Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dejaay Yardımınız için müteşekkirim.. Peki hocam bu performans kaybı, oyunlardaki yükleme süreleri ve benzeri alanlarda mı olur, yoksa oyundaki saniye/kare oranınıda etkiler mi ? 60 fps aldığım bir oyun external hdd'de 60fps vermeyecek midir yani ? Yoksa sadece yükleme, açılış kapanış gibi süreleri mi etkileyecektir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 19 Ağustos 2010; 16:44:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

dejaay Yardınız için müteşekkirim.. Peki hocam bu performans kaybı, oyunlardaki yükleme süreleri ve benzeri alanlarda mı olur, yoksa oyundaki saniye/kare oranınıda etkiler mi ? 60 fps aldığım bir oyun external hdd'de 60fps vermeyecek midir yani ? Yoksa sadece yükleme, açılış kapanış gibi süreleri mi etkileyecektir ?

Asıl sorun oyundaki saniye/kare oynatımında olacaktır. Yani hddniz oyuna daha geç cevap verecektir. Tabi bu tepkime süreleri de oyununa göre de değişir.
  • Eyvallah hocam sağolun.. Teşekkür ettim.. Bitane dahili disk almak zorunlu oldu o zaman... Önerebileceğiniz bir marka model var mıdır ? 500gb - 1 tb ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Eyvallah hocam sağolun.. Teşekkür ettim.. Bitane dahili disk almak zorunlu oldu o zaman... Önerebileceğiniz bir marka model var mıdır ? 500gb - 1 tb ?

seagate 410 AS sata
  • dejaay anlatım çok aydınlatıcı olmuş eline sağlık, faydalı oldu. Yalnız ilk sayfadaki resimler kayıp olmuş onları tekrar yüklersen çok iyi olacaktır.
  • arkadaşlar benim ilginç bir sorunum var. WD 500 gb taşınabilir bellek var buna iso uzantılı bir dosya atmak istediğimde yeterli yer yok diye bir hata veriyor ( yeterli yer olmasına rağmen ) eğer iso uzantılı dosyayı winrar ile açıp içindekileri kopyalarsam hiçbir sorun yok. bunun yanında steamden yedeklediğim dosyalı atmaya çalıştığımda da aynı hatayı alıyorum bunun sebebi ne olabilir??? bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

dejaay anlatım çok aydınlatıcı olmuş eline sağlık, faydalı oldu. Yalnız ilk sayfadaki resimler kayıp olmuş onları tekrar yüklersen çok iyi olacaktır.

Uygun bir zamanda yenilerim umarım

quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

arkadaşlar benim ilginç bir sorunum var. WD 500 gb taşınabilir bellek var buna iso uzantılı bir dosya atmak istediğimde yeterli yer yok diye bir hata veriyor ( yeterli yer olmasına rağmen ) eğer iso uzantılı dosyayı winrar ile açıp içindekileri kopyalarsam hiçbir sorun yok. bunun yanında steamden yedeklediğim dosyalı atmaya çalıştığımda da aynı hatayı alıyorum bunun sebebi ne olabilir??? bir bilginiz var mı?

Harici hddnizin dosya sistemini fat32 den ntfsye çevirirseniz sorun düzelir..

• dejaay çok teşekkürler cevabın için peki dosya sistemini değiştirirsem harddiskte veri kaybı yaşarmıyım
  • quote:

dejaay çok teşekkürler cevabın için peki dosya sistemini değiştirirsem harddiskte veri kaybı yaşarmıyım

Veri kaybı yaşarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

dejaay çok teşekkürler cevabın için peki dosya sistemini değiştirirsem harddiskte veri kaybı yaşarmıyım

Veri kaybı yaşarsınız

sağol o zaman hiç gerek yok riske atmaya
  • Dostlar bu sorunsalın çözümünü aşağıda bilgilerinize ve istifadelerinize sunarım.

