Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Damaskrov

Bugün WD 3,5" 1TB My Book Essential harici hard disk aldık ama biçimlendirme yapmamıza rağmen 930 GB olarak gözüküyor.. Normal hard diskleri format atarken düzeltebiliyorum ama bu gözükmeyen 70 gb'tı nasıl geri getirebiliriz.

Bu normal bir durum.

1000 mb * 0.93= 930gb

1.sayfada daha ayrıntılı anlatımı mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Bugün WD 3,5" 1TB My Book Essential harici hard disk aldık ama biçimlendirme yapmamıza rağmen 930 GB olarak gözüküyor.. Normal hard diskleri format atarken düzeltebiliyorum ama bu gözükmeyen 70 gb'tı nasıl geri getirebiliriz.

Bu normal bir durum.

1000 mb * 0.93= 930gb

1. sayfayı okudum bilgiyi göremedim ama gözümden kaçmış sanırım.. Normalde 1-2gb yer alsa neyse diyeceğimde 70 gb gözükmüyor.. yoksa 70 mb'mı ben mi yanlış anladım...
  • quote:

quote:

quote:

Bu normal bir durum.

1000 mb * 0.93= 930gb

1. sayfayı okudum bilgiyi göremedim ama gözümden kaçmış sanırım.. Normalde 1-2gb yer alsa neyse diyeceğimde 70 gb gözükmüyor.. yoksa 70 mb'mı ben mi yanlış anladım...

Kusura bakma ben konuyu usb sorun ve çözümleri konusu zannetmişim
    Bakın bu konuda 1. sayfada gerçek kapasite adlı ekran görüntüsü kısmında..
    http://forum.donanimhaber.com/m_12467470/mpage_1/key_/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu normal bir durum.

1000 mb * 0.93= 930gb

Kusura bakma ben konuyu usb sorun ve çözümleri konusu zannetmişim
    Bakın bu konuda 1. sayfada gerçek kapasite adlı ekran görüntüsü kısmında..
    http://forum.donanimhaber.com/m_12467470/mpage_1/key_/tm.htm

Bu bilgiyi bayadır aramıştım ama bulamamıştım. Çok teşekkür ederim aydınlanmış olduk :)))

• daha önce soruldu mu diye bir göz attım fakat forumda bulamadım, o yüzden de konu açmaktansa burada sormanın daha uygun olacağını düşündüm.

şimdi ben 1,5 tb lik e-sata lı bir samsung story harici hdd aldım. bunu ntsf olarak mı formatlamam daha uygundur yoksa exfat olarak mı?
    exfat ın daha hızlı bir dosyalama sistemi olduğunu duydum fakat benim için güvenlik daha ön planda. ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhat_wWw

daha önce soruldu mu diye bir göz attım fakat forumda bulamadım, o yüzden de konu açmaktansa burada sormanın daha uygun olacağını düşündüm.

şimdi ben 1,5 tb lik e-sata lı bir samsung story harici hdd aldım. bunu ntsf olarak mı formatlamam daha uygundur yoksa exfat olarak mı?
    exfat ın daha hızlı bir dosyalama sistemi olduğunu duydum fakat benim için güvenlik daha ön planda. ne önerirsiniz?

exfat çok yeni bir dosya sistemi, yani yagın değil. Birçok yerde kullanamayabilirsiniz.
    http://www.usbuzmani.com/exfat-nedir/

Şimdilik önerim ntfs

• hızlı biçimlendirme ile normal arasında zamandan başka bir fark var mı acaba? zarar vermek istemiyorum açıkcası hdd ye, a yrıca bozuk sektörleri nasıl belirleyebiliriz var mı yok mu diye?
    vista kullanıyorum windowsun kendi araçları ile yapabilir miyim? yoksa başka bir program kullanmam daha mı doğru olur.

diğer konu başlıklarınızıda okudum açıkcası gerçekten çok faydalı olmuş, fakat benim biraz kafam karıştı, yani en kısa şekilde mümkünse hdd yi arşivlemeye hazır yani kullanıma hazır hale getirmeden önce yapmamı tavsiye ettiğiniz işlemler nelerdir?

aldığım external hdd: samsung story plus, 1,5 TB (e-sata)
  • quote:

hızlı biçimlendirme ile normal arasında zamandan başka bir fark var mı acaba? zarar vermek istemiyorum açıkcası hdd ye, a yrıca bozuk sektörleri nasıl belirleyebiliriz var mı yok mu diye?
    vista kullanıyorum windowsun kendi araçları ile yapabilir miyim? yoksa başka bir program kullanmam daha mı doğru olur.

diğer konu başlıklarınızıda okudum açıkcası gerçekten çok faydalı olmuş, fakat benim biraz kafam karıştı, yani en kısa şekilde mümkünse hdd yi arşivlemeye hazır yani kullanıma hazır hale getirmeden önce yapmamı tavsiye ettiğiniz işlemler nelerdir?

aldığım external hdd: samsung story plus, 1,5 TB (e-sata)

Yavaş biçimlendirmede hdd üzerindeki sectörler yeniden oluşturularak biçimlendirme yapılır; yavaş biçimlendirmede ise varolan sectörler korunarak biçimlendirme yapılır. Sizin harici hddniz yeni olduğu için yavaş biçimlendirme yapmanızı tavsiye ederim.

Hdd üzerindeki bozuk satıhları windows içindeki programlarla tesbit edemezsiniz. Bunun için ikincil programlar denemelisiniz. HDD tune adlı program size yardımcı olacaktır.

Kafanız karıştığı için kısaca özetleyelim: Harici hddnizde hangi dosya sistemini kullanacağınıza karar verdi iseniz ve biçimlendirmeyi de yaptı iseniz artık hddniz kullanıma hazırdır. Başka hiçbirşey yapmanıza gerek yok.

• bir sorum daha var, e-sata ile bağladığımda tepside donanımı güvenle kaldır seçeneği çıkıyor, geçen taktığımda çıkmamıştı. okuduğum kadarı ile çıkmaması normal de çıkması normal mi peki ? yani e-sata olarak değilde usb olarak mı çalışıyor acaba? gerçi e-sata çıkışı farklı hdd arkasında fakat laptoptaki e-sata/usb combo şeklinde. örneğin film atıyorum hız 35-40 mb arası, ben daha yüksek bekliyordum doğrusu.
  • quote:

bir sorum daha var, e-sata ile bağladığımda tepside donanımı güvenle kaldır seçeneği çıkıyor, geçen taktığımda çıkmamıştı. okuduğum kadarı ile çıkmaması normal de çıkması normal mi peki ? yani e-sata olarak değilde usb olarak mı çalışıyor acaba? gerçi e-sata çıkışı farklı hdd arkasında fakat laptoptaki e-sata/usb combo şeklinde. örneğin film atıyorum hız 35-40 mb arası, ben daha yüksek bekliyordum doğrusu.

Çıkması normal.
    E-satadan takıyorsanız usbdeb çalışması mümkün değil.
    e-sata/usb dönüştürücü ise usbdeb çalışıoyor demektir. Direk e-sata girişiniz yok mu?
  • laptop kullanıyorum ve e-sata girişi usb ile ortak. fakat hddnin arkasında usb ve e-sata ayrı ayrı çıkışlar şeklinde ve ben haliyle e-sata olanı kullanıyorum zaten kablosuda farklı, fakat taktığımda dediğim gibi tepside donanımı kaldır seçeneği çıkıyor, bu yüzden dedim acaba laptopta bir sorun mu var diye, e-sata kablosu ile bağladığımda usb olarak çalışması gibi bir durum olabilir mi?
    hız olarak da çok tatmin olmadım açıkcası. benim 500gb lık 2,5' boyutunda bir LaCie harddiskim var ısınma olarak da, perofrmans olarak da o çok daha üstün bu storyden fakat buda samsung sonuçta uzun süreli bir arşivleme için aldım, umarım yüzümü kara çıkarmaz.
  • dejaay arkadaşım sorum sizedir cevaplayabilirseniz sevineceğim ben şuan 2.5'' wd 500gb harici hdd mevcut(ntfs biçimli) ben bu hdd yi bilgisayarın yanısıra uydu alıcıya da bağlayıp kayıt yapmak istiyorum fakat uydu alıcı(next nextstar fta 2000 usb) hdd yi tanımadı halbuki kingston 4gb fat32 biçimli harici belleği tanımış ve kayıt yapabilmiştim bu algılama sorunu wd hdd nin ntfs biçimli olması ile ilgilimidir yada başka bir deyişle fat32 biçimli olmayışıyla mı ilgilidir yada hdd deki bir sorundan dolayımıdır wd hdd mi hem bilgisayarımda hemde uydu alıcımda kullanmak istiyorum nasıl bir çözüm önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
  • hocam birde bende dediğim gibi 500gb lık bir hdd daha var onu zamanında 300+200 olarak bölmüştüm, şimdi bunu tekrar nasıl tek parça haline getirebilirim harici programlar kullanmadan direkt vista ile yapabilir miyim?
  • quote:

