Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: clsguitar

Harddiskim yere düştü 500 gb wd my passapot şimdi çalışmıyor 450 gb çok değerli resimlerfilan vardı geri getirmek ne derece mümkündür acaba

Başka bir bilgisayarda denediniz mi? ve bilgisayara taktığınızda nasıl bir durumla karşılaşıyorsanız, disk yönetiminde görebiliyor musunuz?
  • merhabalar. packard bell 400 gb hdd aldım.bilgisayarıma da samsung 1,5 tb bir hdd halihazırda takılı ve kullanıyorum.sorunum şöyle.yeni aldığım packardbell hdd yi usb den bilgisayarıma baglayınca yeni donanım takıldı/bulundu/kurulumu yapıldı ve kullanıma hazır iletileri cıkıyor aygıt yöneticisinden bagladıgım hdd yi görebiliyorum ama ''bilgisararım'' da hdd yi göremiyorum.laptopta denedim ve aynısı oldu.cok sacma geldi anlam veremedim ama takılı hdd yi birtürlü görüp içine giremedim.şimdiden çok teşekkürler.cevabınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: balabushka

merhabalar. packard bell 400 gb hdd aldım.bilgisayarıma da samsung 1,5 tb bir hdd halihazırda takılı ve kullanıyorum.sorunum şöyle.yeni aldığım packardbell hdd yi usb den bilgisayarıma baglayınca yeni donanım takıldı/bulundu/kurulumu yapıldı ve kullanıma hazır iletileri cıkıyor aygıt yöneticisinden bagladıgım hdd yi görebiliyorum ama ''bilgisararım'' da hdd yi göremiyorum.laptopta denedim ve aynısı oldu.cok sacma geldi anlam veremedim ama takılı hdd yi birtürlü görüp içine giremedim.şimdiden çok teşekkürler.cevabınızı bekliyorum

Harici hddnizi disk yönetiminde görebiliyor musunuz? Muhtemelen diskiniz harf alamıyor..
  • evet disk yönetiminde görebiliyorum hatta takılıyken donanımı güvenle kaldır seceneğinde bile gözüküyor(ama aynen dediğin gibi bir isim yazmıyor yani şöyle yazmalı örn: şunu güvenle kaldırın : usb yığın depolama aygıtı sürücü (G) ama bende şöyle yazıyor ( şunu güvenle kaldırın: usb yığın depolama aygıtı ) çözebilceğimiz bişeydir inşallah
  • quote:

evet disk yönetiminde görebiliyorum hatta takılıyken donanımı güvenle kaldır seceneğinde bile gözüküyor(ama aynen dediğin gibi bir isim yazmıyor yani şöyle yazmalı örn: şunu güvenle kaldırın : usb yığın depolama aygıtı sürücü (G) ama bende şöyle yazıyor ( şunu güvenle kaldırın: usb yığın depolama aygıtı ) çözebilceğimiz bişeydir inşallah

O zman disk yönetimindeyken harici hddnizin üzerine sağ tıklayı harf atayın.. (sürücü yolu ve harfi değiştirden)

Bir de bilgisayarınızda sanal sürücü falan kurulu mu?
  • dediğinizi yapmaya çalışıyorum ama disk yönetiminde (c) ve (d) gözüküyor ama hdd onlarla aynı yerde değil aşagı kısımda gözüküyor ve söylediğiniz işlemi yapabilmem için hdd nın de diğer suruculerle aynı yerde olması gerekıyor ama bende disk1 diye ayrı bir kızımda duruyor ve sağ clik te harf ata seceneği çıkmıyor
  • quote:

dediğinizi yapmaya çalışıyorum ama disk yönetiminde (c) ve (d) gözüküyor ama hdd onlarla aynı yerde değil aşagı kısımda gözüküyor ve söylediğiniz işlemi yapabilmem için hdd nın de diğer suruculerle aynı yerde olması gerekıyor ama bende disk1 diye ayrı bir kızımda duruyor ve sağ clik te harf ata seceneği çıkmıyor

