Bu özelliklerde tv box var mı ?

-
-
Kontrast parlaklı ve renk ayarlarının tvnin ayarlar bölümünden ayarlanamadığı herhangi bir tv bj güne kadar görmedim model ismini yazarsanız yardımcı olabilirim.
Tvnizin renkleri doygun ve parlak değilse fabrika ayarlarına getirmek veya ufak ayarlar yapmak yardımcı olabilir.
Asıl sebep panelinizin eski olmasıdır yeni bir tv alma vaktiniz gelmiş olabilir zincir marketlerde çok uyguna tcl onvo senna dijitsu gibi markalar var bu markalardan korkmanıza gerek yok 4k bir panele ve 2 yıl garantiye sahipse işletim sistemine işlemciye çok takılmamak gerek siz burada panele para veriyorsunuz.
Veya f/p olarak uzun zamandır iyi olan samsung m7 monitörünü araştırabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 1 Şubat 2025; 7:45:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Panasonic neoplazma kullanıyorum Bu televizyon efsane bir televizyondur belki duymuşsunuzdur bu televizyondaki görüntü işleme başarımı şu an günümüzde bile birçok televizyonda yok ama ben birazcık daha doygunluğu ve kontrası sevdiğim için o konuda biraz eksik benim için. Uydu cihazında next cihazında kontrast arttırma renk duygunlugunu arttırma özelliği var bunu kullandığımda televizyon efsane bir hale dönüşüyor benim için aynı şeyi Android box içinde yapmak istiyorum ama Apple TV'de de Xiaomi box'ta da bu özellik yok. TV'den vazgeçemem sadece kontrast ve renkle doygunluğunu arttırabilecegim bir Android boxa yada android uyduya ihtiyacım var. TV'nin kontarsti ve rengi full açık bana yetersiz geldiği için bunu istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 1 Şubat 2025; 8:34:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bayağı eski bir televizyonmuş tv ayarlarında zaten full açıksa üstün bir de tv box gibi cihazdan açmanın bir alemi yok şey gibi düşünün tvnin sesi fullken uydudan sesi açıp kapamak gibi uydu cihazı iyi yapıyor demişsiniz ona şaşırdım nextin uydusunda bu özellik varsa next marka android tv box ta var deneyebilirsiniz .bütçe sorununuz yoksa tvyi yenileyin evet plazma iyiydi ama 15 yıl önce iyiydi.Şimdi ise oled miniled micro led hatta onları geçtim sıradan va ips bir 4k uhd panel bile plasmadan iyidir.
-
Oyle degil hocam samsung oled 90c var philips oled 907 kullandim kullandigim oledler icinde resim.işleme kalitesi olarak panasonic neoplasma gibi basarili degilerdi belki sadece sony oled vardir bunu başaran oda Turkiyede yok ve fiyatlar 150 bin tl civarinda. Aslinda bir cok insan icin yeterli contrast ve renk doygunluğu var ama kisisel zevk ben daha parlak ve canli renk seviyorum. Next in küçük uydularinda var bu ozellikle orda kontrast ve rekndegerlerini yukseltince bu degerleri tam ideal tv oluyor benim icin . Ama android box larda bu mudahaleyi yapamiyorum maalesef . Mi box 4k , honatics 4k ve apple tv 4k kullandim bunlarda bu ozellik yok maalesef olan marka model varmi kullanan bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 1 Şubat 2025; 14:51:46 >
Hocam ben sorununuzu anlayamadım daha önce ses örneğinde verdiğim gibi panelin yani tvnin kendi ayarlar kısmından ypatığınız ayarın üstüne bir ayara yapamamanız lazım çünkü tv görüntü işlerken önünde sonunda kendi işleyerek ekrana veriyor harici cihaz hdmi ile bağlı dijital bilgiyi direkt panele aktarmıyor siz tv ayarlarından fulledikten sonra üstüne çıkamazsınız next uydu cihazında bunu nasıl yaptığınızı anlayamadım tv plazma olunca eski teknoloji anlayamadım.Birden fazla tv box cihazı gördüm ayarlar kısmını kurcaladım android box olarak satılan xiomi apple gibi değilde next dream gibi cihazlarda bu ayarları gördüm birçok cihazda da bu ayar vardır.Ama plasmayı olede tercih etmeniz ilginçmiş siz böyle diretince aklıma şey geldi crt panelde görün gecikmesi günümüz teknolojisiyle bile yakalanamadı çünkü harıcı oyun konsolu bilgiyi hiç bir yere uğramadan crt tüpüüne yansıtıyor gecikmesiz oyun konsolu oluyor plazmada görüntü açısında farklı haklısınız ama ben bu farklılığı tercih etmem oled paneller sizi kesmediyse mini led 40 50k micro led ise ancak dediğiniz 100 150k seviyesindedir diye düşünüyorum.Sorunuza kesin cevap verecek yetkinlikte değilim birçok android cihaz denemiş hemde bunları plazma bir tvde denemiş biri bulursanız iyi olur :D
-
Hocam kaynak next cihazi kaynagi alirken siz kaynaktan yani next cihazin kendi menüsünden goruntunun kontrastini rengini vs arttirdiginiz tv de ona gore aldigi kaynaktan ona gore daha doygun ve parlak goruntu verir. PC'de bir resmi açtığınızı düşünün bunu fotoshop ile nasil rengini ayariariyla resimi ham halinden daha doygun parlak hale getirebiliyorsaniz ayni mudahaleyi next cihazindan yapiyorsunuz. .
Tamam da hocam ama benim demek istediğim siz panelden ayarlar fullde diyorsunuz. pcde photoshop bir fotoğraf açıp rengini düzenleyebiliriz ama görebildiğimiz kadarıyla düzenleyebiliriz ki zaten bu yüzden bu tarz kullanıcılar özel creator monitörler kullanıyorlar yani panelin verebildiğinin üstüne çıkmanız olası değil.
Ses örneğini anlarsanız anlatmak istediğimi anlayacaksınız .
Belki bir ihtimal next cihazı farklı bir ayar yapıp panel ayarının üstüne bu ayar gelince yine tv panelinizin sınırları içerisinde ara ince bir ayar görebiliyorsunuzdur harici kaynaklar panelin gösterebileceğinin üstüne bir şey katamaz.Öyle bir şey olsa fhd tvlerimizi 4k ile değiştirmez 4k harici cihazlar alır geçerdik önemli olan panelin ekranın yetenek sınırıdır tvnizin ayarları kısmı bu yetenek sınırını çizmiştir çizememişse mühendislik hatası veya paneli korumak istemişlerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 2 Şubat 2025; 11:18:7 > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X