Şimdi Ara

Hareket Çözünürlüğünde Hangisi Daha İyi? LCD mi Plazma mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
13.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede yazdım bu bir HD ready - FullHD karşılaştırması değil. Yukarıda 4 test var, bunların en calıcı olanı hareketli görüntüde motion adaptive 1080i deinterlacing.

Bu test dizayn olarak sadece FullHD panellerde yapılabilir, çünkü HD ready paneller upscale downscale esnasında test için kullanılan patternleri değiştirirler, bu yüzden test aşamasında deinterlacingden mi o çizgiyi göstermediğini yoksa downscale esnasında mı o çizgiyi kaldırdığı bilinemez. 768i bir sinyal olsaydı bu testi HD ready panellere uygulayabilirdik. ama yok.

HD REady panellere testin yansıması misal PZ700 ve PV70 aynı deinterlacing algoritmaları kullanıldığını varsayarsak olabilir. Test herşeyden öte bir görüntü işlemcisi testidir. LCD deinterlace algoritmaları plazma deinterlace algoritmalarına nazaran belirgin derecede vasat sonuçlar vermiştir. Eğer konu TV sinyalleri ise bu gerçekten dikkate alınması gereken bir konudur, HD ready olsun Full HD olsun bir LCD panel bu kadar vasat deinterlace yapıyorsa özellikle 1080i ligtv maç yayını gibi kaynaklarda görüntüyü karman çorman etmesi kaçınılmazdır.

Daha da ilginci karşılaştırma yapılacak olan olgu yüksek çözünürlüklü hareketli görüntülerde deinterlacing ise FUllHD Plazmaların bunu HDready LCD'lerden daha iyi yapacak olmasıdır.

FullHD HD ready arasındaki karşılaştırmanın esas olgusu upscalingdir. Bu testte upscaling ile ilgili bir veri yoktur.

• Sn. Akseaus

Cok faydalı ve merakla beklediğimiz makale aktarımlarınıza ara vermiş görünüyorsunuz.Umarım kısa sürede aydınlatıcı yeni yazılarınızı görürüz.Hoşçakalın

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

Rica ederim.

Bu testi ele geçirmek için Home Theatre dergisine üye olmam gerekti. Artık 12 aylık aboneliğim var. Kasım sayısı elimde. Başka da bir sürü güzel makale var. Çeviriye değer birşeyler bulursam aktarırım buralara. Şimdilik okuma safhasındayım.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incele -- 10 Aralık 2007; 16:55:51 >
  • Artık onun KURO'su var...
    Balayı bitene dek sürer bu durum...
  • Sayın Akseaus, elinize sağlık eksik olmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: incele

Sn. Akseaus

Cok faydalı ve merakla beklediğimiz makale aktarımlarınıza ara vermiş görünüyorsunuz.Umarım kısa sürede aydınlatıcı yeni yazılarınızı görürüz.Hoşçakalın

quote:

Rica ederim.

Bu testi ele geçirmek için Home Theatre dergisine üye olmam gerekti. Artık 12 aylık aboneliğim var. Kasım sayısı elimde. Başka da bir sürü güzel makale var. Çeviriye değer birşeyler bulursam aktarırım buralara. Şimdilik okuma safhasındayım.

Selamlar.

Merhaba incele,

Bu aralar çeviriye değer bir inceleme, araştırma, makale geçmedi elime. Böyle birşey yakaladığım anda şüpheniz olmasın yine yayınlarım.

Sevgi ve saygılarımla.

• Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Evet TV yayınına 60 yıl önce renkli yayına 40 yıl önce HD yayına 10 yıl önce başlamış ABD' yi kapsam dışında bırakmak ve onların tercihlerini sorgulamamak tam da bize göre bir düşünce şekli.
    Zaten biz birşey üretemiyoruz.
    Allahtan adamlar bu teknolojilere para harcıyorlarda bizde güzel kaliteli DUVARA falan asılabilen cihazlar kullanıyoruz.
    Yoksa Avrupaya Türkiyeye falan kalsa Ağaç kabinler içinde bombeli tüplü tvlere bakıyor olurduk.

bence üretim amerikayı baz almasan iyi yaparsın bu konuda..tüketim ve üretim olarak uzakdogu daha onde..LCD paneller uzakdoguda üreticiler uzakdoguda..amerikayı silah sektöründe örnek göster bence..zaten tahminen çökmek üzere olan tüketim imparatorluğu..Tv de biz bile ileri olabiliriz..Kim var amerikda üretici örnek verne bana..bu arada birşey üretemiyoruz diil esasında buda göreceli..avrupa ve amerikaya göre üretiyoruz ama uzakdoguya gore nal topluoyruz..herşey göreceli..hatta bu yazının konusu bile...bu sebebten kişiler çok taraflı bakış açıları ile yazıyı okumalı ve yorumlamalılar..

• 1080i yayın verecek olan Digitürk Plus'ın dağıtımına başlanacak olması konuyu yine güncel hale getiriyor. Bu nedenle:

Up
  • Bilgiler için teşekkürler, emeğinize sağlık.devamını bekliyoruz.
  • Rica ederim. Allah bir mani vermezse devamı gelecek.

