Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bysalwador

bende smartmedia 2.5 HDD media player var mp4 oynatamıyorum oynatabılırmıyım ??

Evet oynatabilirsiniz.
    Bknz Smart Media 2.5” HDD Media Player İncelemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: burockı

Seagate 2,5 500gb harici disk kullanıyorum.

benim sorunum "güvenli çıkış" yapamamam. ne zaman yapmaya kalksam windows bu aygıtı kullanıyo diyor.

Görev yöneticisine baktım ordan kendi manager programı var onu durdurdum ama olmuyor

unlocker ile kilitleri açtım yine olmadı.

usb disk security ile güvenli çıkış sağlanıyormuş o programı kurdum ama nasıl çıkış sağlanıyor bulamadım programda.

ayrıca pc de ve doğal olarak harddiskimde de "autorun" var acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

usd disk security her defasında buluyor siliyor ama tekrar geri geliyor.

nod 32 son sürüm, norton 2010, spyware doctor.. autorun için kullanılan .bat, sistem geri yükleme noktasını kapatmak, otomatik çalıştır özelliklerini kapatmak..

bunların hepsini denedim :)

Güvenli çıkış yapamammın nedeni autorun mu?

yardımcı olursanız çok sevinirim

teşekkürler

Bu tip sorunların çıkış kaynağı virüs programalrı oluyor. Virüs programları çıkışı engelliyor. Onun için nod32 yi devre dışı bırakıp güvenli kaldırı deneyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Seagate 2,5 500gb harici disk kullanıyorum.

benim sorunum "güvenli çıkış" yapamamam. ne zaman yapmaya kalksam windows bu aygıtı kullanıyo diyor.

Görev yöneticisine baktım ordan kendi manager programı var onu durdurdum ama olmuyor

unlocker ile kilitleri açtım yine olmadı.

usb disk security ile güvenli çıkış sağlanıyormuş o programı kurdum ama nasıl çıkış sağlanıyor bulamadım programda.

ayrıca pc de ve doğal olarak harddiskimde de "autorun" var acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

usd disk security her defasında buluyor siliyor ama tekrar geri geliyor.

nod 32 son sürüm, norton 2010, spyware doctor.. autorun için kullanılan .bat, sistem geri yükleme noktasını kapatmak, otomatik çalıştır özelliklerini kapatmak..

bunların hepsini denedim :)

Güvenli çıkış yapamammın nedeni autorun mu?

yardımcı olursanız çok sevinirim

teşekkürler

Bu tip sorunların çıkış kaynağı virüs programalrı oluyor. Virüs programları çıkışı engelliyor. Onun için nod32 yi devre dışı bırakıp güvenli kaldırı deneyiniz.

denemiştim bu yöntemi de, güvenlik olarak ne çalışıyorsa kapadım yine olmadı maalesef

• quote:

denemiştim bu yöntemi de, güvenlik olarak ne çalışıyorsa kapadım yine olmadı maalesef

Mutlaka bi program buna neden oluyordur ama onu bulmak lazım. Onun için bilgisayarınızı güvenli kipte başlatın ve diskinizi takıp yine güvenli kaldırmayı deneyiniz.
  • dostum benimde bir sorum olacak
    1tb samsung harici disk aldım sizin açıklamalarınızla ikiye böldüm 687 gb ntfs ile bicimlendirdim
    250gb filmlerim için fat32 yapmak istedim swissknife programını çalıştırıyorum hemen kapanıyor hata veriyor
    başka programlar buldum onlarda diski komple formatlıyor ben sadece 250 gb lık bölümü formatlamak istiyorum bunu nasıl yapacaz bir yol veya program lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_halid

dostum benimde bir sorum olacak
    1tb samsung harici disk aldım sizin açıklamalarınızla ikiye böldüm 687 gb ntfs ile bicimlendirdim
    250gb filmlerim için fat32 yapmak istedim swissknife programını çalıştırıyorum hemen kapanıyor hata veriyor
    başka programlar buldum onlarda diski komple formatlıyor ben sadece 250 gb lık bölümü formatlamak istiyorum bunu nasıl yapacaz bir yol veya program lütfen

Bir de bu programı deneyiniz.
    http://www.usbuzmani.com/fat32formatter/

• dostum o programı denedim sanırım kullanmayı beceremedim komple diski sildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_halid

dostum o programı denedim sanırım kullanmayı beceremedim komple diski sildim

Hp nin programını denediniz mi?