Ekran görüntüsünü buarya bi koyabilir misiniz? (disk yönetiminin)
  • http://img246.imageshack.us/img246/347/diskyonetimi.jpg
    http://img246.imageshack.us/img246/8589/aygityoneticisi.jpg
    buyrun.görüldüğü gibi aygıt yöneticisi cihazı gösteriyo ama disk yonetiminde yok(g) olarak gözüken farklı bir hdd).aynı şeyi laptoptada denedim ondada bu resimde (G)olarak gözuken yerde kullanmaya calıstıgım hdd gözüküyor ama soluk olarak ve sag clikle uzerınde herhangı ayar yapılamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Harddiskim yere düştü 500 gb wd my passapot şimdi çalışmıyor 450 gb çok değerli resimlerfilan vardı geri getirmek ne derece mümkündür acaba

Başka bir bilgisayarda denediniz mi? ve bilgisayara taktığınızda nasıl bir durumla karşılaşıyorsanız, disk yönetiminde görebiliyor musunuz?

Hayır disk yönetimindede görülmüyor diskim
  • quote:

http://img246.imageshack.us/img246/347/diskyonetimi.jpg
    http://img246.imageshack.us/img246/8589/aygityoneticisi.jpg
    buyrun.görüldüğü gibi aygıt yöneticisi cihazı gösteriyo ama disk yonetiminde yok(g) olarak gözüken farklı bir hdd).aynı şeyi laptoptada denedim ondada bu resimde (G)olarak gözuken yerde kullanmaya calıstıgım hdd gözüküyor ama soluk olarak ve sag clikle uzerınde herhangı ayar yapılamıyor

Şimdi burada görünen samsung G diğer harici hddniz değil mi?_

Packard Bell de takılı mıydı o anda?

Peki samsungu çıkarıp Packard Bell diskinizi denediniz mi yani ikisi bir arada takılı olmasın.. O zaman bi sorun oluyor mu?

• quote:

quote:

quote:

Başka bir bilgisayarda da çalışmıyorsa disk bozulmuş muhtemelen..

Şimdi yapmanız gereken, verileri kurtarmak için, diski disk kutusunun içinden çıkarıp dahili olarak bilgisayara bağlamak olacak. Bi tek yol o maalesef.

• slm arkadaşlar çok faydalı bir başlık olmuş tebrikler.

benim merak ettiğim yeni bir 1.tb harici hdd aldım wd marka 6 aylık bir cihaz 2 el aldım bi arkadaştan. içinde 80 tane mkv film var aldığımda vardılar.
    şimdi ben hdd bakımını yapmak istiyorum cünki wd hd player ile kullanıyorum veri akışı sorunsuz ve hızlı olsun diye tavsiyeleriniz nedir.
    şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

slm arkadaşlar çok faydalı bir başlık olmuş tebrikler.

benim merak ettiğim yeni bir 1.tb harici hdd aldım wd marka 6 aylık bir cihaz 2 el aldım bi arkadaştan. içinde 80 tane mkv film var aldığımda vardılar.
    şimdi ben hdd bakımını yapmak istiyorum cünki wd hd player ile kullanıyorum veri akışı sorunsuz ve hızlı olsun diye tavsiyeleriniz nedir.
    şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

HDD bakımı için şunları yapabilirsiniz.
    - (15-20) günde ya da ayda 1 kere hata denetleme(chkdsk) çalıştırın
    - Yine ayda bi kere disk birleştirme işlemi yapın.
    - Harici hddnizi güvendiğiniz bilgisayarlarda kullanın.
    - Veri aktarımı sırasında kesinlikle harici hddnizin bağlantısını kesmeyin
    - Güvenle kaldırla harici hddnizin bağlantısını kesin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef buda işe yaramdı dhaili olarakda bağladım ama kar etmedi

Şimdi yapmanız gereken, verileri kurtarmak için, diski disk kutusunun içinden çıkarıp dahili olarak bilgisayara bağlamak olacak. Bi tek yol o maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clsguitar -- 7 Mart 2010; 21:30:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maalesef yapacak birşey yok.. Üzgünüm.

• quote:

quote:

şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

bilgi için teşekkürler dostum eyw.

bişey daha sorucam hdd üzerinde sağ tıklayıp özellikler ordanda hata bul ve düzelt şeklinde yapıcam değilmi bu işlemleri en basitinden.?

birde ben bu hdd yan yatırıp kullanıyorum bi zararı olurmu aslında dik olarak ayarlanmış ayani altta lastikleri var ama cihazı koyduğum yerde dik sığmıyor farkedermi yan durması.

