Bu haftasonu Bauhaus da , kapıdeliği kamerası gördüm ve fikir çok hoşuma gitti , kamera birisi kapıya geldiğinde sizin kapı deliğinize yerleştirilen bir lens ile kapıdaki kişinin resmini çekmenize olanak sağlıyor, isterseniz kapı vurma sensörü ile kapınızı çalan kişinin fotosonu otomatik çekebiliyorsunuz isterseniz hareket sensörü ile kapı önüne gelen birisi varsa kapıya vurmasada otomatik fotosunu çekebiliyorsunuz,
Buradan yola çıkarak bende benzer bir sistemi kendi evimde kullanmayı düşünüyorum ancak benim istediğim kamera tipi biraz daha farklı ve bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımını rica ediyorum.
Yukarıda bahsettiğim hazır sistem apartman daireleri için gayet kullanışlı ancak ben müstakil bir evde oturuyorum ve kapıma gelmesi için bir kişinin giriş kapısından girip (yarım korunaksız herkese açık bir kapı) 3-4 metre kadar yürüyüp ev kapısına gelmesi gerekir. Benim istediğim fotoselli kamera bu 3-4 metrelik mesafede hareket algıladığı anda video yada foto çekimi yapıp kişi kapıya kadar gelsin gelmesin hareket olduğu süre boyunca çekim yapıp saklaması , online bir sistem olup evin wifi internetinden bana gönderebilir yada offline bir sistem olur ben istediğim zaman saklanan Microsd karttan vs görüntüleri alabilmeliyim ama bu durumda Micro Sd kartın ev içinde ayrı bir ekran vs gibi bir birimde saklanması laızm yoksa dışarda oldumu hırsız kamerayı kırar söker gider. bizimde elimizde bir delil kalmaz.
Umarım aklımda olan fikri anlatabilmişimdir, buna uygun bir kameralı fotosel var ise bir çok kişi içinde güzel bir güvenlik imkanı sağlar diye düşünüyorum. YArdımlarınızı bekliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme