Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sssxxx04

arkadaşlar benim sorunum bağlantı ile ilgili.Bugun 1tb wd aldım.e-sata kullanmak istiorum.masaustu pcmde anakart uzerinde e-sata cıkışı yok.

Nette gezerken bazı bracketlar gordum fakat almadan once su sorularıma cevap arıorum.

Herhangi ekstra donanım kullanmadan, ANAKART UZERİNDE E-SATA CIKISI OLMAYAN BİR PC YE; e-sata yoluyla disk baglanabilirmi?

piyasada bir ucu e-sata olan diger ucu sata olan kablo bulunabilirmi.

Şayetki bu kablo bulunursa, e-sata ucu diske, sata ucu anakarta takılmak suretiyle baglantı saglanabilirmi?

Piyasada bulunan konnektörlerde kasa dısına acılan e-sata cıkışı bulunuyor ve bıu cıkışın kasa icinde kalan kısmında sarı bir tane kablo var.Bu kablo muhtemelen sata kablosu.Bu konnektörlerden bir adet edindiğim takdirde herhangi bir e-sata to e-sata kablo ile baglantı saglayabilirmiyim?

4.soruda bahsi gecen konnektöre aşağıdaki linkten ulaçabilirsiniz.Teşekkür ederim...

http://magaza.pclabs.com.tr/579/esata-cablesata-bracket-kit-hdd-takicam-diye-kasa-acma-derdine-son/
    yada
    http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=A2360

1. soru : Herhangi bir donanım ullanmadan e-sata yoluyla disk bağlayamazsınız
    2.soru: Vardır muhtemelen ama hiç araştırmadım
    3.soru: Bağlanabilir
    4.soru: Sağlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: curvaturkey

merhabalar benim de bir sorum olacak. stormax marka 250 gb harici hard diskim var ve ntfs olarak biçimlenmiş. yalnız bu fotmatı divx playerım okumuyor. hdd yi boşaltıp fat32ye çevirmek istiyorum. siteden hp utility programını indirdim fakat burada okuduklarımdan sonra kafama bir şey takıldı. aynı anda 4gbdan fazla dosya aktarımı yapılamıyor deniyor. bu ne anlama geliyor. disk fat32 olduktan sonra; toplamda içinde 4gbdan büyük dosya barındıramaz mıyız yoksa dosyaları kopyalarken bir seferde 4gbdan fazla dosya kopyalamazmıyız? yani filmlerimi hard diske 3er 5er atarak mı kopyalamam gerekecek? bilgi verirseniz memnun olurum...

Bu şu analma geliyor. FTA32 dosya sistemli bir diske tek seferde 4gdan büyük veri atamazsınız. Yani diyelim sizin film 6gb ve siz bu filmi fat32 dosya sistemli diskinize atmak istiyorsunuz. İşte burada 4gb lık kota devreye giriyor. Siz bu filmi hddnize atamazsınız. Bölerek atmalısınız. Yani 4g+2g, ya da 3gb+3gb. olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: curvaturkey

merhabalar benim de bir sorum olacak. stormax marka 250 gb harici hard diskim var ve ntfs olarak biçimlenmiş. yalnız bu fotmatı divx playerım okumuyor. hdd yi boşaltıp fat32ye çevirmek istiyorum. siteden hp utility programını indirdim fakat burada okuduklarımdan sonra kafama bir şey takıldı. aynı anda 4gbdan fazla dosya aktarımı yapılamıyor deniyor. bu ne anlama geliyor. disk fat32 olduktan sonra; toplamda içinde 4gbdan büyük dosya barındıramaz mıyız yoksa dosyaları kopyalarken bir seferde 4gbdan fazla dosya kopyalamazmıyız? yani filmlerimi hard diske 3er 5er atarak mı kopyalamam gerekecek? bilgi verirseniz memnun olurum...

