Şimdi Ara

Hareket Çözünürlüğünde Hangisi Daha İyi? LCD mi Plazma mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
13.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sadays

tabii senin tuzun kuru baksana neredeyse 800 küsur satır göstermiş hareketli görüntüde

Dün ve bugün bütün İndiana Jones filmlerini ( 1,2,3,4) seyrettik evde (Bu 9 günlük bayram tatili film manyağı yaptı bizi ). Hareketli görüntü performansı dolunay gibi ortaya çıktı.

Ben aslında daha uzun zaman panele para vermezdim ya, geçen ay benim 10 yıllık şaane düplü philips cortlamasaydı. Bu saatten sonra gidip CRT alacak halim de yoktu. Çok fazla araştırmadım aslında. Nedir bu panel olayı, piyasadaki en iyi marka nedir diye bi bakınınca gerçekler hemen ortaya çıkıyor. İş sadece paraya bakıyor. Kimseyi eleştirmemek lazım, herkes kesesine göre davranıyor.

Geçen seneki çulsuz halim olsaydı gidip çok ucuz bir ürün alırdım, hatta mümkünse Çin malı. Çekik gözlü kardeşlerimizle hiç bir alıp veremediğim yok. Hatta tersine beğeniyorum bile. DivX seyredeyim diye bi tane Çin malı dandik DivX player almıştım, göstermediği medya yok. Anlı şanlı markaların yok bölge kodydu yok şuydu yok buydu diye nazlandığı her medyayı cart diye gösyteriyor alet.

Neyse şimdi biraz durum iyi olunca insanın gözü biraz daha yukarıya kayıyor. Bi de benim pis bir huyum var, biraz bitim kanlanınca çok küstah bir müşteri oluyorum. Girdiğim mağazaya "Bana en pahallı ve en iyi ürününüzü gösterin" diyorum (para beni bozdu mu ne? ). Bi anda müşteri temsilcilerinin, satış elmanlarının 3'ü 4'ü birden, diğer müşterileri bırakıp pervane oluyorlar etrafımda. "Abi kahven nasıl olsun?" diye oturtuyorlar masaya.

Ben satın alırken çok hızlı karar veririm ve aldıktan sonra bir daha asla geriye bakmam, "Zaten alabileceğimin en iyisini aldım" diye düşünürüm.

1975 yılında ilk televizyonumuzu almıştık, Tonberg markaydı. Kasabanın ilk televizyonlarından biriydi, evimiz her akşam dolar taşardı (Vizontele'yi birebir yaşamış biriyim). Sonra komşumuz Sharp-Lorenz almıştı. Babam ve komşumuz sürekli mukayese eder hangisi daha iyi tartışırlardı. Bu mukayeseler o kadar uzun sürdü ki aldığım bir şeyi başkasının malıyla kıyaslamaktan tiksindirdiler beni. Ben "Uzay 1999" dizisindeki kendiliğinden açılıp kapanan kapılar, ellerindeki minicik aletlerle birbirileri ile konuşmalarını hayranlıkla izleyip akşam "böyle birşey olabilir mi?" diye hayaller içinde uykuya dalardım. Şimdi köy bakkalının bile otomatik kapısı var, cep telefonları çoluk çocuğun elinde. Her şey çok hızlı değişiyor. Beklemeye gerek yok. Alabilceğinin en iyisini al ve tadını çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 5 Ekim 2008; 2:21:14 >

• Malum testler epey önce yapılmış. Şu zamanın teknolojisine göre konuşursak kısa ve öz olarak ne diyebiliriz?
    [özellikle SD yayından çok 1080P filmleri ve dizileri (ki ne yazıkki dizilerin çoğu 624*352 çözünürlükte) izlemek için kullanılacak odada 5m metre mesafesi bulunan 2bin TL yi geçmesi istenmeyen bir panel için]

Teşekkürler.
  • Güncel....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Güncel....

forumun en güzel konularından biri evet...yıllar once acılmasına ragmen bir kac lcd modeli haric hala genel olarak plazma ustunlugu degişmedi..son iki senede ne degişti?sadece lcd lerin bazılarında işlemci ve s/w gelişti ya da o gelişmeyi gosteremeyenler tüketicileri 1 ms tepki suresi gibi alakası olmayan yönlerden bilinc yanıltma olaylarına ya da binbir mod ve ozellik koyup 100 hz tarama ozelliginin aktif olması icin menulere eklenti yaptılar..kısaca bence cok bir şey degişmedi..hala ozellikle pan scan hareketlerde lcd ler cok zayıf kalıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

quote:

Güncel....

forumun en güzel konularından biri evet...yıllar once acılmasına ragmen bir kac lcd modeli haric hala genel olarak plazma ustunlugu degişmedi..son iki senede ne degişti?sadece lcd lerin bazılarında işlemci ve s/w gelişti ya da o gelişmeyi gosteremeyenler tüketicileri 1 ms tepki suresi gibi alakası olmayan yönlerden bilinc yanıltma olaylarına ya da binbir mod ve ozellik koyup 100 hz tarama ozelliginin aktif olması icin menulere eklenti yaptılar..kısaca bence cok bir şey degişmedi..hala ozellikle pan scan hareketlerde lcd ler cok zayıf kalıyor...

