Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk seferinde güvenli kaldır dediğim de '' Genel aygıt şu anda durdurulamıyor...'' diyor, fakat ikinci defa denediğim de ise durduruyor. Bu yinede sorun olur mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpy35

Hocam slm. emeğine sağlık ilk önce...

Forumda ve benzer sitelerde konu ile ilgili hemen hemen her şeyi okudum. Bu siteyi uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum, oldukça basit anlatımlı ve kullanışlı. Benim sorunum ise; biçimlendirme ile format atma aynı şeymidir? kullandığım harici hdd seagate freeagent 500 gb. kullanılabilir alanı 465 gb. dosyaları tek tek alan olarak topladığımda 133 gb kullanmışım ama boş alan olarak 229 gb görünüyor, arada 102 gb lık bir kullanılmış alan veriyor ama ben bulamadım bu dosyaları. Hdd'yi aldığımdan beri tak kullan yaptım, biçimlendirmedim, hafta sonu yeni bir harici hdd daha alıp onu yine sizin ilgili konunuza bakarak biçimlendiricem, bu arada mevcut hdd'mide formatlayıp yeniden biçimlendirmek istiyorum, o yüzden benim anlıyacağım şekilde anlatabilmeniz mümkünmüdür sorularımı? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Biçimlendirme ile format hemen hemen aynı şeydir. Ben ikisini de aynı anlamda kullnaırım. Formatı dosya sistemini yenidne oluşturma olarak tabir edebiliriz. Biçimlendirmeyi de mevcut dosya sistemini yeniden şekilendirme diyebiliriz. Programlarla ya da sağ tık biçimlendirme ile format atabilirsiniz.

102gb lık dosyaları bulmak için kalsör seçenekelrinden gizli dosyaları göster seçeneğini aktif hale getirmeyi denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

WD supportum çalışmıyor hiç kullanmadım driverı da yok cd di yok wd support 120 gb yardım yedi donanım bulundu yazısı çıkmıyor

Bşka bilgisayarlarda deneme yapmalısnız. Aynı sorunu yaşıyorsanız harici hddniz ya da kablosu arızalı demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

Merhabalar.

İlk seferinde güvenli kaldır dediğim de '' Genel aygıt şu anda durdurulamıyor...'' diyor, fakat ikinci defa denediğim de ise durduruyor. Bu yinede sorun olur mu acaba ?

Bazen bu şekilde bir hata olabiliyor ancak hiçbir sorun olmaz..
  • Arkadaşlar harici hdd almıştım geçenlerde. Kırmızı nokta taraması yapıyodum ama çok uzun sürdüğünden vazgeçtim ve 50 gb veri aktardım şimdiye kadarda. Şu an itibariyle kırmızı nokta taraması yapabilirmiyim. İçindeki verileri silmeden veya başka biryere aktarmadan çünkü bilgisayar tamamiyle dolu.
  • 3.5" 1.5TB EXPANSION USB 2.0 HARICI DISK

yukarıda yazdığım HDD modelini notebook 'uma sadace USB ile bağlayıp kullanabilirmiyim. yani sözkonusu HDD nin çalışması için ekstra bir güç kabosununa gerek varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necowayt

3.5" 1.5TB EXPANSION USB 2.0 HARICI DISK

yukarıda yazdığım HDD modelini notebook 'uma sadace USB ile bağlayıp kullanabilirmiyim. yani sözkonusu HDD nin çalışması için ekstra bir güç kabosununa gerek varmıdır ?

Kutunun içinden adaptör çıkıyor ve prize takarak kullanıyosun 3.5'' lerde.
    Ama 2.5'' lik olanlardan alırsan gücünü direk usb sayesinde bilgisayardan alır başka kabloya ihtiyaç duymazsın.
  • PEKİ; 2.5" ile 3.5" arasında kapasite harici cok büyük bir fark varmı. yani 3.5" de o 220v güç kullanımına katlanmamızı sağlayacak bir özellik sunuyormu ?
  • Bildiğim kadarıyla yok. Sadece aynı boyutlu 2 hdd yi karşılaştırırsak 3.5'' lik hdd ler daha ucuzdur. Gerisi sana kalmış kullanım amacına göre tercihini verebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven254

Arkadaşlar harici hdd almıştım geçenlerde. Kırmızı nokta taraması yapıyodum ama çok uzun sürdüğünden vazgeçtim ve 50 gb veri aktardım şimdiye kadarda. Şu an itibariyle kırmızı nokta taraması yapabilirmiyim. İçindeki verileri silmeden veya başka biryere aktarmadan çünkü bilgisayar tamamiyle dolu.

Yapabilirsiniz..

