arkadaşlar bende wd 2,5 500gb harici var. sürekli pc ye bağlı duruyor. hiç güvenle kaldır demiyorum direk bilgisayarı kapatıyorum. Bilgisayarı kaparken güvenle kaldır demem mi lazım? hdd ye bir zararı olurmu direk kapatmamın?
quote:
Orijinalden alıntı: audioslave
hdd yedekleme konusunda bilgisi olan var mı? alet yere düştüğünde tüm verilerimizi kaybetmememiz için daha önceden pc ye bu verilerin back up larını alabiliyor muyuz? hdd ile ilgili hangi programlar bizim işimize yarar?
Bazı hddlerde tek tuş yedekleme özelliği var ama en iyisi elle yedeklemedir. Ben öyle yapıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet8050
SEAGATA 320GB HDD ALDIM 1 HAFTA ÖNCE İLK ZAMANLAR Bİ SORUN YOKTU PCYE TAKTIĞIM ZAMAN OKUYODU AMA ŞİMDİ OKUMUYOR.BAŞKA PC DE DENEDİM NORMAL ÇALIŞTI BİÇİMLENDİRME YAPTIM VE TEKRAR KENDİ PC ME TAKTIM BU SEFERDE PC AÇIKKEN OKUMUYO VEDE PC DONUYO KAPATIP AÇTIĞIMDA OKUYOHDD Yİ HİÇ ÇIKARMIYORUM PC KAPATIP AÇAERKEN BU ŞEKİLDE OKUYO BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Aygıt yöneticisine girin evrensel seri yol denetleyicileri altındaki bütün bileşenlere sağ tıklayıp kaldır diyin ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyiniz.. Bu sorununuzu çözmezse, BIOS la ilgili bir sorun olabilir. BIOS u bi resetlesenzi iyi olur. Bunun için anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekleyin ve pili tekrar takıp bilgisayarı açın..
quote:
Orijinalden alıntı: Rendolf
cok guzel paylasım benım gıbı bu konuda hıc bır bılgısı olmayan bırıne cok yardımın dokundu arkadasım sağ olasın. 2. 5" 500GB Expansion USB 2. 0 Taşınabilir Disk ve 2, 5" 500 Gb Freeagent Go Siyah Harici Disk 2 side aynı marka ve aynı boyutta aletler aralarında fiyat farki war nedenını anlayamadım acıklarsanız sevınırım 500 gb lık bır hdd almak ıstıyorum fılm arşivim için yukarıda yazdıgım modeller iyimidir hangısını tercıh edersınız yada daha iyisi warsa solermısınız sımdıden tesekkurler
İçindeki yazılımlardan, disk kutusunda kullanılan malzemeden..vs kaynaklı fiyat farkı var. Bence "2.5" 500GB Expansion USB 2.0 Taşınabilir Disk " işinizi görür. Yazılımlara para vermeye gerek yok..
quote:
Orijinalden alıntı: DEVIL
arkadaşlar bende wd 2,5 500gb harici var. sürekli pc ye bağlı duruyor. hiç güvenle kaldır demiyorum direk bilgisayarı kapatıyorum. Bilgisayarı kaparken güvenle kaldır demem mi lazım? hdd ye bir zararı olurmu direk kapatmamın?
Bilgisayar kapatırken gerek yok ama bilgisayar çalışırken hdd bağlantısını kesmek isterseniz mutlaka güvenle kaldırı kullananın..
tesekkurler dejaay
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
SEAGATA 320GB HDD ALDIM 1 HAFTA ÖNCE İLK ZAMANLAR Bİ SORUN YOKTU PCYE TAKTIĞIM ZAMAN OKUYODU AMA ŞİMDİ OKUMUYOR.BAŞKA PC DE DENEDİM NORMAL ÇALIŞTI BİÇİMLENDİRME YAPTIM VE TEKRAR KENDİ PC ME TAKTIM BU SEFERDE PC AÇIKKEN OKUMUYO VEDE PC DONUYO KAPATIP AÇTIĞIMDA OKUYOHDD Yİ HİÇ ÇIKARMIYORUM PC KAPATIP AÇAERKEN BU ŞEKİLDE OKUYO BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Aygıt yöneticisine girin evrensel seri yol denetleyicileri altındaki bütün bileşenlere sağ tıklayıp kaldır diyin ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyiniz.. Bu sorununuzu çözmezse, BIOS la ilgili bir sorun olabilir. BIOS u bi resetlesenzi iyi olur. Bunun için anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekleyin ve pili tekrar takıp bilgisayarı açın..
1.YÖNTEMİ DENEDİM FAKAT OLUMLU Bİ SONUÇ ALAMADIM,SORUN DEVAM EDİYOR.2.YÖNTEMİDE HENÜZ DENEMEDİM ÇÜNKÜ PİLİ ÇIKARIP TAKTIĞIM ZAMAN ANAKARTTA Bİ SIKINTI OLURMU BUNUNLA İLGİLİ BİRAZ TEREDDÜTLÜYÜM.ÖNERDİĞİNİZ 2.YÖNTEMLE İLGİLİ BENİ BİLGİLENDİRİSENİZ ÇOK SEVİNİRİM .YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
TEŞEKKÜRLER DEJAY KARDEŞİM 2.YÖNTEMİNİ DENEDİM VE PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ ÇOK SAĞOL
DEJAAY KARDEŞ DÜN SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİOSU RESETLEDİM YANİ ANAKARTTAKİ BİOS PİLİNİ ÇIKARIP TEKRAR TAKTIM PC AÇIKKEN HDD TAKTIM SORUNSUZ Bİ ŞEKİLDE ÇALIŞTI;FAKAT BU GÜN YİNE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM.YANİ PC AÇIKKEN HDD Yİ TAKTIĞIMDA YİNE OKUMUYO VE AYNI ZAMANDA PC Yİ DE DONDURUYO,YİNE GÜVENLİ KALDIRAMIYORUM DİREK ÇIKARTIYORUM FAKAT ÇIKARDIĞIM HALDE PC DE VAR GÖZÜKÜYOR SONRADA VERİ KAYBI OLDU FELAN GİBİ UYARILAR VERİYO AMA DAHA SONRA HDD Yİ TAKTIĞIM ZAMAN HERŞEY YERİNDE DURUYO.BİRKEZ DAHA YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM.TEŞEKKÜR EDERİM NOT:BAŞKA PC LERDE DENEDİM HDD DE HİÇ Bİ SORUN YOK SADECE BENİM PC DE YAPIYOR
quote:
DEJAAY KARDEŞ DÜN SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİOSU RESETLEDİM YANİ ANAKARTTAKİ BİOS PİLİNİ ÇIKARIP TEKRAR TAKTIM PC AÇIKKEN HDD TAKTIM SORUNSUZ Bİ ŞEKİLDE ÇALIŞTI;FAKAT BU GÜN YİNE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM.YANİ PC AÇIKKEN HDD Yİ TAKTIĞIMDA YİNE OKUMUYO VE AYNI ZAMANDA PC Yİ DE DONDURUYO,YİNE GÜVENLİ KALDIRAMIYORUM DİREK ÇIKARTIYORUM FAKAT ÇIKARDIĞIM HALDE PC DE VAR GÖZÜKÜYOR SONRADA VERİ KAYBI OLDU FELAN GİBİ UYARILAR VERİYO AMA DAHA SONRA HDD Yİ TAKTIĞIM ZAMAN HERŞEY YERİNDE DURUYO.BİRKEZ DAHA YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM.TEŞEKKÜR EDERİM NOT:BAŞKA PC LERDE DENEDİM HDD DE HİÇ Bİ SORUN YOK SADECE BENİM PC DE YAPIYOR
@ahmet anakartının sitesine gidip "anakart chipset sürücülerini" tekrardan indir ya da güncel sürümü varsa onu indir.
Muhtemelen sizin anakart sürücülerinde bi sorun var. Bu soruna sonradan bilgisayarınıza yüklediğiniz bir program da neden olmuş olabilir.
Yok BIOS değil.. Bahsettiğim anakartınızın sürücüleri. Direk chipset driver olarak geçer.. Anakartınızın CD si varsa ordan da yükleyebilirsiniz.
yardımların için çok sağol dejaay.son dediğin yöntemide uyguladım bu seferde hdd yi taktığımda okuyor fakat işim bittiğinde çıkarmak istiyorum "donanımı güvenli kaldır"diyorum "aygıt durdurulamıyor daha sonra deneyin"felan diyor,bende direk çıkarıyorum,bu seferde tekrar takmak istediğimde hdd yi yine okumuyor ve aynı sorunu yine yaşıyorum,hdd yi kullanabilmem için daha öncede yaptığım gibi pc yi kapatıp açmam gerekiyor.bende artık pc açık olduğu sürece hdd yi hiç çıkarmıyorum,bunun hdd ye zararı olurmu.
