Şimdi Ara

Harici Ekran Kartı Devreye Girince Gelen Mavi Ekran Hatası [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, laptopumun GT555M harici ekran kartı var, kasadaki bir tuş ile de açıp kapatabiliyorum. Açtığım zaman gerektiğinde devreye giriyor, oyunda veya bazen video izlerken falan.

İlk başta hiç devreye girmemeye başladı, baktım grafik işlemciyle çalıştırma seçeneği de yok olmuş, Nvidia denetim masası da açılmıyor bir hata verip. Driverını güncelledim, seçenek geri geldi, denetim masası da açılır hale geldi.

Tam oldu herhalde derken oyun açmaya çalıştığımda mavi ekran hatası vermeye başladı. Bir türlü çözüm bulamadım, video izlerken de yaptı 1-2 kere, makine ne zaman harici ekran kartını devreye sokmaya çalışsa mavi ekran hatası veriyor. Mavi ekrandaki disk durumu 100 oluyor ancak öyle kalıyor, fişi ve pili çıkartmak durumunda kalıyorum.

Tanıdık bir bilgisayar öğretmenine açtırdık içini, anlıyor biraz da, fiziksel bir hasar gözükmüyor ekran kartında veya bağlantıda. Format atmayı dene olmadı yeni ekran kartı alıp değiştiririz dedi.

Bunun format dışı bir çözümü var mıdır arkadaşlar? Sorun yazılımsal mıdır? Donanımsal ise yeni ekran kartı nereden alınır, fiyatları ne civardadır?

Hatanın görseli:

Harici Ekran Kartı Devreye Girince Gelen Mavi Ekran Hatası [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 11 Mart 2015; 17:42:33 >

• Güzel bir format ardından ekran kartı sürücülerinin doğru olduğundan emin olunduktan sonra kurulumu, sıkıntı yazılımsal ise büyük ihtimal sorunu çözecektir. Yine devam ederse sorunun donanımsal olma ihtimali yüksek.

Ekleme : Format atmadan da eski ekran kartını silip tekrar güncel ekran kartını yükleyerekte sıkıntı giderilebilinir. Bu arada ekran kartı sürücüsü güncel olmalıdır. Yani son sürümü yüklenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtaOsmanlı -- 11 Mart 2015; 19:45:24 >
  • nv ile başlıyor sistem dosyası.Buda ekran kartı driverine işaret eder.Nvidia karta geçiş yapmadan bilgisayarı açarak grafik bağdaştırıcıları kısmındaki Nvidia karta sağ tıklayıp kaldır diyin ve surucu yazılımı silinsin kutusunu işaretleyin. Guncel driverleri yeniden kurun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuankini kaldırıp yeni driver yüklemeyi deneyeceğim, sonucu yazarım. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • Kaldır dedim ancak kaldırılıyo kısmında kaldı bir türlü sonuçlanmadı ve bu esnada görev yöneticisini bile açamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik driverları genelde biraz sıkıntılıdır format ve temiz kurulum ile bu sorunu aşabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bu sorunla kafayı yemiş birisiyim. (GTX 670M) Sana tek çözümünü söyleyeyim ekran kartına downclock yapacaksın çekirdek hızını en az 30 mhz memory hızını da 35 mhz düşüreceksin. NvidiaInspector kullanabilirsin. Sürücü güncellemesi bios güncellemesi format falan boşuna uğraşırsın. Diğer forumlarda ve bu forumlarda tüm başlıklara 2 şer kez baktığıma eminim en son bu forumda bir arkadaşın şu kadar downclock yap postunu gördüm denedim sorun kalmadı. Ayrıca yok ben ekran kartımın hızını düşürdükten sonra ne anlamı var diyorsan servise vermeni tavsiye ederim.

Edit: Yakın zamanlarda açtığım başlıkhttp://forum.donanimhaber.com/m_103561404/f_//tm.htm#103561404 toshiba servisi inatla bu nvlddmkm.sys hatasını görmezden gelince (ekran kartını değiştirseler sorun falan kalmayacaktı) tüketici hakları mahkemesine şikayet ettim sonuç bekliyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Missiere -- 12 Mart 2015; 4:11:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Missiere kullanıcısına yanıt
    Bugün ben de kafayı yedim sayılır hocam, iobit uninstaller ile driver dahil bütün nvidia uygulamalarını sildim, arta kalan dosyaları da sildim aynı uygulama ile. Driverı indirim temiz yükleme yaptım, oyun açıldı ancak menüde dondu, bilgisayarı kapatıp açtım ve yine aynı ekranı almaya başladım. Saat hızındandır mı diyorsun? Benimki ekran kartına geçtiği anda mavi ekran veriyor ama, direk en yüksek hızdan mı başlıyor ki?

Sorun donanımsal o zaman saat hızıyla alakalıysa

Downclock deneyeyim bari ne yapayım. Ne iğrenç sorunsa bu da...
  • Missiere kullanıcısına yanıt
    Hocam downclock da denedim, shader speedi değiştirebiliyorum gpu speed de shaderdaki değişikliğin yarısı kadar kendiliğinden değişiyor. Shader speed ve memory speedi 100'er mhz düşürdüm gene aynı hata

Formatın çare olacağını sanmam çünkü dediğim gibi iobit uninstaller ile zaten driver dosyalarını tamamen silip baştan temiz yükleme yapmıştım.