hocam birde bende dediğim gibi 500gb lık bir hdd daha var onu zamanında 300+200 olarak bölmüştüm, şimdi bunu tekrar nasıl tek parça haline getirebilirim harici programlar kullanmadan direkt vista ile yapabilir miyim?

Şimdi sata aygıtlar bilgisayar açıkken bile takılabilen tak çıkar aygıtlardır. Bu nedenle bu tür aygıtları istediğiniz zaman bilgisayardan kaldırabilirsiniz. Yani siz esatada iken güvenle kaldırın çıkması normal..

Bölümlerin üzerine gelip sağ tık yaparak silerseniz hddniz tek parça haline gelir.(unutmayınız ki silme işleminde verileriniz kaybolur. Veri silnmeden hdd yi tek parça yapmak için partition mgic gibi programlar kullanmalısınız)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

dejaay arkadaşım sorum sizedir cevaplayabilirseniz sevineceğim ben şuan 2.5'' wd 500gb harici hdd mevcut(ntfs biçimli) ben bu hdd yi bilgisayarın yanısıra uydu alıcıya da bağlayıp kayıt yapmak istiyorum fakat uydu alıcı(next nextstar fta 2000 usb) hdd yi tanımadı halbuki kingston 4gb fat32 biçimli harici belleği tanımış ve kayıt yapabilmiştim bu algılama sorunu wd hdd nin ntfs biçimli olması ile ilgilimidir yada başka bir deyişle fat32 biçimli olmayışıyla mı ilgilidir yada hdd deki bir sorundan dolayımıdır wd hdd mi hem bilgisayarımda hemde uydu alıcımda kullanmak istiyorum nasıl bir çözüm önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
    Harici hddnizi de fat32 yapmalısnız. Çünkü uydu alıcı,dvd oynatıcı..gibi aygıtlar fat32 dosya sistemi ile uyumludur. Eğer dosya sistemini fat32 yaparsanız hem bilgisayarınızda hem de uygu alıcınızda kullanabilirsiniz.

Yanlız şöyle bir sorun var. 2.5" hddnize, sizin uydu alıcınızın usbsinden gelen güç yetmeyebilir. Işı yanar ancak diski döndermeyebilir. Eğer 3.5" lik bir harici hdd almış olsaydınız, 3.5" lerde güç adaptörü olurdu ve gücünü uydu alıcınızın usb girişndeki güce gereksinim duymadan şebekeden alır ve uydu alıcınızda kullanabilirdiniz. Ancak siz yinede bir deneme yapın. Önce fat32 ye çevirin sonra deneyin.

• sağ olun ben sadece bir kısmını siliyordum dolayısı ile yine iki parça halinde kalıyor ve bir kısmı biçimlendirilmemiş olarak gözüküyordu. şimdi ikisinide silince tek parçaya döndü
  • sanırım uydu alıcı için bir 3.5'' hdd edinmeliyim
  • belki saçma ama genede merak ettiğim için soruyorum
    donanımı güvenle kaldırırken ben hep genel birimin üstüne tıklayarak kaldırıyorum
    herhangi bir farkı varmı bunun

• quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

belki saçma ama genede merak ettiğim için soruyorum
    donanımı güvenle kaldırırken ben hep genel birimin üstüne tıklayarak kaldırıyorum
    herhangi bir farkı varmı bunun

Hiç bir farkı yok.. Aygıt yöneticisinden bile kaldırabilirsiniz..
  • sağol dostum
    ne zaman yardım istesem 5dk da cevap geliyor
    7 gün 24 saat online sın galiba
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.