• quote:

quote:

quote:

şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

bilgi için teşekkürler dostum eyw.

bişey daha sorucam hdd üzerinde sağ tıklayıp özellikler ordanda hata bul ve düzelt şeklinde yapıcam değilmi bu işlemleri en basitinden.?

birde ben bu hdd yan yatırıp kullanıyorum bi zararı olurmu aslında dik olarak ayarlanmış ayani altta lastikleri var ama cihazı koyduğum yerde dik sığmıyor farkedermi yan durması.

Dik ya da yatay kullanım size bağlı.. Bi sorun olmaz.

Evet hata denetlemeyi o şekilde yapacaksınız ya da şu şekilde:
    "başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın."

• dejaay hocam diski normal anlattığınız gibi windows xp ile bölmüştüm.sonra her bölümü "bölümü sil"
    diyerek sildim.sonra FAT32Formatter ile yeniden bölmeye çalıştım.FAT 32 ile 30/100/120 GB yeni bölümler oluşturdum.
    1-"volume label" yazan yer benim diske verceğim isim mi?
    2-Bölümlemeyi her yaptığımda "FAT32Formatter" 3-4 adet hata mesajı verdi
    3-Kalan bölümü 1 adet "genişlemiş bölüm" yaptım,buradanda 3 adet NTFS mantıksal sürücü yaptım.Ama bilgisayar FAT32'leri kullanmak istersem "biçimlendirilsin mi?" diyor.Böyle olunca da 32 GB fazlasını NTFS ile yapmak istiyor Windows.Napabilirim?
    4-Formatlama ne demek?Bölümleme ne demek?Biçimleme ne demek?
    5-norton partition magic 8.0 bu HDD'yi görmüyor?acaba neden?
    6-HDD'de hiçbir bilgim dosyam yok.30-100-120 GB FAT32 3 adet bölümlemeyi nasıl yapabilirim?kalan bölümü 50-100-100 NTFS yapacağım..
    of of of.....

• dejay hoca

ben Smartdisk Superfast 1.5 TB yeni aldım.format atmadan ayrılmamış bölümü önce sil deyip sildim.sonra ntfs olarak diski 4 e böldüm.yaptığım şeyde yanlışlık veya eksiklik varmı?

bende p3 800 pc var.smartdiskle gelen o esata bracketi kullanabilir miyim?
    daha doğrusu bracketten uzanan o kırmızı kabloyu nereye takmalıyım.
    veya anakartım eski olduğu için esatayı kullanamazmıyım.
    kullanabiliyorsam ayarları nasıl yapmalıyım?

yoksa pci usb karta esata dönüştürücü mü almalıyım?
    ne yapmalıyım sizce esata kullanmak için?

ii akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretkurt

dejaay hocam diski normal anlattığınız gibi windows xp ile bölmüştüm.sonra her bölümü "bölümü sil"
    diyerek sildim.sonra FAT32Formatter ile yeniden bölmeye çalıştım.FAT 32 ile 30/100/120 GB yeni bölümler oluşturdum.
    1-"volume label" yazan yer benim diske verceğim isim mi?
    2-Bölümlemeyi her yaptığımda "FAT32Formatter" 3-4 adet hata mesajı verdi
    3-Kalan bölümü 1 adet "genişlemiş bölüm" yaptım,buradanda 3 adet NTFS mantıksal sürücü yaptım.Ama bilgisayar FAT32'leri kullanmak istersem "biçimlendirilsin mi?" diyor.Böyle olunca da 32 GB fazlasını NTFS ile yapmak istiyor Windows.Napabilirim?
    4-Formatlama ne demek?Bölümleme ne demek?Biçimleme ne demek?
    5-norton partition magic 8.0 bu HDD'yi görmüyor?acaba neden?
    6-HDD'de hiçbir bilgim dosyam yok.30-100-120 GB FAT32 3 adet bölümlemeyi nasıl yapabilirim?kalan bölümü 50-100-100 NTFS yapacağım..
    of of of.....

Size msnden yardımcı olacağım..

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.