Selamlar.
  • quote:

Rica ederim. Allah bir mani vermezse devamı gelecek.

Selamlar.

Selamlar, bu cumartesi İnşallah Pioneer 4280XA almayı planlasamda 50’’ büyüklük çok cazip durmakta, forumdaki diğer arkadaşlarında 50’’ olarak tavsiyeleri mevcut. seyretme mesafem 3 metre olması(en fazla) , gözü yorma, yayından kaynaklanan hataları görme dezavantaj olduğunu söyleyenlerde var.Bu modeli kullanan biri olarak yorumlarınız ps3 performansı ve bu modelde burn-in olayı hakkında görüşlerinizi rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercument76

quote:

Rica ederim. Allah bir mani vermezse devamı gelecek.

Selamlar.

Selamlar, bu cumartesi İnşallah Pioneer 4280XA almayı planlasamda 50’’ büyüklük çok cazip durmakta, forumdaki diğer arkadaşlarında 50’’ olarak tavsiyeleri mevcut. seyretme mesafem 3 metre olması(en fazla) , gözü yorma, yayından kaynaklanan hataları görme dezavantaj olduğunu söyleyenlerde var.Bu modeli kullanan biri olarak yorumlarınız ps3 performansı ve bu modelde burn-in olayı hakkında görüşlerinizi rica ederim.

Sevgili Ercüment,

3 metreden 50 inch kesinlikle göz yormaz. Ve daha ideal bir ebattır. Kullanan birisi olarak söylüyorum. SD yayındaki deformasyon farkı da bu mesafeden algılanmaz. PS3 performansı mükemmel. Burn-in tarihe karıştı gibi. Maddi imkanların el veriyorsa kesinlikle 50 tercih etmelisin.

Yeri olmadığı için burada fazla uzatmıyorum. Sayfalar dolusu detay Pio topiğimizde mevcut.

Selamlar.

• Çok teşekkür ederim ilginize , iyi çalışmalar.
  • evet kesinlikle 50 göz yormaz aksine dinlendirir
  • Teşekkürler tavsiyeleriniz sonucu gözümüzü kararttık 50'' XA kaptık İnşallah hafta sonuna doğru kurulum yapılacak,Teşekkürler..
  • pişman olmazsın kesinlikle şimdiden hayırlı olsun .
  • quote:

Orjinalden alıntı: hdmi 1.3

evet kesinlikle 50 göz yormaz aksine dinlendirir

Yeşil reçeteye yazdırabilirmiyiz bundan 2 tane(;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 16 Ocak 2008; 16:01:38 >
  • Home Theatre dergisinin Mart 2008 sayısında testin ikinci bölümü yayınlandı. Bu bölümde 16 tv daha teste tabi tutuldu. İşte bu tvler ve sonuçları:

Bu testte hareketli çözünürlük açısından yine plazmalar ön plana çıktı. Beğenilen tek LCD ise Samsung'un LED aydınlatmalı LN-T4081F modeli oldu.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 24 Şubat 2008; 17:59:32 >
  • Burada beni şaşırtan sonuç Sharp LCD'lerin hareketli görüntüdeki başarısızlıkları. Oysa LCD olarak Sharp'ı öve öve bitiremiyorlardı, özellikle ABD'de. Demekki film/maç seyretmekde hala ve illaki PDP. Akvaryum sevenler için ise LCD
  • quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Burada beni şaşırtan sonuç Sharp LCD'lerin hareketli görüntüdeki başarısızlıkları. Oysa LCD olarak Sharp'ı öve öve bitiremiyorlardı, özellikle ABD'de. Demekki film/maç seyretmekde hala ve illaki PDP. Akvaryum sevenler için ise LCD

Evet ama Samsung'un LED aydınlatmalı LCD'sinin başarısını da göz ardı etmemek lazım. Önceki testte hareketli çözünürlükte full HD LCD'lere ait en iyi performans 600 satır idi. Samsung baya iyi çıkmış. Demek ki gelişme gösteriliyor. Ben 2008-2009 yılında yapılacak testlerde bu konuda da sonuçların başabaş çıkacağını tahmin ediyorum.

Gary Merson'ın bu testleri aslında üreticilere ışık tutuyor. Örneğin 2006 yılında yapılan testte hiç kimse 3:2 cadencein ne olduğunu bilmiyordu ve ilk kez bu şahs-ı muhterem konuya el atmıştı ve 3:2 sonuçları çoğu HDTV'de çok kötü çıkmıştı. Sonra başkaları da 3:2 testlerini reviewlarına eklemeye başladılar. Şimdilerde bu konudaki başarısızlık oranı hem LCD'lerde hem de plazmalarda azaldı. Motion resolution da öyle olacak.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 25 Şubat 2008; 14:09:00 >

• TV forumundaki gerçekten en ilgi çekici başlık. çeviri yapan arkadaşa teşekkürler. fazla yorum yapmıyacağım sadece test yöntemi ile ilgili bulduğum bir linki vereceğim. TV ile çok ilgili degil gibi gözüksede test yöntemi için inceleyebilirsiniz.

http://www.tomshardware.com/2007/10/26/avivo_hd_vs_purevideo/page10.html

saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.