Şimdi Ara

Harici diski bilgisayar görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win 7 32 bit kullanıyorum. Bir tane 640 gb 2,5 inç casper harici diskim var. Usb kablosunu takıyorum, diğer iki usb ucunu da laptopa takıyorum, altta görev çubuğunda usb simgesi çıkıyor, "Bilgisayarım" kısmında harddisk gözüküyor ama içine giremiyorum. Bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet'e tıklıyorum, oradan da Disk yönetimi'ne tıklıyorum, orada kitlenip kalıyor, diskleri göstermiyor.

Denediklerim:

1) 3 farklı usb kablosuyla denedim olmadı

2) hdd'deki usb kablosunun bir ucunu usb girişine taktım, diğer bağlantıyı da hdd'deki esata çıkışından laptopdaki esata'ya bağlayarak yaptım olmadı. (önceden bu şekilde çalışıyordu)

3) Sadece esata'yı bağladım olmadı.

4) ilk 3 adımı başka bilgisayarda denedim olmadı.

5) bilgisayardaki tüm usb driver'larını sildim. laptopu kapadım elektrik bağlantılarını kestim birkaç dakika bekledim ve yeniden açtım, usb sürücüleri otomatik olarak yüklendi, hdd'i tekrar bağladım, olmadı.

6) başlat, çalıştır, cmd yapıp komut ekranından chkdsk F: /f yaptım. "Doğrudan erişim için birim açılamıyor" yazdı.

7) chkdsk F: /r yaptım. Bunda da aynı şey yazdı.

Artık napacağımı şaşırdım. Diskin içinde önemli birşey yok, disk çalışsa biçimlendirebilirim ama hdd'e giremiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 14 Ağustos 2013; 16:32:10 >

• chkdsk komutundaki sürücü harfini yanlış yazmışım G olacakmış. Hata düzeltme şu an başladı. Düzelirse çözümü baştan yazarım.
  • Başlat - çalıştır - cmd yazıp enter'ladım. komut satırına chkdsk G: /f yazıp enter'ladım, baya bi bekletti ama tüm hataları düzeltti, hdd çalışıyor artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.