Şimdi Ara

[Çözüldü]Harddisk Görmeme Sorunu Yardımmm !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 75 gb'lik yüzüklerin efendisi extended edition indirdim 1tb'lik harici harddiske atarken sorun çıktı,nedeni sizinde tahmin ettiginiz gibi hdd fat32 formatlı ve 4gb'den yüksek dosyaları almıyor,nette araştırdım hdd içindeki verileri silmeden fat32'den ntfs çevirilebildigini öğrendim "easeus partition manager" adlı program ile çok kısa sürdügünü yazmış bir çok kullanan.Bende indirdim hdd içindeki veriler çok önemli oludugu için usb bellekte deneyeyim dedim ilk,denemez olaymışım nereye bastıysam pc bir yavasladı kasıldı bende donmasın diye mouse falan deymedim birazdan kendine gelir dedim,1 dk sonra res attı ve açılışta kurtarma ekranı geldi normal başlat dedim ardından mavi ekran geldi ve hata kodları,okunmuyorda direk kendi kendine res attıyor hemen,en iyi bilinen yapılandırma ile başlat ve güvenli modu'da denedim olmadı win 7 cd takıp başlangıç onarma dedim cevabı:"Çözüm bulamıyorum microsofta iletin sorununuzu lütfen(önerilir )".

Baktım olmuyacak dedim format atim en çok 1,2 saatimi alır veriler kaybolmasında gerisi önemli degil dedim,bu sefer hdd bölümlerini görmüyor ne c'yi nede d'yi.Şu an debian'dayım debian saglam çalısıyor hala c'yi ve d'yi görüyor ama windows açılmıyor daha kötüsü formatta yemiyor,çözümü linux üzerinden uygulamam lazım sanırım.

Bu arada c ile d'nin formatı ntfs hala,fat32 değil windows kurulumda niye görmüyor hala anlamış değilim.

C'deki verileri D'ye ve harici hdd'ye yedekliyorum.Windows bida nasıl kurabilirim. Linuxda nasıl biçimlendirmeliyim diskleri yada baska bir çözüm yolu varmı.

Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinn3g4N -- 29 Ekim 2012; 15:11:10 >

• Okunma sayısı artıyor ama cevap yok.Problem zor biliyorum saatte geç oldu ama bilgisi yada düşüncesi olan arkadaş bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.
  • Eğer kurulu değilse aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Gparted'ı kurunuz.

su 
    apt-get install gparted

Kurulumdan sonra Gparted'ı açıp Windows kurmak istediğiniz disk bölümünü seçiniz ve sağ tıklayıp Sil komutunu seçiniz ve Uygula düğmesine basarak disk bölümünü siliniz. Bu disk bölümünü biçimlendirmeden Windows'u kurmayı deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Eğer kurulu değilse aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp Gparted'ı kurunuz.

su 
    apt-get install gparted

Kurulumdan sonra Gparted'ı açıp Windows kurmak istediğiniz disk bölümünü seçiniz ve sağ tıklayıp Sil komutunu seçiniz ve Uygula düğmesine basarak disk bölümünü siliniz. Bu disk bölümünü biçimlendirmeden Windows'u kurmayı deneyiniz.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Gparted kurulu zaten bende bakmıştım ama önceden hiç disk bölümünü silme gibi bir şey yapmamıştım.Gparted dev/sda 468 gb birleşik görüyor bende silersem c ve d + suan debian yüklü oldugu yerde siliniyor sanırım.Ben verilerin silinmesini istemiyorum c silebilirim sadece çünkü c 'yi d ye yedekledim.SS koyuyorum gparted :

• Bu arada şimdi fark ettim,bu bölümü silmeme izin vermiyor sil komutu pasif şuan
  • Bölümleme (Partisyon) tablosu ile ilgili bir sorun var galiba. Aşağıdaki kodun çıktısını rica edeyim.

su  
    fdisk -l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 29 Ekim 2012; 11:05:52 >
  • quote:

Bölümleme (Partisyon) tablosu ile ilgili bir sorun var galiba. Aşağıdaki kodun çıktısını rica edeyim.

su  
    fdisk -l

root@debian:/home/rinnegan# fdisk -l

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders, toplam 976773168 sektör
    Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disk identifier: 0x977fc1e0

Aygıt Açılış Başlangıç Bitiş BlokSayısı Kml Sistem
    /dev/sda1 2048 32017544 16007748+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
    /dev/sda2 * 32002048 528779474 248388713+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
    /dev/sda3 528777216 949480340 210351562+ 7 HPFS/NTFS/exFAT
    /dev/sda4 949481472 976771071 13644800 83 Linux

Çıktı bu kardeşim burada partları görüyor fakat sda2'nin yanında önceden sanki * yoktu gibi emin degilim.Harddisk bölümleri sağlam şuan erişebiliyorum sda2'ye yani c'ye fakat windows açılmıyor,kurulumdada görmüyor bu kısımları ve ilginçtir gparted'da görmüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Disk Aracı Harddiski böyle görüyor :

Not:Ayrılmamış alandan sonraki sağ taraftaki kısımlara tıklanmıyor.

Bu arada sığa 16gb demiş boş kısım ise hemen hemen dogru ama toplamda 250 gb küsür olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinn3g4N -- 29 Ekim 2012; 12:54:39 >

•  [Çözüldü]Harddisk Görmeme Sorunu Yardımmm !!!
  • * işareti boot bayrağının etkin olduğu bölümü işaret eder. Gparted ile boot bayrağını sda1 yapabilirdin ama bununla da disk bölümlerini göremiyorsun. Dışarıdan destek almak gerekecek galiba.

