Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DH'i devamlı olarak takip ediyorum.bilgiler için sağol....SSD harici bellek 'te oyun yükleyip,harici olarak kullanarak, çok az yavaşlama da olsa; rahatlıkla oyun oynanır mı...birde SSD harici ler çok sık silme kaydetme de sorun yaşatırmı,yani işyerinde devamlı olarak SSD harici de çalışmak istemekteyim... 64 GB lik SSD alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durrsun -- 13 Eylül 2010; 19:22:58 >
  • Emeğinize sağlık, çok güzel bilgiler veriyorsunuz teşekkürler!
  • BİR SORUM DAHA OLACAK EVİMDE BASLI Bİ SİSTEMM VAR VE DEVAMLI MÜZİK DİNLİYORUM.TABİ BAS VURUNCA MASAM FENA TİTRİYO BAS MASAMDA ÇÜNKÜ.BAS VURURKEN HARİCİ HDD Mİ KULLANIYORUM Bİ SORUN OLURMU.ODA EPEY Bİ SALLANIO CÜNKÜ...YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: washburn18

BİR SORUM DAHA OLACAK EVİMDE BASLI Bİ SİSTEMM VAR VE DEVAMLI MÜZİK DİNLİYORUM.TABİ BAS VURUNCA MASAM FENA TİTRİYO BAS MASAMDA ÇÜNKÜ.BAS VURURKEN HARİCİ HDD Mİ KULLANIYORUM Bİ SORUN OLURMU.ODA EPEY Bİ SALLANIO CÜNKÜ...YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

ben dün harici hdd ile birlikte lunaparka gittim gezdim dolaştım alet kucağımda oyuncaklara bindim bişey olmamış
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bir konu açmıştım ancak bu başlık zaten yeterince açıklayıcı, o yüzden burada sormak istiyorum.

EW'den 1 TB MyBook Studio edition aldım. Studio Edition almamdaki amaç daha önce kullandığım MyBook Premium ile firewire üzerinden bağlamak idi.

Hali hazırda bir Vaio kullanıcısıyım ancak yakın gelecekte MacBook Pro'ya geçmek istiyorum. Bu HDD'i müzik ve film arşivim olarak kullanacağım.

1-Şu anda ve gelecekte mac ortamında bu hdd'i sorunsuz kullanabilmem için nasıl formatlamalıyım?
    2-Partitionlara ayırmak harici hdd ler için ne derece önemli? (daha önceki hdd'lerimde ayırıyordum ancak zamanla bir bölümü iptal etmek ya da boyutunu değiştirmek istediğimde sıkıcı oluyordu, bir önemi yok ise partition yapmama taraftarıyım)
    3-Linux tabanlı bir uydu alıcı ve bir media player'da (dune, popcorn hour gibi) kullanmak istiyorum bunu. 4 GB'ın üzerinde .mkv dosyalarım mevcut. bu gibi cihazlarda kullanmak icin FAT32 mi yapmalıyım yoksa sadece NTFS kullanabilir miyim? daha doğrusu FAT32 yapmak bana ne kazandıracak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 14 Eylül 2010; 19:03:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: durrsun

@ dejaay
    DH'i devamlı olarak takip ediyorum.bilgiler için sağol....SSD harici bellek 'te oyun yükleyip,harici olarak kullanarak, çok az yavaşlama da olsa; rahatlıkla oyun oynanır mı...birde SSD harici ler çok sık silme kaydetme de sorun yaşatırmı,yani işyerinde devamlı olarak SSD harici de çalışmak istemekteyim... 64 GB lik SSD alacağım...

Yani bilgisayarınızdaki gibi akıcı olmayacaktır. Veri akışı usb2.0 sınırlarında oalcağı için zaman zaman takılmalar da olabilir.

Harici hddlerin sabit disklerden bi farkı yoktur. Çok sık format atma ve silme dahili bir diski nasıl etkilerse harici bir diski de öyle etkiler. Ancak çok sık silme veri yükleme,kaldırma değiştirme hddyi etkilemez ya da ömrünü kısaltmaz.

Şu uyarıyı yapma ihtiyacı duyuyorum: Çok çok öenmli verilerinizi harici hddnize de güvenip tek bir yerde saklamayın. Harici hddnize de güvenmeyin. Her an bir veri kaybı ya da bilgisayarın harici hddnizi tanımama gibi bir sorun yaşayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: washburn18

BİR SORUM DAHA OLACAK EVİMDE BASLI Bİ SİSTEMM VAR VE DEVAMLI MÜZİK DİNLİYORUM.TABİ BAS VURUNCA MASAM FENA TİTRİYO BAS MASAMDA ÇÜNKÜ.BAS VURURKEN HARİCİ HDD Mİ KULLANIYORUM Bİ SORUN OLURMU.ODA EPEY Bİ SALLANIO CÜNKÜ...YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

Hiiçç bişey olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

Arkadaşlar merhaba,
    Bir konu açmıştım ancak bu başlık zaten yeterince açıklayıcı, o yüzden burada sormak istiyorum.

EW'den 1 TB MyBook Studio edition aldım. Studio Edition almamdaki amaç daha önce kullandığım MyBook Premium ile firewire üzerinden bağlamak idi.

Hali hazırda bir Vaio kullanıcısıyım ancak yakın gelecekte MacBook Pro'ya geçmek istiyorum. Bu HDD'i müzik ve film arşivim olarak kullanacağım.

1-Şu anda ve gelecekte mac ortamında bu hdd'i sorunsuz kullanabilmem için nasıl formatlamalıyım?
    2-Partitionlara ayırmak harici hdd ler için ne derece önemli? (daha önceki hdd'lerimde ayırıyordum ancak zamanla bir bölümü iptal etmek ya da boyutunu değiştirmek istediğimde sıkıcı oluyordu, bir önemi yok ise partition yapmama taraftarıyım)
    3-Linux tabanlı bir uydu alıcı ve bir media player'da (dune, popcorn hour gibi) kullanmak istiyorum bunu. 4 GB'ın üzerinde .mkv dosyalarım mevcut. bu gibi cihazlarda kullanmak icin FAT32 mi yapmalıyım yoksa sadece NTFS kullanabilir miyim? daha doğrusu FAT32 yapmak bana ne kazandıracak?

1- Şu an için en güvenlisi ve en hızlısı ntfs.. Ancak ilerde daha iyisi çıkar mı bilemem. Çıkınca inceler ona göre pozisyon alırsınız.
    2- Verilerin tamamını kaybetmektense bi bölümünü kaybederim ya da risk ederim diyorsanız bölümlendirme iyi bi fikir olabilir. Mesela ben sadece veri kaybını en aza indirmek için bölümlendirme yapıyorum. Bölümleri sonradan boyutlandırmak evet zor ve zahmetli oluyor. Onu için bölümleri ileriyi de düşünerek ayarlamak gerek.
    3-Şu andaki dvd oynatıcılar ve uydu alıcılar fat32 dosya sistemini tanıyorlar. Onun için bu cihazlar için dosya sistemi fat32 olmalı. Ancak linuz tabanlı aygıtları hiç bilmiyorum, incelemedim de. Belki onlar ntfsye destek veerebilirler, incelemek lazım. Eğer ntfsye destek veriyorlarsa ntfs de kalmak en mantıklısı olacaktır. Yok sadece fat32 ye destek veriyorlarsa fat32 yapmalısınız. (mecburen)

• tesekkur ederim sayın dejaay. sizi yakalamısken sorayım, popcorn hour tarzı media playerlar da fat32 mi desteyliyor? oyle ise 4 GB tan buyuk dosyaları okutmak nasıl oluyor?

partition yapmayıp, zaman ilerledikce partitionlar ve farklı formatlı partitionlar yaratabilir miyim? ornegin NTFS icinden 1 hafta sonra 100 GB lık bir FAT32 cıkarabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

tesekkur ederim sayın dejaay. sizi yakalamısken sorayım, popcorn hour tarzı media playerlar da fat32 mi desteyliyor? oyle ise 4 GB tan buyuk dosyaları okutmak nasıl oluyor?

partition yapmayıp, zaman ilerledikce partitionlar ve farklı formatlı partitionlar yaratabilir miyim? ornegin NTFS icinden 1 hafta sonra 100 GB lık bir FAT32 cıkarabilir miyim?

Baktım o cihazlara ama konuyla ilgili bi ibare yok. Şunu destekler bunu desteklemez diye. Onu ithalatçı firmaya sormanız lazım ya da ürünü satan yerlere.
    4gbdan büyük dosyaları da artık bölerek fat32 dosya sistemli harici hddnize atacaksınız.

Yeni bölüm çıkarma işini partition magic adlı programla yapabilirsiniz. Program kullanmadan yapamazsınız. Windows içinden illaki biçimlendirip, yeniden bölümlendirme yapmalısınız.

• 500 gb'lık maxtor marka 3.5"lik harici diskim raw formatına dönüştü açmaya çalıştığımda ise disk biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor ne yapmam lazım içinde 300 küsür gb'lık verim var (resim video vs..) tekrar eski haline getirme şansım varmı acaba yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkürler.
  • sn dejaay üstad

seagate expansion 1 tb hdd aldım. kaydettiğim videoları dvd'de izleyemedim bu durumda cihazım NTFS oluyor sanırım.
    FAT32 yapmam gerekiyor.

cihazı 2 ye bölüp yarısını ntfs yarısını fat32 kullansam olurmu.
    olursa bölmek için ve böldükden sonra FAT32 yapmak için hangi programı kullanmalıyım.

böyle bir olaya girmeden başka bir şekilde hdd film ve resimleri nasıl dvd izleye bilirim.
    herşey için emeğin için teşekkürler
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellll

500 gb'lık maxtor marka 3.5"lik harici diskim raw formatına dönüştü açmaya çalıştığımda ise disk biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor ne yapmam lazım içinde 300 küsür gb'lık verim var (resim video vs..) tekrar eski haline getirme şansım varmı acaba yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkürler.

Verilerinizi diskinizi biçimlendirmeden de kurtarabilirsiniz. Şu programları önerebilirim:

EasyRecovery Professional

PC Inspector File Recovery 4.X
    http://download.pcinspector.de/pci_filerecovery.exe

Verilerinizi kurtardıktan sonra biçimlendirmeyi gerçekleştirebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeusx

sn dejaay üstad

seagate expansion 1 tb hdd aldım. kaydettiğim videoları dvd'de izleyemedim bu durumda cihazım NTFS oluyor sanırım.
    FAT32 yapmam gerekiyor.

cihazı 2 ye bölüp yarısını ntfs yarısını fat32 kullansam olurmu.
    olursa bölmek için ve böldükden sonra FAT32 yapmak için hangi programı kullanmalıyım.

böyle bir olaya girmeden başka bir şekilde hdd film ve resimleri nasıl dvd izleye bilirim.
    herşey için emeğin için teşekkürler

Yarısı ntfs yarısı fat32 olur. Bu programı (linkde) kullanabilirsiniz ya da alternatiflerinihttp://www.usbuzmani.com/hp_usb_boot_utility/

Böyle bir olaya girmeden dvd oynatısınızda izleyemezsiniz maalesef..

• teşekkürler üstad
  • Güzel bilgiler varmış. Burayı görmemiştim. Ben tak kullan çek çıkar mantığıydı:) Zorlamışız makineyi
  • güzel bilgi teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: Puraq

Bende xs 320gb hdd aldım yalnız kafama takılan bir soru var.
    şimdi bu hdd yi güvenle kaldır deyip kaldırdığımızda hdd nin kafası park konumuna mı geçiyor yoksa olduğu yerde kalıyor mu?

Kafa hareket etmiyor. Park mı ediyor yoksa olduğu yerde mi duruyor bilemiyorum Neden bunu sordunuz. İkisi arasındaki fark nedir?

sevgili dejaay verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı ve yol gösterici bütün sayfalarınızı zevkle okudum bende geçenlerde 1tb samsung hdd aldım iki bilgisayarda denedim birisi windows xp işletim sistemli birisi windowvs 7 işletim sistemli puraq arkadaşımızın dediği gibi bende de aynı şekilde oldu windows xp işletim sistemli pc de donanımı güvenle kaldır dedim şimdi donanımı güvenle kaldırabilirsiniz dedi usb den çıkarmadım bekledim 5-10 saniye sonra diski durdurdu ve ışığı söndü (hdd bir şey yapıldığında ışığı yanıp sönüyor bekleme konumunda sadece yanıyor) ama windows 7 işletim sistemli pc de donanımı güvenle kaldır dedim şimdi donanımı güvenle kaldırabilirsiniz dedi gene usb den çıkarmadım bekledim fakat bu sefer disk içinde hala çalışıyordu (titreşimden algıladım) ve ışığı sönmedi burada benim ve puraq arkadaşımızın da belirtmek istediği şey eğer windows 7 de okuma kafası park konumuna geçmeyip disk üzerindeyken donanımı güvenle kaldırabilirsiniz diyorsa biz diski usbden çektiğimiz anda elektrik kesilecek ve okuma kafası disk üzerinde kalacak ve bir sarsıntı olduğunda belki sadece okuma kafası diskin üzerinde olduğu için zarar gelecek merak ettiğim konu bu

onun için sordum kafa parkmı ediyor yoksa olduğu yerde mi kalıyor

• offff diyere başlamak istiyorum bu harici hardlardan çektiğim kadar hiç vir şeyden çekmedim yıllardır.. 1. si ölü duruyor ve içerisinde hala trash'te doslarım duruyor ama bir türlü çıkaramadım.. veri kurtarma merkezleri soyguncu kurtarmak için benden 600 dolar istemişlerdi bundan 3 yıl önce... iyimi :) çok iyi fiyat çekiyolar.

bu gün gene bir talihsizlik yaşadım toshiba external usbim 500 gb öğle saatlerinde çalışırken macintoshumun donmasından ötürü güvenli çıkaramadan kablosundan çektim ve geri açtığımda taktığımda dosyalarım yok olmuştu :S şuan hiç bir işlem yapmadım içerisi dolu gözüküyor.. nere gitti bu dosyalar nasıl bir kurtarma proğramı kullanamalıyım lütfen yardım kafayı yemek üzereyim..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.