MSI GE70 kullanıcısıyım ve bugün kullandığım bilgisayar masasına arkadaş 2 tane yumruk vurdu bilgisayara direkt bir darbe olmadı fakat masanın verdiği şeyle içinden çıkan tozların havada uçuştuğunu gördüm yani muhtemelen bi sekmiştir ufakta olsa masada biraz esnek bunu neden söylüyorum HDD kablosunun yerinden oynama ihtimali olabilir mi acaba diye. Her neyse gelelim sorunumuza aldığım hata ve bios ekran görüntülerini sizinle paylaşayım yorum sizde. Şimdiden teşekkür ederim.
HDD i normal olarak görüyor. Klasik harddisk sorunu işte. muhtemelen sata kablosu yerinden azcıkta olsa oynamıştır aynı sorunu cok gördüm kasayı başka yere taşıdığımda arada bi oluyordu anakartım dandikti eskisi :)
Kasayı söküp sata kablosunu çıkar tak sata power kablosunu da aynı şekilde..
Eğer sorun devam ederse muhtemelen hdd zarar görmüştür. Windows cd si ile onarmayı dene veya içinde önemli bilgi yok ise Windows CD si ile kurma ekranına gelip HDD nin partition ları ordamı bi kontrol et ordaysa format çek gitsin. Eğer değilse geçmiş olsun HDD gidik.
Not : Sonucu yazarsanız aynı şekilde hata ile karşılaşan arkadaşlar da yararlansın ;)
Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: Archery
HDD i normal olarak görüyor. Klasik harddisk sorunu işte. muhtemelen sata kablosu yerinden azcıkta olsa oynamıştır aynı sorunu cok gördüm kasayı başka yere taşıdığımda arada bi oluyordu anakartım dandikti eskisi :)
Eğer sorun devam ederse muhtemelen hdd zarar görmüştür. Windows cd si ile onarmayı dene veya içinde önemli bilgi yok ise Windows CD si ile kurma ekranına gelip HDD nin partition ları ordamı bi kontrol et ordaysa format çek gitsin. Eğer değilse geçmiş olsun HDD gidik.
Not : Sonucu yazarsanız aynı şekilde hata ile karşılaşan arkadaşlar da yararlansın ;)
Kolay gelsin
Açayım o zaman laptobu yani bi bakayım :D HDD Kablosunu falan bi çıkarıp takayım ufakta bi üfüreyim açmışken tozunu alayım sorun gider. HDD yi gördüğünden dolayı zarar görmemiştir diyorum ama .
quote:
Orijinalden alıntı: Archery
Kolay gelsin
Garanti devam ettiği için kasayı açmadım fakat Windows CD sini taktım ve Partitionları kontrol etmek için bölünmemiş alan olarak tek parça gösteriyor ve boş gösteriyor.
Sanırım bu demek oluyor ki HDD gitmiş servise göndermem gerekiyor galiba.
Kablodan dolayı falan böyle bir problem olmaz sanırım.
Acaba servis içindeki bilgileri yine de kurtarabilir mi ?
Bilgiler gitti dostum ona yapabileceğin birşey yok çok önemli ise veri kurtarmaya göndereceksin ortalama %80 civarında dosya kurtarabiliyorlar oda dosyanın türüne göre de fiyat alırlar. Misal müşteri programı eta gibi şeyler varsa yandın demek 2000 tl den aşşağı istemezler ama resim vs falan varsa 300 400 tl arasında hallediyorlar tabi HDD çöpe gidiyor bunuda belirteyim.
Eğer çok önemli bir bilgin yok ise bi format çekmeyi deneyebilirsin.