1- HDD nin FAT32 formatlanmış olması lazım. Örneğin Western Digital aldıysan default olarak NTFS formatlı gelir, önce ona bak, NTFS ise FAT32 formatla. 2- PS3 ün HDD içine koyduğun fotoları, videoları görmesi için belli bir formatta olması lazım Video için : VIDEO isimli bir klasör Foto için : PHOTO Müzik için : MUSIC
HDD içinde bu işimli klasörler aç. Aynen bu yazdığım gibi hepsi büyük harf olacak.
Ama NTFS ise görmez onu bil. Bilgisayarım, HDD ye tıkla, sağ klik, FORMAT, oradan FAT32 yi seçip formatla. Ama önce istesen HDD içindekileri bir yere yedekle.
HDD yi FAT32 ye çevirince içince 4 GB büyük tek dosyaları atamazsın. Yani bir mkv film FAT32 formatlı diske atılamaz (genelde minimumu 6 GB olur bu filmlerin)
arkadasim bu bahsetiklerin harici hdd icin mi.harici hdd ise bahsttigin fat32 islemini hdd yi usb ile bilgisayra baglyip tami yapiyoruz
evet
quote:
Orijinalden alıntı: onurum3333
arkadasim bu bahsetiklerin harici hdd icin mi.harici hdd ise bahsttigin fat32 islemini hdd yi usb ile bilgisayra baglyip tami yapiyoruz
Ama NTFS ise görmez onu bil. bilgisayarım, HDD ye tıkla, sağ klik, FORMAT, oradan FAT32 yi seçip formatla. Ama önce istesen HDD içindekileri bir yere yedekle.
Daha da açayım:
HDD yi USB kablo ile PC ye bağla
Windows Türkçe ise :
Bilgisayarımı çift tıkla --- HDD yi seç (tek tıkla) ----- Sağ klik ---- çıkan menüde Format ı seç ---- çıkan ekranda Seçeneklerden FAT32 yi seç .
Bu işlemi yaptığında HDD deki her şey silinecek ona göre içinde önemli dosyaların varsa yedeğini al bir yere.
kardes dediklerini aynen yaptim.ama blgisayar bana fat32 yerine ex32 cikti.bende buna cevirdim.ama malsef olmadi.hdd yi fat32 ye nasil cevirecem.bilgisayardan kaynakli sorun olabilirmi
Hocam sen linux mu kullanıyorsun ? Windows olması lazım, Format dediğinde çıkan ekranda File System ya da dosya sistemi seçeneği var. Orada NTFS altında FAT 32 yazıyor olması lazım.
ntfs nin altinda ex32 var.bligisayarim windows yuklu.baska bir bilgisayda bicimlendirme calisacam ama yine olmayacak gibi geliyor bana
quote:
Orijinalden alıntı: Sivridis
1- HDD nin FAT32 formatlanmış olması lazım. Örneğin Western Digital aldıysan default olarak NTFS formatlı gelir, önce ona bak, NTFS ise FAT32 formatla. 2- PS3 ün HDD içine koyduğun fotoları, videoları görmesi için belli bir formatta olması lazım Video için : VIDEO isimli bir klasör Foto için : PHOTO Müzik için : MUSIC
HDD içinde bu işimli klasörler aç. Aynen bu yazdığım gibi hepsi büyük harf olacak.
Ama NTFS ise görmez onu bil. Bilgisayarım, HDD ye tıkla, sağ klik, FORMAT, oradan FAT32 yi seçip formatla. Ama önce istesen HDD içindekileri bir yere yedekle.
HDD yi FAT32 ye çevirince içince 4 GB büyük tek dosyaları atamazsın. Yani bir mkv film FAT32 formatlı diske atılamaz (genelde minimumu 6 GB olur bu filmlerin)
Bu bilgi için çok teşekkür ederim dostum alakasız bir konuda çok yardımcı oldun bana :)
netten indirdigim bir programla 500 gb lik hdd yi fat32 ye basariyla donusturmus bulunmaktayim.yardimci olan arkadaslara tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: Sivridis
quote:
Orijinalden alıntı: onurum3333
Ama NTFS ise görmez onu bil. bilgisayarım, HDD ye tıkla, sağ klik, FORMAT, oradan FAT32 yi seçip formatla. Ama önce istesen HDD içindekileri bir yere yedekle.
Daha da açayım:
HDD yi USB kablo ile PC ye bağla
Windows Türkçe ise :
Bilgisayarımı çift tıkla --- HDD yi seç (tek tıkla) ----- Sağ klik ---- çıkan menüde Format ı seç ---- çıkan ekranda Seçeneklerden FAT32 yi seç .
Bu işlemi yaptığında HDD deki her şey silinecek ona göre içinde önemli dosyaların varsa yedeğini al bir yere.
Emin olmadığımız konularda yanlış bilgi vermeyelim arkadaşlar. 39,99 gb 'ten büyük disklere öyle sağ tıklamayla falan format atamazsınız. Bunun için en kolay yöntem çeşitli yazılımlar kullanmak.
Bilgi verirken rastgele şeyler yazmayın ki insanlar boş yere uğraşıp olmuyor diye morallerini bozmasınlar. Sonuçta arkadaş bir sorunu için yardım istemiş. Daha dikkatli olalım lütfen.
Sevgiler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme