Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeNRy__

sağol dostum
    ne zaman yardım istesem 5dk da cevap geliyor
    7 gün 24 saat online sın galiba

7/24 eskidendi. Evlendikten sonra pek giremez oldum..

Elimden geldiğince konulara yetişmeye çalışıyorum.
    Sen de sağol..
  • Merhaba herkese, Vatan bu gün gönderdi 1.5 TB story station hdd yi. fat32 . içinde bazı proğramlar var arkadaşlar. Bunu ntsf olarak formatladığımda bu proğramların akibeti ne olacak?silinecekler haliyle.gerekli proğramlar mı acaba bunlar bilmiyorum.Birde, bu hardiski bu haliyle ikiye bölüp, bölümlerden büyük olanını ntsf olarak formatlasam acaba dahamı iyi olur. Nolur nolmaz, bakarsın fat32 li bölüm bir işe yarayabilir ilerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Merhaba herkese, Vatan bu gün gönderdi 1.5 TB story station hdd yi. fat32 . içinde bazı proğramlar var arkadaşlar. Bunu ntsf olarak formatladığımda bu proğramların akibeti ne olacak?silinecekler haliyle.gerekli proğramlar mı acaba bunlar bilmiyorum.Birde, bu hardiski bu haliyle ikiye bölüp, bölümlerden büyük olanını ntsf olarak formatlasam acaba dahamı iyi olur. Nolur nolmaz, bakarsın fat32 li bölüm bir işe yarayabilir ilerde.

İçerisindeki programları bilemediğim için birşey diyemiyeceğim ancak ben o tür programları kullanmıyorum. Gereksiz olduıklarını düşünyorum. Eğer biçimlendirme ya da bölümlendirme yaparsanız içindeki veriler ve yazılımlar silinecektir.

Fat32likl birşeyiniz yoksa bölümlerinin ikisinin de ntfs olmasında bir sakınca yok. fat32 yi kullancağınız zaman kolay bi şekilde tekrardan fat32 de yapabilirsiniz.

• Ha birde unuttum, açma kapama düğmesi var. Dügmeyi kapatınca, hdd yi bilgisayarda göremiyorum. kendini yok ediyor yani.Bu durumdada, güvenli kaldır yapmamız gerekirmi yoksa çekelim fişi gitsin mi?Gerçi kendini bilgisayarda göremeyince güvenli kaldırda yapamayız haliyle.Düğmeden kapatmak daha pratik gibi bu durumda ama sakıncası olurmu acaba?
  • quote:

Ha birde unuttum, açma kapama düğmesi var. Dügmeyi kapatınca, hdd yi bilgisayarda göremiyorum. kendini yok ediyor yani.Bu durumdada, güvenli kaldır yapmamız gerekirmi yoksa çekelim fişi gitsin mi?Gerçi kendini bilgisayarda göremeyince güvenli kaldırda yapamayız haliyle.Düğmeden kapatmak daha pratik gibi bu durumda ama sakıncası olurmu acaba?

Önce güvenle kaldırın, sonra açma kapamadan kapatın
  • Teşekkürler dejaay.
  • dejaay, oralardamısın?:) hdd yi ikiye böldüm, birinci bölümü normal sayılacak bir zamanda formatladı(yavaş formatla) ama ikinci bölüm birinci bölümün iki katı kadardı, ½30 larda sürünüyor hala. hdd de epey ısınmış gözüküyor şu an.yalnız, bölümlemeden önce formatlamamıştım hiç. ilk bölümemeden sonra formatlıyorum.Bu kadar uzun sürmesi belki normal olabilir ama bu kadar ısınması normalmidir acaba?
  • tamamdır sorun halledildi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugeboss1 -- 22 Ağustos 2011; 6:18:46 >
  • quote:

dejaay, oralardamısın?:) hdd yi ikiye böldüm, birinci bölümü normal sayılacak bir zamanda formatladı(yavaş formatla) ama ikinci bölüm birinci bölümün iki katı kadardı, ½30 larda sürünüyor hala. hdd de epey ısınmış gözüküyor şu an.yalnız, bölümlemeden önce formatlamamıştım hiç. ilk bölümemeden sonra formatlıyorum.Bu kadar uzun sürmesi belki normal olabilir ama bu kadar ısınması normalmidir acaba?

Isınması da normal.. Bekleyin mutlaka işlemin bitmesini.
  • 1.5 TB nin yavaş formatla formatlanması yaklaşık 5-6 saat de tamamlandı.Bunun açma kapama düğmesi olduğu için, sürekli bilgisayara ve prize takılı halde kalmasının bir sakıncası varmı acaba? Yoksa her seferinde elektrik ve bilgisayar bağlantısını çıkarmakmı gerekir?Biraz film yükledim, şuan saniyede 21-22 mb yüklemiş gibi gözüküyor.bir kaç dosya yüklerseniz hız biraz daha artıyor sanki 25 mb kadar çıkabiliyor.
  • quote:

1.5 TB nin yavaş formatla formatlanması yaklaşık 5-6 saat de tamamlandı.Bunun açma kapama düğmesi olduğu için, sürekli bilgisayara ve prize takılı halde kalmasının bir sakıncası varmı acaba? Yoksa her seferinde elektrik ve bilgisayar bağlantısını çıkarmakmı gerekir?Biraz film yükledim, şuan saniyede 21-22 mb yüklemiş gibi gözüküyor.bir kaç dosya yüklerseniz hız biraz daha artıyor sanki 25 mb kadar çıkabiliyor.

Sürekli bilgisayara bağlı kalmasında bi sakınca yok ancak uzun süreler de prizde takılı kalmamasına da dikkat ediniz.

Hız için o anlık değişmeler normaldir. Dosya yapısı, bilgisayarın durumu..vs gibi etkenler bunu etkiler.
  • Teşekkürler Yarbayım.Eksik olmayın.
  • slm iyi çalışmalar. benim philips dvd oynatıcım var sagate 500 gb harici diskimi görmüyor. film izleyemiyorum acaba hariciyi bölsem böldüğüm alanı dvd player görürmü veya nasıl kullanabilirim acaba cavabınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok mutlu olur şimdiden çok tşk ediyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: strokent

slm iyi çalışmalar. benim philips dvd oynatıcım var sagate 500 gb harici diskimi görmüyor. film izleyemiyorum acaba hariciyi bölsem böldüğüm alanı dvd player görürmü veya nasıl kullanabilirim acaba cavabınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok mutlu olur şimdiden çok tşk ediyorum....

Tahminimce 2.5" lik bir harici hdd kullanıyorsunuz. Maalesef bazı dvd oynatıcılar ve uydu alıcılar 2.5" lik disklere usblerindne yeterli gücü veremiyorlar. O nedenle diskinizi kullanamıyorsunuz. Ancak 3.5" lik disklerde bu sorun olmuyor çünkü 3.5" lik disklerin ayrıca bi adaptörleri olur. Ynai güçlerini adaptör yartdımıyla şebekeden alırlar.

Siz harici hddnizi dvd oynatıcıya takmadan önce dosya sistemini fat32 yapmış mıydınız?

• öncelikle bukadar hızlı cevap verdiğiniz için tşkler. gerçekten hizmet kalitesi yüksekmiş. konuya gelecek olursak fat32 yapmadım daha doğrusu yapamadım. bazı sitelerde bölümleme ile görebilirsiniz yazıyordu fakat nekadar doğru bilmiyorum. bu yüzden burayı tercih ettim herkes memnun ve çoğu çözüm bulmuş. eğer bu konuda yardımcı olabileceğiniz birşey varsa yardım ederseniz çok mutlu olurum çalışmalarının devamını diliyorum. konu ile ilgili açıklamalarınızı takip ediyorum iyi çalışmalar....:)
  • quote:

öncelikle bukadar hızlı cevap verdiğiniz için tşkler. gerçekten hizmet kalitesi yüksekmiş. konuya gelecek olursak fat32 yapmadım daha doğrusu yapamadım. bazı sitelerde bölümleme ile görebilirsiniz yazıyordu fakat nekadar doğru bilmiyorum. bu yüzden burayı tercih ettim herkes memnun ve çoğu çözüm bulmuş. eğer bu konuda yardımcı olabileceğiniz birşey varsa yardım ederseniz çok mutlu olurum çalışmalarının devamını diliyorum. konu ile ilgili açıklamalarınızı takip ediyorum iyi çalışmalar....:)

Öncelikle, buradaki konuya bakarak bölümlendirmeyi yapmaya çalışınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_17650885/tm.htm

Bölümlendirme yaptıktan sonra (konuda açıkladım) istediğiniz bölümü programlarla fat32 yapabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22818217/tm.htm

• çok saol eklentiler için. yalnız ben şimdi fat32 formatter diye bir proğram indirdim max 476928 demiş ben onu 456928 yaptım ve formata başladım.bitince benim toplam 467 gb vardı sadece okadarı mı fat32 olacak. 2. sorum fat32 çevirdikten sonra bölümleme yapacağım bölümleme sırasında sadece geri kalan yeri mi bölümleyeceğim nasıl olacak fat32 de var hdd içinde nasıl olacak biraz kafam karıştı. inşallah bir sorun çıkmaz :) bunları yaparken düzeltmeği nasıl yaparım bilmiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

çok saol eklentiler için. yalnız ben şimdi fat32 formatter diye bir proğram indirdim max 476928 demiş ben onu 456928 yaptım ve formata başladım.bitince benim toplam 467 gb vardı sadece okadarı mı fat32 olacak. 2. sorum fat32 çevirdikten sonra bölümleme yapacağım bölümleme sırasında sadece geri kalan yeri mi bölümleyeceğim nasıl olacak fat32 de var hdd içinde nasıl olacak biraz kafam karıştı. inşallah bir sorun çıkmaz :) bunları yaparken düzeltmeği nasıl yaparım bilmiyorum.

siz 467gb ı seçtiğiniz için 467gb fat32 olmuş. Eğer 200gb seçse idiniz 200gb ı fat32 olacak diğer 267gb lık alan ise ayrılmamış alan olarak kalacak. İsterseniz siz onu da 100gb+167gb diye ikiye de bölebilirsiniz ya da sadece 267gb olarak tek bölüm de yapabilirsiniz. Aslında basit bir işlem. Verdiğim bölümlendirme konusunu dikkatlice incelerseniz yapabilirsiniz.

• windows üzerinden sadece 32 gb kadar yapabilirsiniz diyor. dvd playere takınca sadece fat32 çevirdiğim kısımı görmez değilmi. daha sonrasında bölümleme yapmama gerek kalırmı .... seni biraz fazla yordum kusura bakma lütfen hakkını da helal et ne olur.
  • ben sizi anladım fakat 32 gb üzerinbde fat32 çevirmek istiyorsanız başka bir proğram önerilmiş. ben 32 gb fat32 çevirici olan fat32 formatter yükledim ondan format atıyorum. geri kalanı ntfs olarak mı kalır ve dvd player fat32 olan bölümüm görürmü ....
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.