Şimdi Ara

Harici HardDisk Tamiri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
17.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende Western Digital 1.5 Tb harici harddisk var. Genellikle Bluray film depolamak için kullanıyorum içinde 750 gb civarı Bluray film var. Yaklaşık bir ay önce tatilde bilgisayara takarken yere düşürdüm ondan sonra harddiske bir şeyler oldu harddiski çok geç (yaklaşık 2 dk sonra) görmeye başladı. Film atıyorum 700 kb ile transfer yapılıyor falan... Okuma/yazma hızında inanılmaz bir düşüş oldu yani. Öyle 2-4 gblık usb bellek de değil ki on lira verip yenisini alırım diyeyim bir yıldır film arşivi kastığım 1.5 tb harddisk. Bunun tamiri mümkün müdür ? Eğer mümkünse Ankara'da bunu tamir edecek neresi vardır, fiyat olarak ne derler yardımcı olabilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.

• Siz bilirsiniz ama. Yere düşürdüğünüz için çok büyük ihtimalle hard diskinizde donanımsal bir arıza var. 1.5 TB hard disk için umarım yanılırım ama en az 400-450 dolar fiyat isterler. Onlar da normal olup fırsatçı olmayanlar. Hele bir de fırsatcıların eline düşerseniz. En az 1000-1200 dolarınızı almak için ellerinden ne gelirse yaparlar. Ankara diye takılıp kalmayın bence bu işi ANKARA'da yapacak firma çok az. Ayrıca onlarda zaten iSTANBUL'dan bir firma ile çalışıyordur. Boşuna zaman kaybı olur. Sizin için. Eğer derseniz bana adam gibi bir firma tavsiye edin ben tavsiyede bulunabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokselkir

Siz bilirsiniz ama. Yere düşürdüğünüz için çok büyük ihtimalle hard diskinizde donanımsal bir arıza var. 1.5 TB hard disk için umarım yanılırım ama en az 400-450 dolar fiyat isterler. Onlar da normal olup fırsatçı olmayanlar. Hele bir de fırsatcıların eline düşerseniz. En az 1000-1200 dolarınızı almak için ellerinden ne gelirse yaparlar. Ankara diye takılıp kalmayın bence bu işi ANKARA'da yapacak firma çok az. Ayrıca onlarda zaten iSTANBUL'dan bir firma ile çalışıyordur. Boşuna zaman kaybı olur. Sizin için. Eğer derseniz bana adam gibi bir firma tavsiye edin ben tavsiyede bulunabilirim

Hocam bunun fiyatı ne ki tamiri 400 dolardan başlasın. Sizin bahsettiğiniz veri kurtarma mı, yoksa tamir mi ? Eğer formatlanmış ve parça değiştirilmiş (tamir edilmiş) bir şekilde bana ucuz bir fiyata vereceklerse içindeki verilerin gitmesini önemsemem. Ama her şekilde böyle bir fatura çıkaracaklarsa gidip yenisini almak daha ucuza gelir.

• malesef öyle. haklısınız. ama durum bu
  • Hard Diski düşürdüyseniz veya tak tak diye ses veriyorsa çok pahalıya mal olur.

Diğer durumlar için beni arayabilirsiniz.

Yanlış adaptör sonucu yanmış, hiç dönmeyen veya pc görmüyorsa yapabiliyorum genelde..

Aynı gün de teslim edebiliyorum inşallah.(aynı model elimde varsa)

0505 403 35 80

mikail1313@gmail.com

http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=94826
  • 4 senelik hdd toshiba 1.5 tb ses yapmaya basladı geçenlerde biçimlendiriyim kendisine gelsin dedim tam seçeneği seçtim,pert oldu cihaz durumu internetten bir tamirciye danıstım 600 700 dolara diski kurtarırız dedi :S
  • Mikail Bey merhaba,

Benim de WD marka Harici Hddmin usb girişi bozuldu. Tamir şansı olabilir mi? Daha doğrusu içindeki verileri başka bir yöntemle alabilir miyim?

Harici HardDisk Tamiri ?

Harici HardDisk Tamiri ?

Harici HardDisk Tamiri ?
     Harici HardDisk Tamiri ? Harici HardDisk Tamiri ? Harici HardDisk Tamiri ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mrbwp kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

HDD'min usb connector'ü değiştirildi. Sorun giderildi. Ankara Saraç Bilgisayar'ı buldum internetten. Cihazla yakından ilgilendiler ve tamirini gerçekleştirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbwp

Merhaba,

HDD'min usb connector'ü değiştirildi. Sorun giderildi. Ankara Saraç Bilgisayar'ı buldum internetten. Cihazla yakından ilgilendiler ve tamirini gerçekleştirdiler.

Nasıl yapıldi bu hdd yeni kart mı taktılar sadece usb mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB connector değişti. Yenisini taktılar. Kart değil sadece usb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbwp -- 24 Ocak 2015; 13:08:22 >
  • Arkadaslar bende SAMSUNG S2 Portable
    Var 500gb aticagim link deki
    Gibi ayni sorunu yasiyorumhttp://youtu.be/YohQaYjXeF4 CİHAZ hicbir sekilde YERE dusmedi disk de donmuyor sadece elektrik gitmiyor sanirim. ANKARADA nerde yaptirabilirim.

Dip not: ayni cihaz 500gb bir tane daha var calisan sanirim kartilarini degistirirsek olur ??

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Arkadaslar bende SAMSUNG S2 Portable
    Var 500gb aticagim link deki
    Gibi ayni sorunu yasiyorumhttp://youtu.be/YohQaYjXeF4 CİHAZ hicbir sekilde YERE dusmedi disk de donmuyor sadece elektrik gitmiyor sanirim. ANKARADA nerde yaptirabilirim.

Dip not: ayni cihaz 500gb bir tane daha var calisan sanirim kartilarini degistirirsek olur ??

Bende iki tane vardı ikisi de usb kabloların çoğunda çalışmıyordu çok kısa usb kablom vardı çalıştırıyordu birde ilk aldığım beyaz ile çiftli olan usb vermişlerdi rek takınca çalışmıyordu ikisi bağlı olunca çalışıyordu

• iki cikisli USB de denedim portable
    Cd rom un fayda etmiyor :(( cihaz durup dururken boyle oldu ya icinde cok onemli fotolar var

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

iki cikisli USB de denedim portable
    Cd rom un fayda etmiyor :(( cihaz durup dururken boyle oldu ya icinde cok onemli fotolar var

Doğrusu çift usb li olanı çok kullanmadım kısa olanı çok kullandım ama hdd çok sorunludur mesela sebepsiz yere bağladığinda formatlamanı ister sana tavsiyem bulabildiğim tüm kablolarda hatta farklı usb farklı pclerde dene mümkünse kısa kablo daha iyi bendeki 5 cm var dır en fazla pc gördüğün anda orada önemli bilgi bırakma ben onu sadece veri taşıma amaçlı kullandım bir daha da samsung hdd almadım

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben Saraç bilişime yaptırdım. Kendilerini tesadüfen internetten buldum ve çok memnun kaldım. Isterseniz orayla bir görüşün derim.

Umarım büyük bir sorun değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbwp -- 10 Şubat 2015; 23:21:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.