Olmazsa bütün diski fat32 olarak formatlayın sonrasında istediğiniz bölümü fat32 yapın..
  • hp de komple formatlıyor
    diski boşaltıp tekrar deniyeyim
  • çok teşekkürler gerçketen çok yararlı bir bilgi...
  • Bu açma kapama tuşunu kapattıktan sonra pcden usb veya e-sata kablosu çekmek gerekiyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CyberReaL_

Bu açma kapama tuşunu kapattıktan sonra pcden usb veya e-sata kablosu çekmek gerekiyormu ?

Çekemeye gerek yok..
  • Merhabalar.
    Ben Samsung 500 Gb 2.5'' Harici hdd aldım geçen hafta ama daha kullanmak kısmet olmadı.
    Yedekleme işlemleri, usb programları ile ilgili hiçbir fikrim yok maalesef. İçerisine notebookta kayıtlı filmleri, belgeselleri atmayı çok da fazla yanımda taşımayı düşünmüyorum.
    Program yüklemeli miyim ? Yükledikten sonra ne yapmalıyım ? HDD'yi bölmelere ayırmalıyım ? Yani ne yapmam gerektiğini söylerseniz mutlu olurum.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngineerBaris

Merhabalar.
    Ben Samsung 500 Gb 2.5'' Harici hdd aldım geçen hafta ama daha kullanmak kısmet olmadı.
    Yedekleme işlemleri, usb programları ile ilgili hiçbir fikrim yok maalesef. İçerisine notebookta kayıtlı filmleri, belgeselleri atmayı çok da fazla yanımda taşımayı düşünmüyorum.
    Program yüklemeli miyim ? Yükledikten sonra ne yapmalıyım ? HDD'yi bölmelere ayırmalıyım ? Yani ne yapmam gerektiğini söylerseniz mutlu olurum.
    Teşekkür ederim.

İçine herhangi bir program falan kurmanıza gerek yok. Ancak bölmülendirme yapmanızda fayda var. İki bölüm yaparsanız kafidir.

Bunun dışında her bilgisayara takıp çıkarmayın, ayda ya da 2 ayda bir chkdsk yapın. Düşürmemeye, darbe aldırmamaya dikkat edin. Genelde bilgisayarların ön USB girişlerinde kullanın. Güvenle kaldırın..gibi..

• Çok teşekkür ederim.
    Yedekleme programlarını kullanmam gerektiğini söylemişlerdi arkadaşlar ama siz gerek yok diyorsanız yoktur :)
    Chkdsk yapın demişsiniz. Chkdsk ne demek bilmediğimden bu başlık içinde aradım. Yine sizin bir üyeye cevabınızda buldum :)

"başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın."

İlk başta yapmama gerek var mıdır ? Ya da format atmama ? Bölümlendirme yaparak kullanmaya başlamalı mıyım ?
    Çok soru sorduğumu biliyorum kusura bakmayın :)
  • @EngineerBaris ilk başta hata denetlme (chkdsk) yapmaya gerek yok. Belli bir süre kullanımdan sonra yapabilirsin.

Formata da gerek yok.

Direk bölümlendirme yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

İstediğin soruyu, istediğin zaman, konudan ya da özelden sorabilirsin.
  • merhaba harici hddmde bir sorun yaşıyorum
    veri aktardıktan sonra donanımı güvenle kaldır diyorum ancak hata veriyor şuanda kaldırılamıyor diyor
    neden acaba böyle oluyor bir türlü yapamadım
    bunun bir çözümü yokmu acaba
    xp kullanıyorum
    ayırca diğer konuyu okudum orada oturumu kapatma öneriliyor
    bu otorumu kapatma res atmakmı
    res atınca her hangi bir problem olmazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 30 Haziran 2010; 21:58:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

merhaba harici hddmde bir sorun yaşıyorum
    veri aktardıktan sonra donanımı güvenle kaldır diyorum ancak hata veriyor şuanda kaldırılamıyor diyor
    neden acaba böyle oluyor bir türlü yapamadım
    bunun bir çözümü yokmu acaba
    xp kullanıyorum
    ayırca diğer konuyu okudum orada oturumu kapatma öneriliyor
    bu otorumu kapatma res atmakmı
    res atınca her hangi bir problem olmazmı?

Başlat 'a tıkladığınızda üstte oturumu kapat yazar. Oradan oturumu kapatıp açabilirsiniz. (reset atma değildir)

Bir de virüs programınızı devredışı bırakıp güvenle kaldırmayı deneyiniz.

• teşekkürler bilgi için
    unlocker diye bir program buldum onunla kaldırabildim
    birdahakine öyle deniyim
  • Bugün WD 3,5" 1TB My Book Essential harici hard disk aldık ama biçimlendirme yapmamıza rağmen 930 GB olarak gözüküyor.. Normal hard diskleri format atarken düzeltebiliyorum ama bu gözükmeyen 70 gb'tı nasıl geri getirebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.