Arkadaşlar çok uğraştım sayılır ama neden olduğunu ve çözümünü bulamadım Seagate FreeAgent 160 gb lık taşınabilir harddiskim var geçenlerde yaklaşık 1 gb lık bir klasörü hdd ye atarken bir kasılma oldu yaklaşık 20 - 30 dk da attı dosyayı ve bu bana acayip geldi dosyaları kontrol ettim çalışıyorlardı fakat hdd içinde takılmalar başladı.Sonra bunun sadece yeni attığım klasöre girdikden sonra başladığını anladım klasörü silmeye çalıştım silinmedi içindeki resimlerin bir program tarafından kullanıldığı uyarısı geliyordu Unlocker programıyla silmeyi denedim onunlada başaramadım.Virüsden şüphelendim tarama yaparken kitleniyor ayrıca virüs olma ihtimali düşük gibi geldi çünkü Usb den attım bilgisayara onda bir sorun yoktu onu tarattım temiz çıktı.Bad Sectorden şüphelendim tarama yaptırmaya çalıştım bir noktadan sonra hdd kitleniyor ve usb den çıkarıp yeniden takmam gerekiyor.Format atsam belki kurtulurum fakat içindekiler benim için çok önemli format atmadan kurtulmanın veya içindekileri kolay bir şekilde yedeklemenin bir yolu varmıdır.Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırarak harici hdd niz üzerindeki bozuk alanları düzeltebilirsiniz..
İşlem uzun sürebilir bekleyiniz. Yukardaki komutta bir takılma olursa bu komutu da deneyebilirsiniz: chkdsk/x x: (chkdsk/x buradaki x'i değiştirmeyiniz. x: bu x in yerine hddnizin harfi gelecek)
çok teşekkürler deneyip sonucu bildireceğim :) umarım işime yarar içindekiler gerçekden çok önemli
Denedim 2 yöntemde de 1. adımı geçtikden sonra donma oluyor hatalı bölgeleri ilk taramada çıkardı sanırm bad sector var.Şimdi yapabileceğim bir şey var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: Skywalker35
Denedim 2 yöntemde de 1. adımı geçtikden sonra donma oluyor hatalı bölgeleri ilk taramada çıkardı sanırm bad sector var.Şimdi yapabileceğim bir şey var mı ?
Birinci yöntem başarılı ise silmek istediğiniz dosyaları silebilirsiniz. Maalesef bozuk satıh (bad sectör)için yapılacak pek birşey yok. fdisk programları mevcut ancak onların da başarısı tartışılır. Bir de norton disk doctor u deneyiniz. Hiç değilse bad sectörlü yerlerin işaretlenerek veri yazması engellenir.
Arkadaşım şöyle söyliyim bende 3.5" lik hdd kutusu vardı taktım hdd nin içine windows kurmadan görmüyodu bazen görüyodu kopyalarken hata veriodu donoyodu sana tavsiyem hdd'nin içine windows kurup öyle bi dene istersen
yok hiç bir şekilde olmuyor mutlaka bir yerinde takılma oluyor Nortonlada denedim hızlandı chkdsk/x seçeneğini tamamlıyor ama silenemeyen dosyayı silemiyor hızlandı biraz diye önemli olan şeyleri bilgisayara atmak istedim fakat hep transfer hatası verip kesiliyor artık bu iş benden çıktı bilgisayarcıya gönderdim bakalım ne olacak ayrıca bilginiz varsa bad sector oluşması garanti dahiline girer mi ? :) Her şey için teşekkürler...