Konu fikir alışverişi olarak forumda en sevdiğim konulardan biri

Bende bir deneyim paylaşıyım , Pıoneer almaya gittiğimizde notebook'da EIZO ünlü hareketli kutu testi vardı , bir çok lcd bu teste sınıfta kaldığını biliyordum neyse piksel taramasından sonra testi başlattık HiGHWAYMOUSE ile , sonuç 800 pix/sec (En hızlı kutu akıcı şekilde iz bırakmadan iniyordu tabıki bu sonuca bayağı şaşırdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 10 Aralık 2009; 22:44:47 >

• Gerçekten iyiydi. Şimdi o testi tam hatırlamıyorum ama işte 4 tane kutu vardı ve bunlar farklı hızlarda yukarıdan aşağıya iniyordu. Biri sn.de 200 piksel hızla diğeri 400, öbürü 800 piksel hızla aşağı iniyordu. Bunlardan sanırım benim v4000'de 400 piksel hızda hareket eden de gördüğüm iz bırakma durumu, 5080'deki 800 piksellik hızda yoktu. Vardı ama o derece değildi.

Amma bu, hiç sorun olmayacağı anlamına gelmesin. Öyle kutu izlemiyoruz sonuçta. Detaylar için bknz. "Lcd Tv'ler deki hareket sorunlarının sebepleri"

http://forum.donanimhaber.com/m_31015284/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#31015284

Orada yazdığım görüşlerimin hala doğru olduğunu düşünüyorum. Yani kameradan, görüntünün aslından, oynatıcıdan vs. kaynaklı bir sorun olmadığı müddetçe Lcd'lerde de hareketli sahnelerde göz pek bir sorun algılamıyor. Eğer bunlarda sorun varsa feriştahı gelse bir şey yapamıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caution

quote:

Güncel....

Konu fikir alışverişi olarak forumda en sevdiğim konulardan biri

Bende bir deneyim paylaşıyım , Pıoneer almaya gittiğimizde notebook'da EIZO ünlü hareketli kutu testi vardı , bir çok lcd bu teste sınıfta kaldığını biliyordum neyse piksel taramasından sonra testi başlattık HiGHWAYMOUSE ile , sonuç 800 pix/sec (En hızlı kutu akıcı şekilde iz bırakmadan iniyordu tabıki bu sonuca bayağı şaşırdık

ahh gelemedim o gun sizle..bir gun toplanıp gezelim panel panel

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Gerçekten iyiydi. Şimdi o testi tam hatırlamıyorum ama işte 4 tane kutu vardı ve bunlar farklı hızlarda yukarıdan aşağıya iniyordu. Biri sn.de 200 piksel hızla diğeri 400, öbürü 800 piksel hızla aşağı iniyordu. Bunlardan sanırım benim v4000'de 400 piksel hızda hareket eden de gördüğüm iz bırakma durumu, 5080'deki 800 piksellik hızda yoktu. Vardı ama o derece değildi.

Amma bu, hiç sorun olmayacağı anlamına gelmesin. Öyle kutu izlemiyoruz sonuçta. Detaylar için bknz. "Lcd Tv'ler deki hareket sorunlarının sebepleri"

http://forum.donanimhaber.com/m_31015284/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#31015284

Orada yazdığım görüşlerimin hala doğru olduğunu düşünüyorum. Yani kameradan, görüntünün aslından, oynatıcıdan vs. kaynaklı bir sorun olmadığı müddetçe Lcd'lerde de hareketli sahnelerde göz pek bir sorun algılamıyor. Eğer bunlarda sorun varsa feriştahı gelse bir şey yapamıyor.

Dostum 800pix hiçbir sorun yoktu (Foruma geldik böylemi oldu) Sharp'ın demosunda obje kenarında tırtıklanma vardı onunda normal olduğunu söylemiştin Caution ne zaman olsa görüşürüz dostum

• quote:

Dostum 800pix hiçbir sorun yoktu (Foruma geldik böylemi oldu) Sharp'ın demosunda obje kenarında tırtıklanma vardı onunda normal olduğunu söylemiştin

Hiç hatırlamıyorum....

• Öhüm öhüm p.m
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.