Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mss80

quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

Bende xs 320gb hdd aldım yalnız kafama takılan bir soru var.
    şimdi bu hdd yi güvenle kaldır deyip kaldırdığımızda hdd nin kafası park konumuna mı geçiyor yoksa olduğu yerde kalıyor mu?

Kafa hareket etmiyor. Park mı ediyor yoksa olduğu yerde mi duruyor bilemiyorum Neden bunu sordunuz. İkisi arasındaki fark nedir?

sevgili dejaay verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı ve yol gösterici bütün sayfalarınızı zevkle okudum bende geçenlerde 1tb samsung hdd aldım iki bilgisayarda denedim birisi windows xp işletim sistemli birisi windowvs 7 işletim sistemli puraq arkadaşımızın dediği gibi bende de aynı şekilde oldu windows xp işletim sistemli pc de donanımı güvenle kaldır dedim şimdi donanımı güvenle kaldırabilirsiniz dedi usb den çıkarmadım bekledim 5-10 saniye sonra diski durdurdu ve ışığı söndü (hdd bir şey yapıldığında ışığı yanıp sönüyor bekleme konumunda sadece yanıyor) ama windows 7 işletim sistemli pc de donanımı güvenle kaldır dedim şimdi donanımı güvenle kaldırabilirsiniz dedi gene usb den çıkarmadım bekledim fakat bu sefer disk içinde hala çalışıyordu (titreşimden algıladım) ve ışığı sönmedi burada benim ve puraq arkadaşımızın da belirtmek istediği şey eğer windows 7 de okuma kafası park konumuna geçmeyip disk üzerindeyken donanımı güvenle kaldırabilirsiniz diyorsa biz diski usbden çektiğimiz anda elektrik kesilecek ve okuma kafası disk üzerinde kalacak ve bir sarsıntı olduğunda belki sadece okuma kafası diskin üzerinde olduğu için zarar gelecek merak ettiğim konu bu

onun için sordum kafa parkmı ediyor yoksa olduğu yerde mi kalıyor

Selam,

Harici hddniz o an için okuma ya da yazma yapmıyorsa kafa olduğu yerde kalıyordur. Yani o an çekseniz bile herhangi birşey olmaz. Yeterki okuma ve yazma yapıyorken çekmeyin.

• teşekkürler
  • Bir yararlı konu daha. Yapımcıya ve emeği geçenlere tşk ederiz.
  • Arkadaslar 2.5 luk harici hdd var.medya playera bağlı olduğu için çok sık açıp kapatmaya maruz kalıyor.bu durum zarar verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _asparagas_

Arkadaslar 2.5 luk harici hdd var.medya playera bağlı olduğu için çok sık açıp kapatmaya maruz kalıyor.bu durum zarar verir mi?

Hiçbir zararı olmaz veri akışı sırasında kapatmadığını ya da kapanmadığı sürece
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeusx

sn dejaay üstad

seagate expansion 1 tb hdd aldım. kaydettiğim videoları dvd'de izleyemedim bu durumda cihazım NTFS oluyor sanırım.
    FAT32 yapmam gerekiyor.

cihazı 2 ye bölüp yarısını ntfs yarısını fat32 kullansam olurmu.
    olursa bölmek için ve böldükden sonra FAT32 yapmak için hangi programı kullanmalıyım.

böyle bir olaya girmeden başka bir şekilde hdd film ve resimleri nasıl dvd izleye bilirim.
    herşey için emeğin için teşekkürler

Yarısı ntfs yarısı fat32 olur. Bu programı (linkde) kullanabilirsiniz ya da alternatiflerinihttp://www.usbuzmani.com/hp_usb_boot_utility/

Böyle bir olaya girmeden dvd oynatısınızda izleyemezsiniz maalesef..

FAT32 dosya sistemi 2 terabayt boyutuna kadar sabit diskleri destekleyebilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _asparagas_

Arkadaslar 2.5 luk harici hdd var.medya playera bağlı olduğu için çok sık açıp kapatmaya maruz kalıyor.bu durum zarar verir mi?

Hiçbir zararı olmaz veri akışı sırasında kapatmadığını ya da kapanmadığı sürece

Teşekkürler..
  • wd my passport essential 320gb hdd aldım ama kullanamıyorum sanal cd cıkmıyo bende yardımcı olurmusunuz lutfen???
  • quote:

Orijinalden alıntı: redhair83

wd my passport essential 320gb hdd aldım ama kullanamıyorum sanal cd cıkmıyo bende yardımcı olurmusunuz lutfen???

Sanal cd çıkmıyor derken?

Galiba bilgisayarıma kısayolu gelmiyor demek istediniz. Yapmanız gereken şu: Bilgisayarım kısayoluna sağ tıklayın. Oradan yönete girin. Oradan da disk yönetimine tıklayın. Çıkan ekranda harici hddnizin simgesi olur. Ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Ayrılmamış alana sağ tıklarsanız biçimlendir menüsü çıkar orsdan biçimlendirip hddnizi kullanabilirsiniz.
  • Benim 320 gb harici hard diskim var ve win 7 işletim sistemi kullanıyorum. BU hard diski 2 ye bölmek ve fat32 ile ntfs yapmak istiyorum. Buradan okuyabildiğim kadarıyla bunu başaramadım. indirdiğim fat32 formater win 7 de çalışmadı. diğer programda. Bana yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okoca

Benim 320 gb harici hard diskim var ve win 7 işletim sistemi kullanıyorum. BU hard diski 2 ye bölmek ve fat32 ile ntfs yapmak istiyorum. Buradan okuyabildiğim kadarıyla bunu başaramadım. indirdiğim fat32 formater win 7 de çalışmadı. diğer programda. Bana yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...

http://forum.donanimhaber.com/m_17650885/tm.htm

Bu konuya bakmış mıydınız?
  • Teşekkürler, baya emek var içinde
  • arkadaşlar yeni 1tb seagate harici disk aldım.ürünü usb dışında prizden enerjiyle çalışıyor.peki bu priz bağlantısını her zmn yapmak zorunlumudr yoksa sadece usb ye takarak da kullanabilirmiyim arasıra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abiodum

arkadaşlar yeni 1tb seagate harici disk aldım.ürünü usb dışında prizden enerjiyle çalışıyor.peki bu priz bağlantısını her zmn yapmak zorunlumudr yoksa sadece usb ye takarak da kullanabilirmiyim arasıra?

