarda işlemedede sorun çıkarmaz .sisteminiz iyi bu arada ....

sp(standartplay)----görüntüyü skıştırır ama görüntüde bozulmalar olabilir.ama aynı kaset uzunluğunda 1.5 kat fazla kayıt imkanı sunar ....

siz lp tercih edin zatan makina o seçili gelir bil. sorun olmaz....

ben bunu tam tersi olarak biliyorum

long play adından da anlaşılabileceği gibi daha uzun süre imkanı sunuyor ama bunu görüntü kalitesini düşürüp yapıyo diye biliyorm

standart play ise normal çekim kalitesi olarak biliorum

mesela teknik özelliklerde falan hep şey der ya işte 1kasete 90dk SP 120dk LP kayıt falan

hangisi doğru şimdi bu işin

edit:

araştırdım biraz benimki doğruymuş diğer forumlardan bi alıntı

"Long Play, Short Play,
    Aralarındaki fark sıkıştırma oranı. LP de sıkıştırma oranı daha yüksek olduğu için daha uzun süre kayıt imkanı veriyor. "

SP ile çekim videoalrınızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 24 Ocak 2008; 8:56:12 >

• doru yaw gecenin bi vakti karıştırdık eyi mi düzelttim bu arada sp çekin yaw adı üstünde dimi standart play kusura bakmayın artık milletin aklını karıştırdık....neyse
    sp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.