Buradan Partition Wizard Bootable CD ISO kalıbını indirin. Sonra isterseniz CD'ye sterseniz Unetbootin ile USB belleğe yazdırın. Unetbootin ile USB belleğe yazdırmak için sisteminizde p7zip-full paketinin de yüklü olması gerekir.

su 
    apt-get install p7zip-full

Sistemi Partition Wizard ile açıp hem Fat32 bölümünü NTFS çevirebilir hem de boot bayrağını sda1 olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz. Bu uygulama ile disk bölümlerini de taratmayı unutmayın.

• quote:

* işareti boot bayrağının etkin olduğu bölümü işaret eder. Gparted ile boot bayrağını sda1 yapabilirdin ama bununla da disk bölümlerini göremiyorsun. Dışarıdan destek almak gerekecek galiba.

Buradan Partition Wizard Bootable CD ISO kalıbını indirin. Sonra isterseniz CD'ye sterseniz Unetbootin ile USB belleğe yazdırın. Unetbootin ile USB belleğe yazdırmak için sisteminizde p7zip-full paketinin de yüklü olması gerekir.

su 
    apt-get install p7zip-full

Sistemi Partition Wizard ile açıp hem Fat32 bölümünü NTFS çevirebilir hem de boot bayrağını sda1 olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz. Bu uygulama ile disk bölümlerini de taratmayı unutmayın.

Abi bak şimdi bu sda1 de winboot diye bir kısım var windowsa format atarken geldi kaldırmadım debian kurulu kısmına zarar verir diye,3-4 aydır benim windowsda d yerine winboot diye bir bölüm var asıl d ise e olarak görüyodu.Bu boot bayragını sda1'e illa almammı lazım önceden sorun çıkarmadı hiç.

Bu arada partition wizard deneyecegim fakat o da gparted gibi sda tamamını birleşik görürse format atamam önce verileri yedeklemem lazım.1TB Harddiske atabilmem içinde fat32yi verileri kaybetmeden ntfs çevirmem lazım o zaman öncelikle, bunun nasıl yapıldıgını bilen varmı linuxte acaba.

• Partition Wizard ile Fat32 dosya sistemini NTFS'ye dönüştürebilirsiniz.
    Sda1'e açılış bayrağı koymayı denemek için söyledim, belki açılış sistem dosyaları burada yüklüdür, boot bayrağı da işaretli olmadığı için Windows açılmıyordur.
  • Öncelikle çözümü bulmakta yardım ettigi için kelebekx3 çok teşekkür ederim.

Çözüm:

Partition Wizard Bootable CD ISO kalıbını indirip sonra Unetbootin ile USB belleğe yazdırdım.Açılışta esc basıp ilgili usb'yi seçtikten sonra default olarak boot ettim.
    Karşıma gelen grafik arayüzünde harddisk bölümlerini sorunsuz gösteriyordu,hiçbir etkisi olacagını düşünmememe(oha kaç tane "me" yazdım öle ) rağmen boot bayrağını kelebekx3'in tavsiyesi ile sda1'e aldım ve res attıgımda normal açıldı windows.Asıl soru boot bayrağı öncedende sda2'deydi bir sorun çıkmazken şimdi sda1 almak gerekti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinn3g4N -- 29 Ekim 2012; 14:50:08 >
  • Birşey dikkatimi çekti bu arada debian da iken kablosuz wireless ile dh'ye rahatlıkla baglanırken şuan 1 dk sayfa değişmesini bekliyorum...

Linux farkı,donanım üzerinde etkisi bu olsa gerek.Adam akıllı driver çıksa windowsun bir *ok etmeyeceği çıkacak ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rinn3g4N
    Asıl soru boot bayrağı öncedende sda2'deydi bir sorun çıkmazken şimdi sda1 almak gerekti...

Windows önyükleyicisini onarma teşebbüsleri sırasında oluşmuş bir sorun olabilir.

quote:

Birşey dikkatimi çekti bu arada debian da iken kablosuz wireless ile dh'ye rahatlıkla baglanırken şuan 1 dk sayfa değişmesini bekliyorum...

Linux farkı,donanım üzerinde etkisi bu olsa gerek.Adam akıllı driver çıksa windowsun bir *ok etmeyeceği çıkacak ortaya.

RT61 çipsetli kablosuz aygıt ile Linux altında ciddi performans farkı alıyorum. Linux ile ağa hem daha çabuk bağlanıyorum, hem de veri alışveri daha sorunsuz oluyor.

• quote:

Birşey dikkatimi çekti bu arada debian da iken kablosuz wireless ile dh'ye rahatlıkla baglanırken şuan 1 dk sayfa değişmesini bekliyorum...

quote:

RT61 çipsetli kablosuz aygıt ile Linux altında ciddi performans farkı alıyorum. Linux ile ağa hem daha çabuk bağlanıyorum, hem de veri alışveri daha sorunsuz oluyor.

Forever Linux

Bu arada 1TB Harddiski fat32'den ntfs'ye veri kaybetmeden çevirmem gerekiyor.Konu ile ilgili bilgisi olan yada merak eden arkadaşlar için link.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinn3g4N -- 29 Ekim 2012; 15:20:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.