Şimdi Ara

harici hdd açılmıyor. nasıl kurtarabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
65.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hard diskkin boyutu çok fazla. yedeklemem imkansız. mini tool partition programı yardımıyla içindekileri gorebiliyorum fakat dışarıya çıkaramıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. chkdsk ile hataları denetlemeyi denedim düzeltemedi. varmı önerebileceğiniz bir program. get data back , recuva , get my files programlarını onermişler. zannedersem bu programlar silinen dosyaları geri getirme programı. benim dosyalar silinmedi.sadece harddsik açılmıyor.biçimlendirme istiyor. ama yine de bir deneyeyim bakayım.
  • Bir arkadaşınızdan boş HDD bulmanız mümkünse disk ile fazla uğraşıp riske atmaktan daha iyi olacaktır.

Bu tür durumlar insanı disk sahibi yapıyor : )
  • Hımm peki nasıl yedekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaid53 -- 27 Haziran 2011; 13:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisaid53

Hımm peki nasıl yedekleyeceğim.

Diskinizin içini görebildiğiniz bir pc de bu işlemi yapabilirsiniz.
  • zaten sorun orada. diskimin içini göremiyorum. aslında partition wizard programı yardımıyla gorebiliyorum ama sadece görüyorum. kopyalama işlemini yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisaid53

zaten sorun orada. diskimin içini göremiyorum. aslında partition wizard programı yardımıyla gorebiliyorum ama sadece görüyorum. kopyalama işlemini yapamıyorum.

Hiçbir işletim sistemi görmüyor mu ?

(xp-vista-win7 hatta pardus)
  • diğer işletim sistemlerini denemedim. deneyeyim cevap yazarım.
  • diğer işletim sistemlerinde de denedim. aynı. biçimlendirme istiyor.
  • pardus da denemedim ama. yav bu işletim sistemi ile alakalı bir şey mi. Bilgisayarım -> Yönet -> Depolama -> Disk Yönetimi bölümünde görüyor harddiski. (burada harddiskin dosya sistemi RAW şeklinde). fakat içini açmaya kalktığımda biçimlendirmemi istiyor. yokmu bir çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaid53 -- 27 Haziran 2011; 16:24:37 >
  • Oh be çok şükür hallettim. Get Data Back For NTFS programı yardımıyla harddiski tarattım. hatalı dosyaları düzeltti ve dosyaları gösterdi. dosyaları kopyalamak için program lisanslı olması gerek. ilacı her yerde var.:)
    burada ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

başlat / çalıştır kısmına cmd yaz ve sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" de.
    siyah dos konsolu gelince şunu yaz.
    chkdsk s: /f
    burdaki s senin diskinin numarası, en azından resimde öyle görünüyor.
    oraya kendi diskinin sürücü harfini yaz bir boşluk bırak ve slash f yap.
    disk yüzeyini içeriğine girmeden tarama yapacak.
    sorunun muhtemelen çözülecektir.

kardeş çok teşekkürler dediklerini yaptım ve sorunum düzeldi saolasın...
  • selam arkadaşlar acil yardım istiyorum 1 TB harici disck almıştım 3 5 ay önce 3 gün öncesine kadar açılıyordu fakat şu anda biçimlendirme istiyor. benim bu hdd bir şekilde ulaşmam lazım gezmediğim form sitesi kalmadı en son burayı gördüm kişilere cvp veriliyor lütfen yardım edebilicek biri varsa ALLAH rızası için yardım etsin en az 150 GB bilgim yalan olucak 200 300 dolar verip kurtarmadan önce son çırpınışlarım sanırım yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyimvarki

selam arkadaşlar acil yardım istiyorum 1 TB harici disck almıştım 3 5 ay önce 3 gün öncesine kadar açılıyordu fakat şu anda biçimlendirme istiyor. benim bu hdd bir şekilde ulaşmam lazım gezmediğim form sitesi kalmadı en son burayı gördüm kişilere cvp veriliyor lütfen yardım edebilicek biri varsa ALLAH rızası için yardım etsin en az 150 GB bilgim yalan olucak 200 300 dolar verip kurtarmadan önce son çırpınışlarım sanırım yardımlarınızı bekliyorum

Yukarıda yazdığım chkdsk işlemini uyguladın mı?
    Muhtemelen sorununu giderecektir.
  • evet uyguladım ama orada ki arkdaşın verdiği resmin aynısı çıkıyor anti virüs le tarayamıyorum senin anlattığınıda yaptım ama okunamayan dosya diye not düşüyor :( bir satır okuyor sonra altına okunamayan dosya diyor
  • o okunamayan dosya yazanların hepsinin bitmesini bekle.
    belli bir sektörde bozulma oluşmuşsa ordakileri okumakta zorlanacaktır.
  • onuda yaptım bekledim hepsini okudu ama sonunda hiçbir işlem olmadı burada gördüğüm bir yazıda arkadaşın biri GetDataBack for NTFS 4.21 bu program ile kurtarmıs aynı durum sanırım benimkiside bilmiyorum nasıl bir sonuç alırım ama o dick e ulaşmam gerekli çok önemli aklınıza gelen farklı bir yöntem var ise lütfen söyleyin arkadaşlar ...
  • ubuntu calisan cd ile sistemini ac ve oyle dene ,belki olur.
  • ubuntu nedir bilmiyorum açıklarsanız denerim onuda
  • Arkadaşım profesyonel programlar denemelisin.Arkadaşların da dediği gibi Recuva felan dene.Hemen umutsuzluğa kapılıp biçimlendirmeyin.Benim HDD'im de öyle olmuştu.Adres atayınca sorun düzelmişti :) Siz veri kurtarmayı deneyin
  • arkadaşım Recuva dün akşam kurdum yine bu sitede bulmuştum adını ve tarattm ama çok az sayıda silinen dosya kurtardı fakat ben hdd biçimlendirmedim sanırım daha öncesine ait dosyaları buldu düşündüm biçimlendirsem hepsini kurtara bilirmiyim diye ama olmama ihtimalini göze alamadım GetDataBack for NTFS bu program hakkında ne biliyorsunuz acaba gerçekten o bilgilere ihtiyacım olmasa kimseyi yormak istemezdim ama eminim bir çözüm yolu olucaktır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.