Merhabalar!!! Hardiskim birhatadan sonra 80 gb nin 30'u nun kullanabiliyorum. Formattada görünmüyor geri kalan 50 gb. Bana yardım eder misiniz? Bekliyorum...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: krstarica
Bu mesaj silindi.
Bilgisayar'a sağ tık -> Yönet -> Disk Yönetimi Ne görünüyor yazar mısınız?
quote:
Orijinalden alıntı: un4saken
Bilgisayar'a sağ tık -> Yönet -> Disk Yönetimi Ne görünüyor yazar mısınız?
Alıntıları Göster
Sadece C ve CD -Rom sürücüsünü gösteriyor disk yönetiminde. Ben format atarken yanlış attım herhalde o yüzden görünmüyor olabilir mi? gencarslan123@hotmail.com ' u eklerseniz yardımlarınızı alabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: beraber79
Sadece C ve CD -Rom sürücüsünü gösteriyor disk yönetiminde. Ben format atarken yanlış attım herhalde o yüzden görünmüyor olabilir mi? gencarslan123@hotmail.com ' u eklerseniz yardımlarınızı alabilirim.
Disk yönetimi altında C kaç GB gözüküyor.
quote:
Orijinalden alıntı: infra_dark
quote:
Disk yönetimi altında C kaç GB gözüküyor.
Alıntıları Göster
C 30 gb görünüyor.
quote:
C 30 gb görünüyor.
Alıntıları Göster
bilgisayarıma sağ tık yönet kısmından disk yönetimine gelip oranın bi resmini koyarmsıın
quote:
Orijinalden alıntı: adem81
bilgisayarıma sağ tık yönet kısmından disk yönetimine gelip oranın bi resmini koyarmsıın
nasıl becerdiğinizi merak ediyorum :)) xp cdsinden boot ederek partitionu silin ve pcyi yeniden başlatın tekrar kuruluma geçip diskin boyutuna bakın boyutta değişme yoksa
en zor kısmı firmware güncellemesi yapman gerekecek bu konuda araştırma yapman lazım veya bilen arkadaş varsa yardımcı olur hddye şimdiye kadar firmware güncellemesi yapmadım
quote:
Orijinalden alıntı: adem81
nasıl becerdiğinizi merak ediyorum :)) xp cdsinden boot ederek partitionu silin ve pcyi yeniden başlatın tekrar kuruluma geçip diskin boyutuna bakın boyutta değişme yoksa
en zor kısmı firmware güncellemesi yapman gerekecek bu konuda araştırma yapman lazım veya bilen arkadaş varsa yardımcı olur hddye şimdiye kadar firmware güncellemesi yapmadım
Bios da Harddisk Ayarlarından Kaynaklı olabilir LBA Automatic Olarak mı işaretli ?
harddiskin jumperlarıyla oynadıysanız olmuş olabilir. nasıl bir hatadan sonra bu durum oluştu açıklarsan daha sağlıklı olur
quote:
Orijinalden alıntı: abbozkurt
harddiskin jumperlarıyla oynadıysanız olmuş olabilir. nasıl bir hatadan sonra bu durum oluştu açıklarsan daha sağlıklı olur
1. si firmware güncellemesi ne onu bilmiyorum. 2. si 32 gb limit pinini ne demek? 3. sü ise neler yaptığımı ayrıntılı olarak yazacam: -Öncelikle en başktaki hatam vistanın üzerine xp kurmamdır bence.Vistanın üzerine xp kurmayı denedim.Sonra hdd yi xp yüklerken ki hdd(harddisk :D) bölümlendirmeyi yaparken daha önce 3 e bölünmüş olan hdd yi 2 sini birleştirip toplam 4 e böldüm ve yüklenecek yerini seçtim.Biçimlendirdi ve dosyalar kopyalandıktan sonra yeniden başlıyor.Başlarken işletim sistemi hatası dedi.Bende tekrar xp yi kurayım dedim.O zaman da hdd yi "0 mb 1 mb 30 gb 15 gb 15 gb ve 20 gb olarak ayrılmış vaziyette gördüm.Evet 0 mb ve 1 mb olarak ayırmıştı.Daha sonra hdd ve cd master slave ayarlarından oynadım(NOT:BAYAĞI oynadım master slave ayarlarından :D).Tekrar eski haline getirdim master slave ayarlarını.Daha sonra hdd yi söktüm taktım.Söktüm tozunu aldım taktım.Sonra tekrar xp yi kurayım dedim.10 gb olarak gösteriyordu hdd yi(xp yi yüklerkenki hdd bölümlendirme ekranında).Dahasonra tekrar söktüm master slave den oynadım bu sefer 30 gb gösteriyordu.Bende kurayım dedim.Xp yi kurdum.Şuanda 30 gb olarak gösteriyo hdd mi.Anlayacağınız her nahı yimişim . Olay bundan ibaret şimdi cevaplarınızı bekliyorum.Ne yapmam gerekir?Yardım edin pls... Ha ekran şu tekrar yolluyum.
quote:
.Daha sonra hdd ve cd master slave ayarlarından oynadım(NOT:BAYAĞI oynadım master slave ayarlarından :D).Tekrar eski haline getirdim master slave ayarlarını.Daha sonra hdd yi söktüm taktım.
bunu bios üzerinden mi yaptınız? yoksa hdd nin üzerinde ufak siyah bir jumper olur. onun yerini mi değiştirdiniz?
quote:
quote:
.Daha sonra hdd ve cd master slave ayarlarından oynadım(NOT:BAYAĞI oynadım master slave ayarlarından :D).Tekrar eski haline getirdim master slave ayarlarını.Daha sonra hdd yi söktüm taktım.
bunu bios üzerinden mi yaptınız? yoksa hdd nin üzerinde ufak siyah bir jumper olur. onun yerini mi değiştirdiniz?
Alıntıları Göster
Aynı şey başıma gelmişti, hard diskin arkasında bulunan jumper ayarları ile doğrudan ilgili bir sorun...
Jumper'i master bölümüne takarsanız büyük ihtimal sorununuz düzelecek ve hard disk 80 gb gözükecektir, yoksa ne yapsanız hikaye...
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose
Aynı şey başıma gelmişti, hard diskin arkasında bulunan jumper ayarları ile doğrudan ilgili bir sorun...
Jumper'i master bölümüne takarsanız büyük ihtimal sorununuz düzelecek ve hard disk 80 gb gözükecektir, yoksa ne yapsanız hikaye...
Kolay gelsin.
Alıntıları Göster
HDD nin küçük siyat jumper larından da oynadım bios tanda oynadım :D
quote:
HDD nin küçük siyat jumper larından da oynadım bios tanda oynadım :D
Alıntıları Göster
Ayrıca Jumper master da
quote:
Ayrıca Jumper master da
Alıntıları Göster
genelde 3 farklı seçenek oluyor. master, slave ve combo gibi bişey. deneyin derim üçünü de. sorununuz muhtemelen o siyah jumperdan kaynaklanıyor.
quote:
genelde 3 farklı seçenek oluyor. master, slave ve combo gibi bişey. deneyin derim üçünü de. sorununuz muhtemelen o siyah jumperdan kaynaklanıyor.