Yok mudur arkadaşlar bana yol gösterebilecek kimse?
  • Bilgisayarınızın surucu destek sitesinden (kendi sitesi) vga driverinizi yukleyerek deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Hocam downclock da denedim, shader speedi değiştirebiliyorum gpu speed de shaderdaki değişikliğin yarısı kadar kendiliğinden değişiyor. Shader speed ve memory speedi 100'er mhz düşürdüm gene aynı hata

Formatın çare olacağını sanmam çünkü dediğim gibi iobit uninstaller ile zaten driver dosyalarını tamamen silip baştan temiz yükleme yapmıştım.

Yok mudur arkadaşlar bana yol gösterebilecek kimse?

Merhaba, öncelikle sorun donanım kaynaklı mı yoksa yazılım kaynaklı mı bunu bulmak gerekir.
    -Dosyalarınızı ayrı bir diske yedekleyin.
    -Temiz bir format atın ve bu işlemi yaparken sistem diskinizin tamamını biçimlendirip akabinde var olan disk bölümlerini silin.
    -Kurulum işlemi bittikten sonra cihazın güncel sürücülerini yükleyin.
    -AIDA64 programıyla cihazınıza 15 dakikalık bir stability testi yapın. (https://www.youtube.com/watch?v=T0xYurm1erk)
    -Test başarılı bir şekilde biterse, ısı ve soğutma kaynaklı bir problem yok demektir.
    -Bu işlemlerden sonra mavi ekran hatası almaya devam ederseniz, sorun %99 donanım kaynaklıdır.

Bazen ufacık bozuk bir dll dosyası bile mavi ekrana sebep olabilir. O yüzden ilk olarak işletim sistemini elden geçirmek lazım. Kolay gelsin.

• quote:

Bugün ben de kafayı yedim sayılır hocam, iobit uninstaller ile driver dahil bütün nvidia uygulamalarını sildim, arta kalan dosyaları da sildim aynı uygulama ile. Driverı indirim temiz yükleme yaptım, oyun açıldı ancak menüde dondu, bilgisayarı kapatıp açtım ve yine aynı ekranı almaya başladım. Saat hızındandır mı diyorsun? Benimki ekran kartına geçtiği anda mavi ekran veriyor ama, direk en yüksek hızdan mı başlıyor ki?

Sorun donanımsal o zaman saat hızıyla alakalıysa

Downclock deneyeyim bari ne yapayım. Ne iğrenç sorunsa bu da...

Hocam bende onları defalarca denedim eski driverlar, çeşitli uninstaller programları, reg kayıtlarını temizleme vs. Downclock ile 100 mhz düşürdüğünüzü söylemişsiniz olmadıysa eğer tek çözüm ekran kartının değişmesi. Bu nvlddmkm.sys sorununun donanımsal olduğuna inanıyorum. Ben saat hızı düşürerek sorunu çözdüm dediğim gibi sıcaklıkla alakalı birşey de değil ekran kartı yeri geldiğinde 65-66 derecelerde yeri geldiğinde 80-85 arasına geliyor hiçbir sorun yok şuan. Ayrıca evet direk en yüksek saat hızından başlar vede benimde ekran kartına geçtikten çok az bi süre sonra mavi ekran veriyordu.

• Uninstaller programları boş is. Çoğu zaman problem çıkartır. Temiz bir format at ve ekran kartı driverini nvidia nin sitesinde değil de notebook üretici firmanın internet sitesindeki download bölümünden indirip yükle. Güncelleme yaparsin daha.sonra.

• Format attım, ama çare olmadı. Gene ekran kartı devreye girerken mavi ekran hatası geldi, sonrasında driver güncelledim gene sorun düzelmedi.

Sanırım sorun donanımsal, yeni ekran kartının fiyatı ne civardadır, nereden temin edebilirim bilgisi olan var mı?

Ya da alternatif çözümü olan var mı arkadaşlar?

@Adrenalin_ hocam senin dediğini de denemiştim formattan önce, o da yaramamıştı. Son çare format attım ama bu da yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 15 Mart 2015; 23:54:58 >
  • Yukarıda yazdım arkadaşlar format da çare olmadı.

@Dayance hocam test yapabileceğimi sanmıyorum zira harici ekran kartı devreye girer girmez mavi ekran hatası alıyorum.
  • Ekran kartlarına 100 200 TL vermeden önce önerim; Bir de son olarak çevrenizdeki herhangi bir bilgasayarcıya götürüp ne sıkıntısı var diye göz attırmanız. Pc elimizin altında olmadığı için Bizlerin de kaçırdığımız noktalar olabilir. Bu sebeple bi ihtimal başka bi sıkıntıdan dolayı olabilir ve boşa para vermemiş olursun.
  • quote:

Yukarıda yazdım arkadaşlar format da çare olmadı.

@Dayance hocam test yapabileceğimi sanmıyorum zira harici ekran kartı devreye girer girmez mavi ekran hatası alıyorum.

Dostum driver i nerden yükledin? Nvidia nin sitesinden mi?

• Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    Zaten recovery ile format attığım için kendi driverlarını yüklüyor cihaz, güncellemeyi ise nvidia'nın sitesinden yaptım, Lenovo'nun sitesindeki driver çok eski zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Ekran kartlarına 100 200 TL vermeden önce önerim; Bir de son olarak çevrenizdeki herhangi bir bilgasayarcıya götürüp ne sıkıntısı var diye göz attırmanız. Pc elimizin altında olmadığı için Bizlerin de kaçırdığımız noktalar olabilir. Bu sebeple bi ihtimal başka bi sıkıntıdan dolayı olabilir ve boşa para vermemiş olursun.

Bir iki tanıdığa göstereceğim zaten, ekran kartını 100 200'e bulabilir miyim ki?

• Laptopta ekran kartı bulma gibi birşey söz konusu olamaz. Mevcut cip sökülerek yerine aynısı takılır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.