Diski kullanırken bağlantı yapmak zorunlu. yapmadan çalışmazki zaten. kendin yazmışsın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

quote:

arkadaşlar yeni 1tb seagate harici disk aldım.ürünü usb dışında prizden enerjiyle çalışıyor.peki bu priz bağlantısını her zmn yapmak zorunlumudr yoksa sadece usb ye takarak da kullanabilirmiyim arasıra?

Diski kullanırken bağlantı yapmak zorunlu. yapmadan çalışmazki zaten. kendin yazmışsın zaten

belki disk pc ye enerji açısından yük olmasın diye konulmuş olabilir diye düşündüm dostum belki sadece usb den kullanbilir enerjiyi diye.verdiğin bilgi için sağol
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

quote:

belki disk pc ye enerji açısından yük olmasın diye konulmuş olabilir diye düşündüm dostum belki sadece usb den kullanbilir enerjiyi diye.verdiğin bilgi için sağol

Harici hddler iki çeşittir. 2.5" ler ve 3.5" ler. 2.5"lik diskler elektirk güçlerini usb kablosu üzerinden alırlar. Ektradan bir adaptöre ya da güç kaynağına ihtiyaç duymazlar. 3.5" lik diskler ise 2.5"lik disklerden daha büyük disklerdir. Bu disklere usb kablosu üzerinden gelen elektirk gücü yetmez bu nedenle ekstradan bir güce ihtiyaç duyarlar. Bu ektradan gücü de adaptör vasıtasıyla prizden alırlar. Bu nedenle 3.5"lik diskleri mutlaka adaptörü ile beraber kullanmalısınız.

• slmlar dejaay kardeş benimde bir sorunum samsung le-40c530 model bir lcd tv aldım usb girişi var ve mkv filmleri oynatıyor usb bellekten filmleri sorunsuz oynatıyor fakat daha büyük boyutlu 1080p filmleri izlemek için pq1 marka 320 gb 2.5 inç 5400 rpm taşınabilir hdd aldım fakat daha önce flash bellekten sorunsuz izlediğim filmler açılıyor fakat film oynarken takılma gibi birşey oluyor bir hızlanıyor bir yavaşlıyor bu konuda bir bilginiz varsa yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferkaya1

slmlar dejaay kardeş benimde bir sorunum samsung le-40c530 model bir lcd tv aldım usb girişi var ve mkv filmleri oynatıyor usb bellekten filmleri sorunsuz oynatıyor fakat daha büyük boyutlu 1080p filmleri izlemek için pq1 marka 320 gb 2.5 inç 5400 rpm taşınabilir hdd aldım fakat daha önce flash bellekten sorunsuz izlediğim filmler açılıyor fakat film oynarken takılma gibi birşey oluyor bir hızlanıyor bir yavaşlıyor bu konuda bir bilginiz varsa yardım lütfen

Çözünürlüğü yüksek filmlerden kaynaklanıyor muhtemelen. Aynı filmin düşük çözünürlüklü olanında böyle bir sorun yaşanmayacaktır muhtemelen.

Hddnizi usb ile değil de e-sata ile bağlamış olsaydınız muhtemelen bu sorunu yaşamıyor olacaktınız. USB ile bağlantı bu sorunu yaşatıyor.

• Merhaba;

WD Elements serisinden iki tane harici hard diskim var. Birinin kapasitesi 1,5 TB, diğeri ise 2 TB. Her iki hard disk de 3,5 inçlik olduğundan, haliyle adaptörle kullanıyorum ve bilgisayara da USB üzerinden bağlanıyorum. Bugün aklıma şöyle bir fikir geldi. Anakartımın zaten E-SATA bağlantı desteği var. Acaba bu hard disklerden çıkan USB kabloyu, bir dönüştürü kullanarak anakartın E-SATA çıkışına bağlayıp, daha yüksek hızlarda kullanmam mümkün olabilir mi? Böyle bir dönüştürücü biliyor musunuz veya bu tarz bir bağlantı denemesi yapan oldu mu hiç?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zaferkaya1

slmlar dejaay kardeş benimde bir sorunum samsung le-40c530 model bir lcd tv aldım usb girişi var ve mkv filmleri oynatıyor usb bellekten filmleri sorunsuz oynatıyor fakat daha büyük boyutlu 1080p filmleri izlemek için pq1 marka 320 gb 2.5 inç 5400 rpm taşınabilir hdd aldım fakat daha önce flash bellekten sorunsuz izlediğim filmler açılıyor fakat film oynarken takılma gibi birşey oluyor bir hızlanıyor bir yavaşlıyor bu konuda bir bilginiz varsa yardım lütfen

Çözünürlüğü yüksek filmlerden kaynaklanıyor muhtemelen. Aynı filmin düşük çözünürlüklü olanında böyle bir sorun yaşanmayacaktır muhtemelen.

Hddnizi usb ile değil de e-sata ile bağlamış olsaydınız muhtemelen bu sorunu yaşamıyor olacaktınız. USB ile bağlantı bu sorunu yaşatıyor.

doğrudur sorun filmlerdeymiş tşkler

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.