Yok BIOS değil.. Bahsettiğim anakartınızın sürücüleri. Direk chipset driver olarak geçer.. Anakartınızın CD si varsa ordan da yükleyebilirsiniz.
yardımların için çok sağol dejaay.son dediğin yöntemide uyguladım bu seferde hdd yi taktığımda okuyor fakat işim bittiğinde çıkarmak istiyorum "donanımı güvenli kaldır"diyorum "aygıt durdurulamıyor daha sonra deneyin"felan diyor,bende direk çıkarıyorum,bu seferde tekrar takmak istediğimde hdd yi yine okumuyor ve aynı sorunu yine yaşıyorum,hdd yi kullanabilmem için daha öncede yaptığım gibi pc yi kapatıp açmam gerekiyor.bende artık pc açık olduğu sürece hdd yi hiç çıkarmıyorum,bunun hdd ye zararı olurmu.
Harici hddnizin sürekli bilgisayarınızda kalmasında bi sakınca yok, hiç bir zararı da olmaz. Bilgisayarınızdaki sorun yazılımsal. Sorunlu programı bulmak önemli. Virüs programınızda bu soruna neden oluyor olabilir. Onun için virüs programını bi kaldırın derim. Devre dışı bırakmayın tamamıyla kaldırın ve harici hddnizi bir de o şekilde deneyin. Sorun yine devam ederse işletim sisteminizi yendien kurun derim.
DEJAAY KARDEŞ ÇOK SAĞOL SENİNDE YARDIMLARINLA SORUNUM ÇÖZÜLDÜ.DEDİĞİN GİBİ VİRÜS PROĞRAMINDAN KAYNAKLANIYORMUŞ,PROĞRAMI KALDIRDIM ŞİMDİ HİÇ BİR SORUN KALMADI BAŞKA Bİ VİRÜS PROĞRAMI YÜKLEDİM.ARTIK HDD Mİ RAHATLIKLA KULLANABİLİYORUM,İSTEDİĞİM ZAMAN TAKIP İSTEDİĞİM ZAMAN ÇIKARABİLİYORUM SORUNSUZ Bİ ŞEKİLDE.TEKRAR TEŞEKKÜRLER HOCAM
Merhaba Biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki iki disk bana uygun geldi.... Hangisi daha az sorun çıkartır ve kullanışlıdır...Günlük kullanım için değil uzun süreli depolama için kullanacağım... Teşekkürler
Merhaba Biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki iki disk bana uygun geldi.... Hangisi daha az sorun çıkartır ve kullanışlıdır...Günlük kullanım için değil uzun süreli depolama için kullanacağım... Teşekkürler
Merhaba, 3.5" 1TB Back Up E-Sata Harici Diski size öneririm. Smartdisk harici hdd konusunda çok iyidir. Daha geçenlerde bi arkadaşda bu diskten sipariş vermişti.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
Orijinalden alıntı: kafteras
Merhaba, 3.5" 1TB Back Up E-Sata Harici Diski size öneririm. Smartdisk harici hdd konusunda çok iyidir. Daha geçenlerde bi arkadaşda bu diskten sipariş vermişti.
Evet incelemeye bakmıştım bende.... Ben biraz fazla araştırma yapıyorum çünkü uzun süreli depolama için kullanacağım.Kaliteli ve az sorun çıkaran bir ürün almak istiyorum... Bu arada ilgin için Teşekkürler.....
1Tb bir harddiskim var, bir ara okuduğum birşey vardı bölümleme hakkında, 30gb fat32 ve geri kalanı ntfs şeklinde.. Nasıl olduğunu hatırlayamadığım için tekrar sorma gereği duydum.. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: PimpJuice
1Tb bir harddiskim var, bir ara okuduğum birşey vardı bölümleme hakkında, 30gb fat32 ve geri kalanı ntfs şeklinde.. Nasıl olduğunu hatırlayamadığım için tekrar sorma gereği duydum.. Teşekkürler.
Yani iki dosya sistemini de beraber kullanmaktan mı bahsediyorsunuz. Tam anlayamadım..