Bu şu analma geliyor. FTA32 dosya sistemli bir diske tek seferde 4gdan büyük veri atamazsınız. Yani diyelim sizin film 6gb ve siz bu filmi fat32 dosya sistemli diskinize atmak istiyorsunuz. İşte burada 4gb lık kota devreye giriyor. Siz bu filmi hddnize atamazsınız. Bölerek atmalısınız. Yani 4g+2g, ya da 3gb+3gb. olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: blue1907

sinema sistemine usb ile bağlayıp film izlemek için freecom 500gb ntfs biçimli hddmi HP USB DİSK STORAGE FORMAT TOOL programı ile fat32ye çevirdim fakat boş alan 128 gb görünüyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Çevirme işlemi yanlış olmuş olabilir. 1.konuda verdiğim diğer format programını deneyiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

arkadaşlar wd'nin mybook 1tb modelini kullanıorum(e-sata,usb,firewire)

1 haftadır boyle bi sorun yaşamadım fakat şu anda 10gb tan buyuk dosyaları atarken(bazen 3-4gb larda bile) bilgisayar kilitleniyor.

Format NTFS olmasına rağmen bunu yapması anormal değilmi sizce?

Evet anormal bir sorun..

Veri aktarımı sırasında diğer usb girişlerinizde başka aygıtlar takılı mı?

Bir de diğer usb girişlerinde de deneme yapınız.
  • veri aktarımı yaparken diger usb portta 2.5" harici takılıydı.Veriyi ordan alıp 3.5" Wd'YE KOpyalıyodum.Sorunun burdan kaynaklanabileceğini düşünerek veriyi önce pcdeki internal hdd ye aktardım.Burdan 3.5" WD'ye aktarmayı denedim.İlk basta sorun yoktu fakat bi süre sonra pc kilitlenmeye başladı.Arada sırada da mavi ekran aldım.

iki soru oluştu kafamda.

Sorun ısınmadan kaynaklanıyor olabilirmi?

sorun sistem önbelleği ile alakalı olabilirmi.Egerki bunla alakalıysa hangi donanımdan dolayı kaynaklanır.
  • quote:

veri aktarımı yaparken diger usb portta 2.5" harici takılıydı.Veriyi ordan alıp 3.5" Wd'YE KOpyalıyodum.Sorunun burdan kaynaklanabileceğini düşünerek veriyi önce pcdeki internal hdd ye aktardım.Burdan 3.5" WD'ye aktarmayı denedim.İlk basta sorun yoktu fakat bi süre sonra pc kilitlenmeye başladı.Arada sırada da mavi ekran aldım.

iki soru oluştu kafamda.

Sorun ısınmadan kaynaklanıyor olabilirmi?

sorun sistem önbelleği ile alakalı olabilirmi.Egerki bunla alakalıysa hangi donanımdan dolayı kaynaklanır.

Dahili HDD nizde ne kadar boş yer var...

Bir de hep aynı dosya da mı sotun yaşıyorsunuz?

Hariciden dahiliye kopyalama yaparken de aynı sorunu yaşıyor musunuz?
  • hariciden dahiliye kopyalarken hiç sorun yok.Her boyutu rahatca kopyalıyor.Dahilidede 70gb kadar yer var ki66-67gb veri kopyalasam bile sorun olmuyor.Fakat 2.5" harici ve dahili den WD 3.5" e kopyalama yapınca sorun oluyor.Dosyalarda her seferinde aynı değil.Ne olursa olsun sorun yaratıyor.

Sistem özelliklerinin(anakart işlemci ram) kopyalama işlemine doğrudan etkisi varmıdır.Çünkü sistemim pek kaliteli değil.Sırf bu duruma sinir olduğum için upgrade yoluna başvurmayı bile düşünüyorum çünkü böyle sorunlarla uğraşmaktan bıktım.

Yardımcı olması açısından şunuda eklemek istiyorum.anakaart üzerinde klavye ve mouse portları da bozulmuştu bu sorunu yaşamadan bikaç hafta önce.Acaba anakartın ömrümü tükendi artık
  • merhaba arkadaşlar
    ben iomega prestige 1tb aldım yeni elime geçti laptoba taktığımda hiç problem olmadan çalıştı ısınma sorunu falan olmadı
    yalnız kaldırırken hata verdi 2-3 kez denedim yine olmadı bilgisayarı yeniden de başlattım olmadı yazılmış olan sürücüyü güvenle uzaklaştır seçeneğini seçtim yine de olmadı
    ama donanımı güvenle kaldır -> özellikler -> sürücü->kaldır seçeneğini seçtikten sonra kaldırabildim
    bunu arada sırada yapıyor böyle kaldırmamın hem harici diskim için bir zararı olur mu??
  • quote:

hariciden dahiliye kopyalarken hiç sorun yok.Her boyutu rahatca kopyalıyor.Dahilidede 70gb kadar yer var ki66-67gb veri kopyalasam bile sorun olmuyor.Fakat 2.5" harici ve dahili den WD 3.5" e kopyalama yapınca sorun oluyor.Dosyalarda her seferinde aynı değil.Ne olursa olsun sorun yaratıyor.

Sistem özelliklerinin(anakart işlemci ram) kopyalama işlemine doğrudan etkisi varmıdır.Çünkü sistemim pek kaliteli değil.Sırf bu duruma sinir olduğum için upgrade yoluna başvurmayı bile düşünüyorum çünkü böyle sorunlarla uğraşmaktan bıktım.

Yardımcı olması açısından şunuda eklemek istiyorum.anakaart üzerinde klavye ve mouse portları da bozulmuştu bu sorunu yaşamadan bikaç hafta önce.Acaba anakartın ömrümü tükendi artık

Sistem özelliklerinin etkisi vardır ancak sizin sorununuzu oluşturacak doğrudan bi etkisi yoktur.

Klavye ve fare girişlerinde yaşadığınız sıkıntı da bu soruna neden olmuş olabilir.

Olmazsa bi usb PCI kartı alıp USB aygıtlarınızı o şekilde kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bberkann

merhaba arkadaşlar
    ben iomega prestige 1tb aldım yeni elime geçti laptoba taktığımda hiç problem olmadan çalıştı ısınma sorunu falan olmadı
    yalnız kaldırırken hata verdi 2-3 kez denedim yine olmadı bilgisayarı yeniden de başlattım olmadı yazılmış olan sürücüyü güvenle uzaklaştır seçeneğini seçtim yine de olmadı
    ama donanımı güvenle kaldır -> özellikler -> sürücü->kaldır seçeneğini seçtikten sonra kaldırabildim
    bunu arada sırada yapıyor böyle kaldırmamın hem harici diskim için bir zararı olur mu??

Bi zararı olmaz..
  • teşekkür ederim dejaay
    hddden bir veri sildiğim zaman veriyor başka bir sebepte buna neden olabilir mi??
  • Arakadaşlar geçenlerde samsung 640 GB 2,5" hdd aldım. Evde philip dvp 5990 dvd player var. usb girişi var hdd ye filmleri yükşledim. taktım cihaza klasörleri görüyor jpgleri açıyor ama hiç bir video dosyasını açmıyor. dedim codec yok herhalde aynı dosyayı 2gb kingston flash diske atınca gördü. hdd nin dosya sistemi fat32 idi. dvd playerda daha önce 320 gb hdd denemiştim sorunsuz çalıştırmıştı. sonra forumda br kaç arkadaş hdd yi böl daha kolay tanır dedi. şimdi yukarda anlatılan şekilde hdd yi böldüm ama windowsta diski biçimlendr diyince sadece ntfs çıkıyor tamam istediğim boyutlarda bölüyor ama ya sadece raw yapıp bırakıyor ya da ntfs. sonra hp nin flash disk format programını ndrdim oradan fat32 yi seçiyorrum "disk yazmalara karşı korumalı" diyor. şimdi ben bu diskin 290 gb ını fat 32 kalanını ntfs yapmak istyorum. son olarak komut dizninde format /fs:fat32 dedim önce diskin boyutu çok büyük felan dedi sonra formatladı hızlı formatı kabul etmedi yavaş foormatladı %100 oldu açtım windowsu yine aynı değşen bi şey yok.

tavsiyes olan arkadaş var mı? ne öneriyorsunuz.