"genel birim aygıtı şu anda durdurulamıyor hatasının çözümü
    Windows kullanıcıların sık karşılaştığı bir sorun da Harici disklerini güvenli bir şekilde çıkarmak istedikleri zaman "genel birim aygıtı şu anda durdurulamıyor" hatası almalarıdır. Bu birden çıkarıldğı zaman, işlem yapma durumundaysa bozulabiliyor ve geri dönülmez hasarlar veya veri kayıpları oluşabiliyor. Bu yüzden en güvenli seçenek bu yöntemle çıkarmaktır. Maalesef microsoft'un çözümünü üretmediği sorunu bir program vasıtasıyla çözebilirsiniz. "usb safely remove" adındaki yazılım oldukça pratik bir yöntemle bu soruna çözüm oluyor.

USB Safely Remove

Windows usb aygıt yönetiminin işini üslenen USB Safely Remove ile Windows usb aygıt yöneticisinin işlevlerinden daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Program sayesinde bilgisayarınıza bağlı usb bellekleri hızlı bir şekilde ve güvenle kaldırabilir ayrıca onlara özel simgeler atıyabilirsiniz. İsterseniz belleklerinizi yeniden isimlendirebilir, onları usb aygıt kaldırma menüsünden gizleyebilir veya görünür hale getirebilirsiniz.
    Eğer bilgisayarınızda bir kart okuyucu varsa bilgisayarım penceresinde o kart okuyucuya ait birden fazla sürücü gözükecetir, USB Safely Remove ile bu sürücüleri sadece kart okuyucunuza bir kart takıldığında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz buda sizi bilgisayarımdaki kalabalıktan kurtaracaktır."

Programın linki:

http://safelyremove.com/

• Çok güzel bi çalışma olmuş çok yardımcı oldu bana
  • bugün western digital my book essential aldım. 1 tb kapasitesi var.

ama yedeklemeyi istediğim gibi yapamıyorum. cihazı tanıttım bilgisayarıma 614 mb boyutunda WD Smartware adında simgesi geldi. içinde cihazın kendi programları var. ve cihazın kendi programı tüm hdd deki dosyaları aynı zamanda yedekliyo. yerel disk veya flash bellek şeklinde kopyalayarak kullanabilir miyim?
  • dejaay konunu okudum ve gerçekten yararlı bilgiler vermişsin çok sağol ama benim birkaç sorum olacak
    ben pc kullanmasını çokta bilen birisi değilim tamamen de bilgisiz değilim ama sizin bildikleriniz yanında benim bildiklerim 0 kalır her neyse
    ben taşınır Hard diski aldım taktım ve içine yükleyeceklerimi yükledim.yaklaışık 1 haftadır sürekli çıkarıp takıyorum ve 5GBlik dosya haricinde hiçbir sorunla karşılaşmadım(o dosyayı da sayende hallettim çok sağol)
    ama okuduğum konunda donanımı güvenilir kaldırma felan demişsin ben o işi hiç yapmıyorum benim diskin markası verbatim 320 Gb bi de 2Gb yazıyo her neyse ben napıyım güvenle kaldırmazsak bi şey olur mu olmaz mı?
    başka yapmam gerekn mühim bi şey var mı?
    yardımcı olursan çok sevinirim:)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

bugün western digital my book essential aldım. 1 tb kapasitesi var.

ama yedeklemeyi istediğim gibi yapamıyorum. cihazı tanıttım bilgisayarıma 614 mb boyutunda WD Smartware adında simgesi geldi. içinde cihazın kendi programları var. ve cihazın kendi programı tüm hdd deki dosyaları aynı zamanda yedekliyo. yerel disk veya flash bellek şeklinde kopyalayarak kullanabilir miyim?

Kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kılass

dejaay konunu okudum ve gerçekten yararlı bilgiler vermişsin çok sağol ama benim birkaç sorum olacak
    ben pc kullanmasını çokta bilen birisi değilim tamamen de bilgisiz değilim ama sizin bildikleriniz yanında benim bildiklerim 0 kalır her neyse
    ben taşınır Hard diski aldım taktım ve içine yükleyeceklerimi yükledim.yaklaışık 1 haftadır sürekli çıkarıp takıyorum ve 5GBlik dosya haricinde hiçbir sorunla karşılaşmadım(o dosyayı da sayende hallettim çok sağol)
    ama okuduğum konunda donanımı güvenilir kaldırma felan demişsin ben o işi hiç yapmıyorum benim diskin markası verbatim 320 Gb bi de 2Gb yazıyo her neyse ben napıyım güvenle kaldırmazsak bi şey olur mu olmaz mı?
    başka yapmam gerekn mühim bi şey var mı?
    yardımcı olursan çok sevinirim:)?

