Herkese selam. Benim elimde 5 adet harici harddisk var ve bu diskler iki üç yıldır sorunsuz çalışıyordu. Tek başına pc'ye bağladığımda yine sorun yok fakat iki diski aynı anda bağladığımda sanırım bir çakışma vs oluyor ve yüzde doksan ihtimalle "gecikmeli yazma hatası" verip kopyalama yapamıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir? Eskiden böyle bir sorunum yoktu. Harddisklerin dört tanesi Seagate, bir tanesi de WD marka. Seagate olanlardan ikisi usb3, diğerleri usb2 destekli. kasamda ise usb2 ile bağlantı yapıyorum. İşletim sistemi de XP.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarınızda bulunan tüm USB aygıtlarını ve çoklayıcılarını çıkartın sadece çalıştırmak istediğiniz şu iki HDD kalsın, sadece ikisi takılıyken bakalım olacak mı?
Selam Gecikmeli yazma hatası veriyorsa, muhtemelen USB portundan gelen eletriğin yeterli olmamasındandır diye düşünüyorum. Harici beslemeniz varsa onunla deneyin. Şayet çakışma yapıyporsa, Regedit'ten aşağıdaki yolu izleyerek, sağdaki tüm DWORD değerlerini silin. Ama önce hiç bir Harici Diskin takılı olmamasına dikkat edin!
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
Verileri sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve disklerinizi birer birer yeniden takın. Kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: makedon
Bilgisayarınızda bulunan tüm USB aygıtlarını ve çoklayıcılarını çıkartın sadece çalıştırmak istediğiniz şu iki HDD kalsın, sadece ikisi takılıyken bakalım olacak mı?
Pc'de çoklayıcı kullanmıyorum zaten. Direkt kasa üzerindeki usb girişlerini kullanıyorum. Tüm harddiskleri aynı anda takmıyorum zaten. Sadece iki diski çalıştırmaya çalışsam da bu sorun oluyor. Fakat bazen bu sorun olmayabiliyor da. Buna anlam veremiyorum. Nadir de olsa bu sorun olmadan kopyalama yapabiliyorum fakat yüzde doksan bir çakışma oluyor. Usb'den alınan güç yetersiz desek, eskiden de aynı donanımı kullanıyordum ve sorun yoktu diye cevap verilebilir buna da.
quote:
Orijinalden alıntı: kutsaltoprak Pc'de çoklayıcı kullanmıyorum zaten. Direkt kasa üzerindeki usb girişlerini kullanıyorum. Tüm harddiskleri aynı anda takmıyorum zaten. Sadece iki diski çalıştırmaya çalışsam da bu sorun oluyor. Fakat bazen bu sorun olmayabiliyor da. Buna anlam veremiyorum. Nadir de olsa bu sorun olmadan kopyalama yapabiliyorum fakat yüzde doksan bir çakışma oluyor. Usb'den alınan güç yetersiz desek, eskiden de aynı donanımı kullanıyordum ve sorun yoktu diye cevap verilebilir buna da.
Madem ki bazen sorun olmuyor, bilgisayarınıza yeteri kadar güç gelmiyor demektir. Buda elektrik voltajından kaynaklanan bir durum anlamına gelir. Regülatör gibi bir elektrik sabitleme cihazı varsa ona takarak deneyin. Güç kaynaklarının(UPS) neredeyse hepsinde regülatör mevcut oluyor.
Yukarıdaki yazdığım öneriyide gözardı etmeyin! Kolay gelsin..
Usbye gelen elektrikle ilgili bir sorun var sanırım.Biosta ayarları vardı fazla güç vermek için tam hatırlayamıyorum şimdi hatırlayan arkadaşlar yardımcı olur sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: ag67
Usbye gelen elektrikle ilgili bir sorun var sanırım.Biosta ayarları vardı fazla güç vermek için tam hatırlayamıyorum şimdi hatırlayan arkadaşlar yardımcı olur sanırım
Biosta "high speed" ve "full speed" diye iki ayar var. Benimki sanırım "full speed" seçiliydi. Onu deneyip sonucu yazarım.
Bios ayarıyla sorun çözülmedi maalesef. Başka bir fikri olan yok mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme