Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eznn_

merhaba
    ben samsung 500gb hhd kullanıyorum.sadece film müzik dizi depolamak amaçlı kullanıyorum.biçimlendirmesi fat32.ntfs yapmam daha mı uygun olur?verilerin kaybolmaması için yedekleme mi yapmam gerekiyor?yedekleme konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.

Yedekleme dediğimiz, verilerin başka bir medya ortamına kopyalanmasıdır. Yani bu bir cd,dvd olabilir ya da dahili diskinizin bir bölümü. Yedeklemeleri bu şekilde yapabilirsiniz.

NTFS nin fat32ye göre avantajları vardır. En basiti veri kurtarmada ntfs daha başarılıdır. Şu konuya bi göz atınız:http://www.usbuzmani.com/fat32-mi-ntfs-mi-hangisi/

• merhaba benim bi sorum olucaktı mikrobox 320gb hdd aldım nfts olarak geldi format atmaya gerek duymadım dosya attıgımda 2dk gösterirken yarısına dogru gelince dakikalar birden artıyor sonra düzeliyor acaba sorun nedir bilgilendirirsen sevinirim:)
  • http://www.netsiparis.com/detay/40151275010/SAMSUNG-S2-2-5-640GB-BLACK-HX-MU064DA-G22
    bu ürünü almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim ürün hakkında hic bir bilğim yok bu fiyatta ve bu kapasitede başka ürn varmı önereceğiniz şimdiden sağ olun amacım resim ve videolarımı yedekleyip ayda bir veya bir kac defa ancak kulanacagım ama kesinlikle başına hic bir iş gelmemesi lazım yani kaybolursa yanarım

kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim

şimdiden teşşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle503

merhaba benim bi sorum olucaktı mikrobox 320gb hdd aldım nfts olarak geldi format atmaya gerek duymadım dosya attıgımda 2dk gösterirken yarısına dogru gelince dakikalar birden artıyor sonra düzeliyor acaba sorun nedir bilgilendirirsen sevinirim:)

Bu bütün dosyalarda mı böyle yoksa sıkıştırılmış(rarlı,zipli..vs) dosyalar da mı böyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan46e

http://www.netsiparis.com/detay/40151275010/SAMSUNG-S2-2-5-640GB-BLACK-HX-MU064DA-G22
    bu ürünü almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim ürün hakkında hic bir bilğim yok bu fiyatta ve bu kapasitede başka ürn varmı önereceğiniz şimdiden sağ olun amacım resim ve videolarımı yedekleyip ayda bir veya bir kac defa ancak kulanacagım ama kesinlikle başına hic bir iş gelmemesi lazım yani kaybolursa yanarım

kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim

şimdiden teşşekkürler

Ürün piyasa standartlarında bir ürün. Fiyat konusunda aslında biraz daha araştırma yapabilirsiniz.
    Şöyle ki arada sitelerin ya da büyük elektronik mağazaların kampanyaları oluyor. Onları takip edin derim. 1tb lık bir cihazı bile 130-150 tl ye verebiliyorlar.

Veri kaybına gelirsek.. Bu risk her zaman vardır. En pahalı cihazı alsanız bile kimse size verilerinizi garnati edemez. O nedenle çok çok önemli verilerinizi mutlaka başka ortamalra yedekleyiniz.

• bütün dosyalarda film olsun rarlı dosya olsun hepsinde yapıyor birde bilgisayarımda c den d ye dosya atarkende 2 dk gösterirken birden artıyor sonra azalıyor acaba sorunu nasıl düzeltebilirim format atsam düzelir mi?
  • quote:

bütün dosyalarda film olsun rarlı dosya olsun hepsinde yapıyor birde bilgisayarımda c den d ye dosya atarkende 2 dk gösterirken birden artıyor sonra azalıyor acaba sorunu nasıl düzeltebilirim format atsam düzelir mi?

Virüs programınızla ilgili bir sorun daolabilir. Sonuçta kopyalama sırasında virüs programı dosyalarınızı denetler. Şüpheli gördüğü dosyaları da kontro eder ve bu da süreyi uzatır. Olmazsa virüs programınızı devre dışı bırakıp deneme yapın. Sonuç alamazsanız formatı deneyebilirsiniz.
  • cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Virüs programınızla ilgili bir sorun daolabilir. Sonuçta kopyalama sırasında virüs programı dosyalarınızı denetler. Şüpheli gördüğü dosyaları da kontro eder ve bu da süreyi uzatır. Olmazsa virüs programınızı devre dışı bırakıp deneme yapın. Sonuç alamazsanız formatı deneyebilirsiniz.

virüs programını kapatıp denedim eskisi gibi cok olmasada gene aynı durum söz konusu formata gerek olucak gibi
    son olarak bir sorum olucak o sekilde yaptıgı icin hdd sanki durup tekrar calısıyor gibi oluyor herhangi sorun yaratır mı cevaplarınız icin simdiden teşekkürler :)
  • Gecen gun 1TB WD'yle Toshiba aldim.

Ikisindede hiz felan olsun cok denemeler karsilastirmalar yaptim.
    Sasirtici birsey oldu benim icin.
    Toshiba WD'den hizli veri alip gonderiyordu.

WD'nin boyle bir performansi olacagini beklemezdim.

Yalniz simdi benim kafama takilan birsey var. Cok WD'cinin yazdigi birsey varsa WD'lerin garanti kapsaminin ardindan genelde bozulduklari.
    Toshiba'da hafiza islerinde cok ugrasan bir firma. Yalniz cep telefonlari felan icin genelde..

Simdi tavsiyeniz ne olur?
    Guvenli olan hangisidir sizce?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

virüs programını kapatıp denedim eskisi gibi cok olmasada gene aynı durum söz konusu formata gerek olucak gibi
    son olarak bir sorum olucak o sekilde yaptıgı icin hdd sanki durup tekrar calısıyor gibi oluyor herhangi sorun yaratır mı cevaplarınız icin simdiden teşekkürler :)

Durup çalışma hddnizi içindeki dosya ya da dosyalar bütünlüğünde bir bozukluğu da gösterebilir. Ya da hddniz de bozuk satıh(bas sectör) da olmuş olabilir.

Şu an birşey diyemiyorum ama ilerde sorun da olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma

Gecen gun 1TB WD'yle Toshiba aldim.

Ikisindede hiz felan olsun cok denemeler karsilastirmalar yaptim.
    Sasirtici birsey oldu benim icin.
    Toshiba WD'den hizli veri alip gonderiyordu.

WD'nin boyle bir performansi olacagini beklemezdim.

Yalniz simdi benim kafama takilan birsey var. Cok WD'cinin yazdigi birsey varsa WD'lerin garanti kapsaminin ardindan genelde bozulduklari.
    Toshiba'da hafiza islerinde cok ugrasan bir firma. Yalniz cep telefonlari felan icin genelde..

Simdi tavsiyeniz ne olur?
    Guvenli olan hangisidir sizce?

Bence seagate

Yani bu disklerin hangi model olduğu çok önemli.

Bazı modellerde bazı firmalar ön plana çıkabiliyor. Şu an modellerini bilemediğim için birşey diyemiyorum. O nedenle internetteki karşılaştırmalara, incelemelere bi bakmanızı öneririm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Peki
    WD My Book Essential 1TB 'la Seagate 1TB extern arasinda hangisini alirdiniz?
    Sebeplerinide soylerseniz guzel olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma

Peki
    WD My Book Essential 1TB 'la Seagate 1TB extern arasinda hangisini alirdiniz?
    Sebeplerinide soylerseniz guzel olurdu..

Şimdi iki ürünün de özellikleri hemen hemen aynı. İki üründen birini de tercih etseniz pişman olmasınız ancak seagatenin diskleri daha sorunsuz oluyor. Ayrıca seagate'nin satış sonrası desteği(servis..vs) daha iyi. Fiyat açısından da seagate daha uygun.. Yani seagate derim

• Selam arkadaşlar.
    Benim bir sorunum var:(
    2 buçuk senedir sorunsuz olarak WD My Book Premium Edition 500 gb lık harici hard disc kullanıyorum. 2 parça halinde, ntfs sisteminde...bağlantım ise firewire...
    Hard disc pcye sürekli bağlı duruyordu. Bölümlerden birini oyun, program kurmak ve çalıştırmak diğerini de arşiv için kullanıyordum.
    Ancak bir kaç gündür hata vermeye başaldı.

1-Hard disc bir süre sonra "windows geçikmeli yazma başarısız" uyarısı vermeye başladı. İşte şu şu dosya yazılamadı gibi bir uyarı...Forumda aradım ama hep 2-3 sene öncesinin mesajları bunun bir çözümü yok mu?
    2-Alakası var mı bilmiyorum ama bağlantıları değiştirmeyi düşündüm. Hard disci usbden bağlayınca sürekli uyarı çıkıyor. Bende her zamanki gibi firewire e döndüm. Onda arada çıkıyor ama kilitleniyor pc.
    3-Yine emin değilim ama acaba ısınma bu sorunu çıkarır mı, sanki kullanmaya başlarken değil 5-6 saat sonra uyarılar çıkıyor (yada tesadüf) (tabi eskiden sürekli kullansamda yoktu böyle bir sorun)
    4-İşin kötüsü garantisi 6 ay önce bitti. WD'nin teknik servisi var mı acaba?
    5-Disk birleştirme veya disk hata denetleme yaptığımda bir süre sonra takılıyor pc.

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runo84 -- 6 Haziran 2010; 2:21:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: runo84

Selam arkadaşlar.
    Benim bir sorunum var:(
    2 buçuk senedir sorunsuz olarak WD My Book Premium Edition 500 gb lık harici hard disc kullanıyorum. 2 parça halinde, ntfs sisteminde...bağlantım ise firewire...
    Hard disc pcye sürekli bağlı duruyordu. Bölümlerden birini oyun, program kurmak ve çalıştırmak diğerini de arşiv için kullanıyordum.
    Ancak bir kaç gündür hata vermeye başaldı.

1-Hard disc bir süre sonra "windows geçikmeli yazma başarısız" uyarısı vermeye başladı. İşte şu şu dosya yazılamadı gibi bir uyarı...Forumda aradım ama hep 2-3 sene öncesinin mesajları bunun bir çözümü yok mu?
    2-Alakası var mı bilmiyorum ama bağlantıları değiştirmeyi düşündüm. Hard disci usbden bağlayınca sürekli uyarı çıkıyor. Bende her zamanki gibi firewire e döndüm. Onda arada çıkıyor ama kilitleniyor pc.
    3-Yine emin değilim ama acaba ısınma bu sorunu çıkarır mı, sanki kullanmaya başlarken değil 5-6 saat sonra uyarılar çıkıyor (yada tesadüf) (tabi eskiden sürekli kullansamda yoktu böyle bir sorun)
    4-İşin kötüsü garantisi 6 ay önce bitti. WD'nin teknik servisi var mı acaba?
    5-Disk birleştirme veya disk hata denetleme yaptığımda bir süre sonra takılıyor pc.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle bu sorun disklerden kaynaklı bir sorun ve ben bu sorunun çözümünü bugüne kadar bulamadım. Bazen kendi bilgisayarınızdaki sabit diskiniz bu soruna neden olabiliyor, bazen de harici diskinizi içindeki disk bu soruna neden oluyor.

Hata denetleme ya da disk birleştirmede fayda etmiyor. Ben harici diskimi garantiye göndererek bu soruınu aşmıştım ancak sizin garanti bitmiş.

İçindeki dosyhaları kurtarmayı deneyin. Muhtemelen kopyalama esnasında da aynı sorunu yaşıyacaksınız. Onun için verilerinizi mümkün olduğunca küçük dosyalar şeklinde kopyalayıp bilgisayarınıza yedekleyin. Büyük dosyaların kopyalanması sırasında o uyarı çıkar ve verilerinizi yedekleyemezsiniz.

wd teknik servisi konusunda bi bilgim yok ama eğer hddnizin kutusu suruyorsa orada servis isimlerinin yazması lazım.

• Dosyalarımı yedeklemeye başladım...
    acaba bad sektörle bir alakası olabilir mi bu sorunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: runo84

Dosyalarımı yedeklemeye başladım...
    acaba bad sektörle bir alakası olabilir mi bu sorunun?

Bad sectörle de ilgili olabilir ama tahminim diskteki donanımsal bir arıza bu.
  • bende smartmedia 2.5 HDD media player var mp4 oynatamıyorum oynatabılırmıyım ??
  • Seagate 2,5 500gb harici disk kullanıyorum.

benim sorunum "güvenli çıkış" yapamamam. ne zaman yapmaya kalksam windows bu aygıtı kullanıyo diyor.

Görev yöneticisine baktım ordan kendi manager programı var onu durdurdum ama olmuyor

unlocker ile kilitleri açtım yine olmadı.

usb disk security ile güvenli çıkış sağlanıyormuş o programı kurdum ama nasıl çıkış sağlanıyor bulamadım programda.

ayrıca pc de ve doğal olarak harddiskimde de "autorun" var acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

usd disk security her defasında buluyor siliyor ama tekrar geri geliyor.

nod 32 son sürüm, norton 2010, spyware doctor.. autorun için kullanılan .bat, sistem geri yükleme noktasını kapatmak, otomatik çalıştır özelliklerini kapatmak..

bunların hepsini denedim :)

Güvenli çıkış yapamammın nedeni autorun mu?

yardımcı olursanız çok sevinirim

teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.