Şimdi Ara

Harici disk bilinmeyen aygıt sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WD elements 750gb usb3.0 harici diskim bulunmakta. sorunsuz sekılde calısıyordu. bılgısayarıma xp sp3 paketi ile format attım ve harddiski pc ye bagladıgımda bu sorun ıle karsılastım. usb device not recognized hatası verdi.. yaptıgım bazı arastırmalarıma gore

harddiskte ısık var bagladıgım zaman ısık yanıyor calısma sesı tıtresımı alabılıyorum..
    bilgisayarım sag tık/yönet/disk yönetiminde harddiski göremiyorum sadece C: ve D: mevcut
    bilsigiyarım/özellikler/donanım/aygıt yöneticisi/evrensel seri yol denetleyicisi yaptıgım zaman bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor
    pc de tum suruculer guncel yuklenmemıs bır surucu gozukmuyor (harddiskin kendi sürücüsüde yok bildigim kadarıyla xp otomatik gormesi gerekiyor)

buraya kadar bilgi sahibiyim bundan sonra neler yapmam gerekli

donanımsal bir arıza olmadıgı kanısındayım cunku herhangı bır darbe almadı usbden cıkarıldı pc ye format atıldı aynı slota bagladıgımda bu hatayı aldım harddıskı yerınden bıle kıpırdatmadım desem yeridir..

yardım edecek ustalara sımdıden tesekkurler !!!

iyi forumlar

• Öncellikle başka pcde deneyip sorunun harddiskte olup olmadığından emin ol donanımsal arıza hdd'de değil usb girişlerdede olabilir,
    başka pcde çalışıyorsa kendi pcne usb çoklayıcı ile bağlamayaı dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShankaFB

Öncellikle başka pcde deneyip sorunun harddiskte olup olmadığından emin ol donanımsal arıza hdd'de değil usb girişlerdede olabilir,
    başka pcde çalışıyorsa kendi pcne usb çoklayıcı ile bağlamayaı dene...

başka bilgisayarda da aynı sorun oluyor.. cihazı aygıt yonetıcısınde evrensel yolda unknown device olarak görüyor ama disk yönetiminde görmüyor. veri kurtarma programları ile denedim ancak onlarda diske ulasamıyor.. 3 gundur ugrasıyorum en azından bi kaç veriyi kurtarabılsem yeter
  • Ozaman kutuyu açıp hardiski çıkarıcan,usb dışı (sata,ide) pcye bağlamayı deniycen,
    bide usb 1.0 çoğaltıcı bulup onla bağlamayıda dene bazen işe yarıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.