Şimdi Ara

harici hdd açılmıyor. nasıl kurtarabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
65.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yeni laptop aldım. harici harddiskimi bu laptopa taktığımda biçimlendirme istedi. tüm bilgilerim gidecek. nasıl kurtarabilirim hddyi ? neden biçimlendirme istedi bir fikri olan varmı? yardımlarınızı bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Harici Harddisk Açılmıyorsa Verileri Kurtarma Yöntemleri

Harici harddisk'in açılmaması, önemli verilerinizin kaybına yol açabilecek can sıkıcı bir sorundur. Ancak, bu sorunu çözmek ve verilerini kurtarmak için uygulayabileceğin birkaç yöntem vardır:

Temel Kontrol:

• Harici harddisk'in bilgisayarına düzgün şekilde bağlandığından emin ol. Farklı bir USB kablosu veya bağlantı noktasını dene.
    • Harici harddisk'in güç aldığından emin ol. Gerekirse farklı bir güç kaynağı kullan.

Dosya Sistemi Sorunlarını Giderme:

• Harici harddisk'in dosya sistemi bozulmuş olabilir. Veri Kurtarma Araçları gibi üçüncü taraf yazılımları kullanarak dosya sistemini onarmayı dene.
    • Windows'ta, Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutları çalıştır:

chkdsk /f [harici harddisk sürücü harfi]: sfc /scannow

Sabit Sürücü Sorunlarını Giderme:

• Harici harddisk'in fiziksel olarak hasar görmüş olması mümkün. Bir profesyonel veri kurtarma hizmetine başvurmayı düşün.
    • BIOS ayarlarında harici harddisk'in algılanıp algılanmadığını kontrol et.

Veri Kurtarma Yazılımı Kullanma:

• Veri kurtarma yazılımları, silinmiş veya erişilemeyen verileri kurtarmak için tasarlanmıştır. EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva ve Stellar Data Recovery gibi yazılımları dene.
    • Bu yazılımları kullanırken dikkatli ol, çünkü bazıları verilerini daha da bozabilir.

Profesyonel Veri Kurtarma:

• Diğer tüm yöntemleri denediysen ve başarılı olamadıysan, profesyonel bir veri kurtarma uzmanına danışmayı düşün. Bu uzmanlar, verilerini kurtarmak için gelişmiş araçlara ve tekniklere sahiptir.

Harici harddisk'in açılmaması sorununu çözmek ve verilerini kurtarmak için bu adımları izleyebilirsin. Ancak, verilerin kritik öneme sahipse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurmak her zaman en iyi seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • önceki bilgisayarımda vista kuruluydu. şimdi windows 7 kurulu. işletim sistemiyle alakalı birşey olabilir mi? ne yapmalıyım yardım edin???
  • Nasıl biçimlendirme istiyor? Hariciyi taktığında biçimlendirme isteğinin resmini çekip yollasana.
  • Aynı sorun bende de vardı HDD'yi taktığımda biçimlendirme istiyordu ama içerisine girebiliyorumdum.Virüs vs. yemiş olabilirsin bi HDD'yi tarat istersen olmazsa içindekileri farklı bir yere taşıyıp biçimlendirme yaparsın.
  • bu ifade çıkıyor karşıma. laptopun markası dell. arka plandaki "Dell datasafe localback" programı ile beraber veriyor biçimlendirme uyarısını.

harici hdd açılmıyor. nasıl kurtarabilirim?
  • Karadenizli. ben hddye ulaşamıyorum. adres çubuğundan S:\ yazıp tıklıyorum ama açılmıyor hdd. yine biçimlendirme uyarısı veriyor. sen nasıl ulaşmıştın hddye? biçimlendirme uyarısı verirken içindeki bilgileri nasıl aktarabilirim başka yere?
  • başlat / çalıştır kısmına cmd yaz ve sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" de.
    siyah dos konsolu gelince şunu yaz.
    chkdsk s: /f
    burdaki s senin diskinin numarası, en azından resimde öyle görünüyor.
    oraya kendi diskinin sürücü harfini yaz bir boşluk bırak ve slash f yap.
    disk yüzeyini içeriğine girmeden tarama yapacak.
    sorunun muhtemelen çözülecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Harddisk Açılmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muhtemelen düzeltemediği hatalar kalmış.
    çünkü diskin format istemesinin sebebi dosya adreslemesinin tututulduğu mbr kısmında bir sorun oluşmasıdır.
    yani hangi adresde hangi data var bunun kaydını kaybetmiş olmasıdır.

cmd yi yönetici olarak çalıştırdın değil mi?

bir de harici diski nasıl bir kablo ile çalıştırıyorsun?
    eğer kablolarda bir sorun olursa disk donanımını tam yükleyememiş olabilir.
    bu da aynı soruna neden olacaktır.

