Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhat1234567

dejay hoca

ben Smartdisk Superfast 1.5 TB yeni aldım.format atmadan ayrılmamış bölümü önce sil deyip sildim.sonra ntfs olarak diski 4 e böldüm.yaptığım şeyde yanlışlık veya eksiklik varmı?

bende p3 800 pc var.smartdiskle gelen o esata bracketi kullanabilir miyim?
    daha doğrusu bracketten uzanan o kırmızı kabloyu nereye takmalıyım.
    veya anakartım eski olduğu için esatayı kullanamazmıyım.
    kullanabiliyorsam ayarları nasıl yapmalıyım?

yoksa pci usb karta esata dönüştürücü mü almalıyım?
    ne yapmalıyım sizce esata kullanmak için?

ii akşamlar

Bölme işlemini anlatıldığı gibi yaptı iseniz sorun yok..

Anakartınızın esata desteği yoksa kullanamazsınız..

USB esata dönüştürücü almanızın da bi faydası olmayacaktır.. Sonuçta esata dönüştürücü alsanız bile bağlantı hızı yine USB hızı olacaktır. Direk USB den bağlamak daha iyi olur..

Esata kullanmak için esata destekli bir anakart almalısınız..

• sağolun
  • sevgili dejaay arkadaşım konunu biraz inceledim herkese çok iyi şekilde yardımcı olmuşsun başarınızı kutlarım. Benim de bir sorum olucak ben 7200 1 tb wd makineme oyun kursam bu oyunu wd harddiskten oynadığım zaman oyunda pcmin sabit harddiskine nazaran oyunlarda hızlanma olur mu cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

sevgili dejaay arkadaşım konunu biraz inceledim herkese çok iyi şekilde yardımcı olmuşsun başarınızı kutlarım. Benim de bir sorum olucak ben 7200 1 tb wd makineme oyun kursam bu oyunu wd harddiskten oynadığım zaman oyunda pcmin sabit harddiskine nazaran oyunlarda hızlanma olur mu cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler kolay gelsin...

Hayır hızlanma olmaz aksine yavaşlama bile olur. Sonuçta USB den veri akatarımı mevcut diskinizin bağlantı şekline göre daha düşüktür..
  • Paylaşım için teşekkürler......
  • Harika olmuş teşekkürler..
  • dejaay üstad mrb,

SAMSUNG 2,5" 640 GB aldım.(yorum alsam nasıldır?)
    fat32 olarak geldi.
    1-samsung software programlarını yedekledim.
    2-ntfs ye çevirdim
    3-200 GB, 200 GB, 196 GB olarak 3 e böldüm.
    4-sonra ne yapacağım...
  • 3-205 GB, 195GB, 195GB olarak böldü...
    (SONY VAIO FW21E + WİNDOWS 7 ULTIMATE KULLANIYORUM)
  • 205,54 GB- 195,31 GB-97,66 GB- 97,66 GB olarak 4 e böldüm.
    daha da küçültmek istedim ancak "DİSKTE BULUNAN BÖLÜM SAYISI ZATEN ÜST SINIRDA OLDUĞUNDAN,BU AYRILMAMIŞ ALANDA YENİ BİR BİRİM OLUŞTURAMAZSINIZ" mesajı veriyor..
  • mrb,yine ben..

samsung software programlarını (auto back up ve secret zone) HDD yi böldükten sonra GENEL diye adlandırdığım kalsöre yüklesem sorun çıkar mı**
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerer

mrb,yine ben..

samsung software programlarını (auto back up ve secret zone) HDD yi böldükten sonra GENEL diye adlandırdığım kalsöre yüklesem sorun çıkar mı**

Selam bölüm sayısını artırmak için bölümlerden birini genişletilmiş bölüm yapmalıydınız ve bu genişletilmiş bölüm üzerinden bölümler oluşturmalısnız. Konuda 1.sayfada mantıksal ve genişletilmiş bölümler konusu anlatılıyor..

Bahsigeçen programları isteğiniz bölüme atıp kullanabilirsiniz..
  • merhaba benimde bir harici harddiskim var
    toshiba 640gb
    bu sanırım fat32 4 gb dan büyük dosyaları atamıyorum buna
    biraz okudum konuyu bu konularda net bilgim yok
    sanırım fat32 den ntfs dosya sistemine dönüştürmek gerekiyormuş
    bunun ince noktaları neler
    benim haricide baya dosya var veri kaybı oluyormu bu işlem sırasında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 1 Nisan 2010; 23:01:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

merhaba benimde bir harici harddiskim var
    toshiba 640gb
    bu sanırım fat32 4 gb dan büyük dosyaları atamıyorum buna
    biraz okudum konuyu bu konularda net bilgim yok
    sanırım fat32 den ntfs dosya sistemine dönüştürmek gerekiyormuş
    bunun ince noktaları neler
    benim haricide baya dosya var veri kaybı oluyormu bu işlem sırasında?

Bu şekilde yaparsanız veri kaybı olmaz..

FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.

• teşekkürler geniş açıklama için
    muhakkak işime yarayacaktır
  • açıklamalar için teşekkürler
  • Lenovo 500 GB HDD aldım nasıldır bilginiz varmı?

Birde daha ilk kez bağladım veri aktarırken elektrikler gitti.Nasıl bir şanssa Ama birşey olmadı galiba.

birde benim birkaç tane sorum olacak.

Bu HDD bölme olayı nasıl işimize yarayabilir?Ben sadece resim ve Film Dizi saklayacağım..Yani birşey kurma falan olmayacak..benim işime yararmı bölme olayı?

ve bu FAT32 ve NTFS den hangisi kullanmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Lenovo 500 GB HDD aldım nasıldır bilginiz varmı?

Birde daha ilk kez bağladım veri aktarırken elektrikler gitti.Nasıl bir şanssa Ama birşey olmadı galiba.

birde benim birkaç tane sorum olacak.

Bu HDD bölme olayı nasıl işimize yarayabilir?Ben sadece resim ve Film Dizi saklayacağım..Yani birşey kurma falan olmayacak..benim işime yararmı bölme olayı?

ve bu FAT32 ve NTFS den hangisi kullanmalıyım?

Lenovo hakkında bir bilgim yok. İlk kez duyuyorum.

HDD bölme olayı verilerinizin daha derli toplu olmasına, veriye daha kısa sürede ulaşmanıza,veri kaybı riskini azaltmanıza..vs yardımcı olacaktır.

Dosya sistemi kullanım amacınıza göre belirlemelisiniz. Saklama amaçlı ise NTFS size daha uygun olacaktır..

• Arkadaşlar peki oyunlar harici diske nasıl arşivlenmeli, oyunu HD ye kurarak ve oyunu HD den oynayarak mı?? yoksa iso sunu HD ye atarak, oyunu PC HD sine kurarak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoun

Arkadaşlar peki oyunlar harici diske nasıl arşivlenmeli, oyunu HD ye kurarak ve oyunu HD den oynayarak mı?? yoksa iso sunu HD ye atarak, oyunu PC HD sine kurarak mı?

Ben isoyu H.D atıyorum ve bilgisayara kuruyorum..
  • merhaba
    ben samsung 500gb hhd kullanıyorum.sadece film müzik dizi depolamak amaçlı kullanıyorum.biçimlendirmesi fat32.ntfs yapmam daha mı uygun olur?verilerin kaybolmaması için yedekleme mi yapmam gerekiyor?yedekleme konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.