Bu işin oluru güvenle kaldır diyerek kaldırmaktır ama harici hddnizin kullanımda olmadığından eminseniz direk usb bağlantısını kesseniz bile birşey olmaz.. Sonuç da usb aygıtlar tak çıkar aygıtlardır..

• tmm çok sağol ben z aten takıyorum bi şe yükleyip çıkarıyorum yani:)
  • SA DEJAAY KARDEŞ BİLGİLER SÜPER.SANA Bİ KAC SORUM OLUCAK HEPSİNİ CEVAOLAYABİLİRSEN SEWİNİRM.

1) BEN WD 320 GB TASINABİLİR HARDDİSK ALDIM 5 GÜN ÖNCE.İLK ALDIGIMDA YAKLASIK OLARAK YANLIS DOSYA AKTARIMI FLAN HESABINA 5 KERE FLAN HIZLI BİÇİMLENDİRME YAPTIM BUNUN ZARARI OLURMU...

2) Bİ KAÇ KERE GÜVENLE KALDIR DEMEDEN CEKTİM Bİ ZARARI VARMIDIR KALICI...

3)BİR KERESİNDE BİLGİSAYARI KAPANIRKEN TAKILI VAZİYETTEYDİ SANKİ BİRDEN ELEKTİRİK KESİLMİŞ GİBİ TİYYNNN DİE Bİ SES GELDİ VE ÖLE KAPANDI NORMALDE USBDEN CEKİNCE ÖLE KAPANMIODU Bİ ZARARI OLURMU....

.......BEN GEREKEN BAKIMLARI UYGULUYORUM AMA PİMPİRİKLİ BİR ADAMIM O YÜZDEN BU SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ BENİ COK MUTLU EDERSİNİZ..

....................HAYIRLI FORUMLAR..................
  • quote:

Orijinalden alıntı: washburn18

SA DEJAAY KARDEŞ BİLGİLER SÜPER.SANA Bİ KAC SORUM OLUCAK HEPSİNİ CEVAOLAYABİLİRSEN SEWİNİRM.

1) BEN WD 320 GB TASINABİLİR HARDDİSK ALDIM 5 GÜN ÖNCE.İLK ALDIGIMDA YAKLASIK OLARAK YANLIS DOSYA AKTARIMI FLAN HESABINA 5 KERE FLAN HIZLI BİÇİMLENDİRME YAPTIM BUNUN ZARARI OLURMU...

2) Bİ KAÇ KERE GÜVENLE KALDIR DEMEDEN CEKTİM Bİ ZARARI VARMIDIR KALICI...

3)BİR KERESİNDE BİLGİSAYARI KAPANIRKEN TAKILI VAZİYETTEYDİ SANKİ BİRDEN ELEKTİRİK KESİLMİŞ GİBİ TİYYNNN DİE Bİ SES GELDİ VE ÖLE KAPANDI NORMALDE USBDEN CEKİNCE ÖLE KAPANMIODU Bİ ZARARI OLURMU....

.......BEN GEREKEN BAKIMLARI UYGULUYORUM AMA PİMPİRİKLİ BİR ADAMIM O YÜZDEN BU SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ BENİ COK MUTLU EDERSİNİZ..

....................HAYIRLI FORUMLAR..................

1. Biçimlendirmeden bi zarar gelmez..

2. Mümkün olduğunca güvenle kaldırla kaldırmaya çalışın ama arada da güvenle kaldırmadan kaldırmanın bi zararı olmaz.

3. O şekilde kapanması da normal. Ben de bilgisayarı kapatacağım zaman disk takılı iken kapandığı zaman o ses çıkıyor. Normal bir durum..

• COK SAGOLUN COK TESEKKÜR EDRİM ....

......İYİ FORUMLAR.......
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.