ekleme....
    arada senin mesajın vardı gitmiş?
    ben de kendi kendime cevap vermiş gibi oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 16 Şubat 2011; 12:21:44 >
  • Ben girebiliyorum içeridekileri hepsini görüp işlem yapıyorum ama biçimlendirme istiyor.Burada konu olarak açmıştım virüs vs. olabilir dediler tarattım bi kaç virüs sildi ama yine aynı.Sende bi tarat HDD'yi belki virüs vardır.
  • estağfurullah hocam. kendi kendinize cevaplamıyosunuz, ben okuyorum burdan:) az önce bi sorun oldu kusura bakmayın..
    cmd.yi yönetici olarak çalıştır diye birşey çıkmadı. ben de direk çalıştır dedim. hddyi de hem kendi kablosuyla takıyorum. hem de uzatma usb kablosu var, onla takıyorum. ikisi de aynı sorunu veriyor. belki kendi kablosunda sorun vardır dediğiniz gibi, bilmiyorum,, içindeki bilgileri başka bir yere aktarma şansım olabilir mi?
  • Karadenizli.. taratmayı de denedim ama taramıyor. bellek açılmadı diyor.
  • Kardeş HDD nin kablosunu tak çıkart ve tara ve düzelt dermisin
  • Alıntı :

Bundan kurtulmak için ille de diski biçimlendirmenize gerek yok :)
    www.partition-tool.com
    Free partition manager software to resize partitions - EaseUS® Partition Master Free
    http://www.partition-tool.com/personal.htm
    adresinden Free Partition Manager for Home Users programını indirin ve kurun.

Programı kurduktan sonra partition recover seçeneğini tıkladığınızda silinmiş diskler ( formatı bozulmuş RAW olarak gözüken diskler) orjinal hali (Fat-16 ,Fat-32 veya NTFS) olarak silinmişler arasında gözükecektir. Oradan size ait olan diski seçip recover deyin ..... Recover mode Auto da kalsın ......

• arkdaşlar benden de biçimlendirme istedi geçen gün hdd ve mecburen biçimlendirdim.300 gb veriyi geri almam gerekiyor.şu an hdd bomboş gözüküyor.300 gb veriyi geri almam lazım.hangi programı önerirsiniz paralı olmasın ama.nette cracki bulunabilen bi program olabilir.
    recover my files lisans istiyor maalesef.
    lütfen yardım edin.
  • get data back , recuva , get my files
    programları işini görür.
    recuva'yı tavsiye ederim.
  • arkadasım önceden sistem wista idi sımdı win7 demıssın bu her iki pcnin isletim sistemlerimı yoksa win7 formatmı attın masaustuye format atarken harıcı usbden takılı ıse bazen bu tur sorunlar cıkarabılıyor.
  • harici hard diskleri güvenli kaldırılmasssan bazen içindeki dosyaların adreslerini karıştırıp biçimlendşrme istiyor
    sen yine dua et hdd yanmadı D:
  • quote:

Orijinalden alıntı: byruen

arkadasım önceden sistem wista idi sımdı win7 demıssın bu her iki pcnin isletim sistemlerimı yoksa win7 formatmı attın masaustuye format atarken harıcı usbden takılı ıse bazen bu tur sorunlar cıkarabılıyor.

eski bilgisayarımda vista kuruluydu. bu harddisk sorunsuz çalışıyodu. yeni bilgisayarımda win7 yüklü. hdd açılmıyo. işletim sistemiyle alakalı olabilir mi diye sormuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByDigi_08

Alıntı :

www.partition-tool.com
    Free partition manager software to resize partitions - EaseUS® Partition Master Free

Programı kurduktan sonra partition recover seçeneğini tıkladığınızda silinmiş diskler ( formatı bozulmuş RAW olarak gözüken diskler) orjinal hali (Fat-16 ,Fat-32 veya NTFS) olarak silinmişler arasında gözükecektir. Oradan size ait olan diski seçip recover deyin ..... Recover mode Auto da kalsın ......

Kardeş bende de aynı sorun oldu. bu programı indirdim. fakat recover sekmesini bulamıyorum. yeni sürüm olduğundanmıdır. ne yapmam gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByDigi_08

Alıntı :

www.partition-tool.com

Ortada silinen birşey yok ki!

Ayrıca bu işlem sırasında herhangi bir verisini tam olarak alamazsa ne olacak ?

@ddxxktp, HDD yi eski bilgisayarınıza boşaltma veya geçici olarak başka bir HDD ye yedekleme şansınız var ise yedeklemeyi aldıktan sonra biçimlendirin sağlıklı bir diskiniz olsun. Sonra yedeklediğiniz yerden alırsınız.

Verileriniz çok değilse eski bilgisayarınızda varsa eğer DVD ye yazdırıp yedeklerinizi bu şekilde alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.