• arkadaşlar yok mu tavsiyesi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bberkann

teşekkür ederim dejaay
    hddden bir veri sildiğim zaman veriyor başka bir sebepte buna neden olabilir mi??

Virüs programınızda bu soruna neden oluyor olabilir. İsterseniz virüs programınızı kaldırıp bu sorunun devam edip etmediğine bakın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipolat2000

Arakadaşlar geçenlerde samsung 640 GB 2,5" hdd aldım. Evde philip dvp 5990 dvd player var. usb girişi var hdd ye filmleri yükşledim. taktım cihaza klasörleri görüyor jpgleri açıyor ama hiç bir video dosyasını açmıyor. dedim codec yok herhalde aynı dosyayı 2gb kingston flash diske atınca gördü. hdd nin dosya sistemi fat32 idi. dvd playerda daha önce 320 gb hdd denemiştim sorunsuz çalıştırmıştı. sonra forumda br kaç arkadaş hdd yi böl daha kolay tanır dedi. şimdi yukarda anlatılan şekilde hdd yi böldüm ama windowsta diski biçimlendr diyince sadece ntfs çıkıyor tamam istediğim boyutlarda bölüyor ama ya sadece raw yapıp bırakıyor ya da ntfs. sonra hp nin flash disk format programını ndrdim oradan fat32 yi seçiyorrum "disk yazmalara karşı korumalı" diyor. şimdi ben bu diskin 290 gb ını fat 32 kalanını ntfs yapmak istyorum. son olarak komut dizninde format /fs:fat32 dedim önce diskin boyutu çok büyük felan dedi sonra formatladı hızlı formatı kabul etmedi yavaş foormatladı %100 oldu açtım windowsu yine aynı değşen bi şey yok.

tavsiyes olan arkadaş var mı? ne öneriyorsunuz.

dejaay sana pm attım bi gözatar mısın???

• @dejaay
    denedim ama olmadı virüs programını da kapattım ama yine olmadı
    ama verdiğin bilgiler için sağol işime çok yaradı
    normal kalkmazsa gelişmiş kaldır seçeneğini kullanarak kaldırıyorum
  • hdd yedekleme konusunda bilgisi olan var mı? alet yere düştüğünde tüm verilerimizi kaybetmememiz için daha önceden pc ye bu verilerin back up larını alabiliyor muyuz? hdd ile ilgili hangi programlar bizim işimize yarar?
  • SEAGATA 320GB HDD ALDIM 1 HAFTA ÖNCE İLK ZAMANLAR Bİ SORUN YOKTU PCYE TAKTIĞIM ZAMAN OKUYODU AMA ŞİMDİ OKUMUYOR.BAŞKA PC DE DENEDİM NORMAL ÇALIŞTI BİÇİMLENDİRME YAPTIM VE TEKRAR KENDİ PC ME TAKTIM BU SEFERDE PC AÇIKKEN OKUMUYO VEDE PC DONUYO KAPATIP AÇTIĞIMDA OKUYOHDD Yİ HİÇ ÇIKARMIYORUM PC KAPATIP AÇAERKEN BU ŞEKİLDE OKUYO BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • cok guzel paylasım benım gıbı bu konuda hıc bır bılgısı olmayan bırıne cok yardımın dokundu arkadasım sağ olasın.
    2. 5" 500GB Expansion USB 2. 0 Taşınabilir Disk ve 2, 5" 500 Gb Freeagent Go Siyah Harici Disk 2 side aynı marka ve aynı boyutta aletler aralarında fiyat farki war nedenını anlayamadım acıklarsanız sevınırım 500 gb lık bır hdd almak ıstıyorum fılm arşivim için yukarıda yazdıgım modeller iyimidir hangısını tercıh edersınız yada daha iyisi warsa solermısınız sımdıden tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.