Verilerinizle ilgili bir sorun olmaz tarama sırasında..
  • çok gsl bir anlatım olmuş sağol
  • cok guzel paylasim emeginize saglik. benim bir sorunum var yardimci olabilirseniz sevinirim.
    philips 120 gb 2,5'' hdd var bende. bazen güvenli kaldır demeden çıkardığım oldu. ayrica bazen de bilgisayara takili olduğu için bilgisayarı kapatirken çikarmadığım oldu.
    simdi takiyorum ışığı yanıyo ve donanimi görüyor. ( sağ altta ok çıkıyor ve ses de duyuluyor bağlandığına dair) ancak bilgisayarima geldiginde gormuyor. ve donanimi guvenle kaldir dedigimde bazen sürücüyü gorebiliyorum bazen goremiyorum. ama bilgisayara bagladigimda bilg i acaip yavaslatiyor hatta bilg donuyo.
    ne yapmam lazim arkadaslar???
    yardim lutfen...
  • selamlar, benim de wd passport 250 gb vardı, virüs falan bulaşmıştı..onlardan temizlemek için format atayım dedim. biçimlendir yaptım fakat biçimlendirme sırasında hata verdi, bitiremedi formatı. tekrar tekrar denedim ama olmadı mecbur çıkardım ben de. ayrıca son zamanlarda çok sık aygıt durdurulamıyor hatası veriyordu, donanımı güvenle kaldır dediğimde..ben de sürekli direk çekip çıkartıodm yapacak birşey yok diye düşünerek. bilseydim çıkarmazdım :(
    her neyse bu biçimlendirmeyi yapamadım ondan sonra da bir daha pc görmedi diski. başka pcde de denedim yine olmadı. aygıt yöneticisinde gözüküor ama disk yönetiminde yok. fakat başka şeyler var, onlar aklıma gelmemişti de şimdi floods un yazısını görünce jeton düştü.bende de bir 3gb lık bir de 78 mb lık bölüm gözüküor, halbuki bende yok ki öyle bölümler. tek c var. 70 gb lık başka bir şey yok. diğerleri nedir? onlardan 78 mblıkta sağ tıklayınca hiçbir şey yok sadece yardım yazıyor. 3gb lıkta ise yazılar kapalı (gri) tıklanmıyor yani.sadece "bölümü sil" kısmı açık. sileyim mi nedir onlar bilginiz varmı?
    benim derdim sadece disk çalışsın, bilgi kalmadı zaten içinde. yardımnızı bekliorm arkadaşlar, teşekkürler..
    disk yönetiminin resmi aşağıda:

[img=http://img14.imageshack.us/img14/8524/adszxjx.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toxteth -- 23 Ağustos 2009; 11:26:35 >

• Harici 1.5 TB HardDisk Aldim..

Hem Kasa Hemde Mac Kullaniyorum..

NTFS kullaninca mac ten dosya transfer edemiyorum,
    Mac teki Disk Utility ile MS-DOS sistemli yapinca 2 sindende kontrol edebiliyorum fakat yuksek boyutlu dosylaari atamioyurm..

Suan SwissKnife indiyor.

Ne yapmami onerirsiniz
  • dostum peki biçimlendirme yaparken hızlı biçimlendir diye bi seçenek var madem hızlı biçimlendirebiliyor bu aleti neden normal biçimlendirmeyle saatler kaybettiriyor insana? farkı nedir acaba?ben 1tb lık wd essential biçimlendirmeye calıstım ntfs ye baktm bitecek gibi değil direk hızlı biçimlendirle 2 sn de hallettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxteth

selamlar, benim de wd passport 250 gb vardı, virüs falan bulaşmıştı..onlardan temizlemek için format atayım dedim. biçimlendir yaptım fakat biçimlendirme sırasında hata verdi, bitiremedi formatı. tekrar tekrar denedim ama olmadı mecbur çıkardım ben de. ayrıca son zamanlarda çok sık aygıt durdurulamıyor hatası veriyordu, donanımı güvenle kaldır dediğimde..ben de sürekli direk çekip çıkartıodm yapacak birşey yok diye düşünerek. bilseydim çıkarmazdım :(
    her neyse bu biçimlendirmeyi yapamadım ondan sonra da bir daha pc görmedi diski. başka pcde de denedim yine olmadı. aygıt yöneticisinde gözüküor ama disk yönetiminde yok. fakat başka şeyler var, onlar aklıma gelmemişti de şimdi floods un yazısını görünce jeton düştü.bende de bir 3gb lık bir de 78 mb lık bölüm gözüküor, halbuki bende yok ki öyle bölümler. tek c var. 70 gb lık başka bir şey yok. diğerleri nedir? onlardan 78 mblıkta sağ tıklayınca hiçbir şey yok sadece yardım yazıyor. 3gb lıkta ise yazılar kapalı (gri) tıklanmıyor yani.sadece "bölümü sil" kısmı açık. sileyim mi nedir onlar bilginiz varmı?
    benim derdim sadece disk çalışsın, bilgi kalmadı zaten içinde. yardımnızı bekliorm arkadaşlar, teşekkürler..
    disk yönetiminin resmi aşağıda:

[img=http://img14.imageshack.us/img14/8524/adszxjx.jpg]

Gördüğüm kadarıyla senin HDD'nin dosya sistemi bozulmuş ve karışmış. Eğer windows üzerinden müdehale edemiyorsan Partition Magic isimli yazılımı indir. Ya da Hiren Boot CD indir cd ye yaz CD'den boot et. Daha sonra partition magic i seç aç o diski bul. Komple partitionları sil ya da NTFS olarak formatla ve daha sonra merge yap birleştir. Sonra gerekirse bir kere de windowsta silip formatlarsın. Ben senin HDD'nin bozuk olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimalle virüs vs windows üzerinden müdehale etmene izin vermedi. Dosta Partition Magic ile müdehalenin bu sorunu çözeceğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vyc

dostum peki biçimlendirme yaparken hızlı biçimlendir diye bi seçenek var madem hızlı biçimlendirebiliyor bu aleti neden normal biçimlendirmeyle saatler kaybettiriyor insana? farkı nedir acaba?ben 1tb lık wd essential biçimlendirmeye calıstım ntfs ye baktm bitecek gibi değil direk hızlı biçimlendirle 2 sn de hallettim..

evet ya farkı ne?
  • Yavaş biçimlendirmede disk üzerideki sectörler yeniden oluşturulur ve bu nedenle bu işlem uzun sürer. Yavaş bi.imlendirme disk yapısıındaki bozulmalarda kullanılır. Bu tür bozulmalar kimi zaman hızlı biçimlendirme ile giderilemez. Yavaş biçimlendirmede varolan sectörler onarılır yeni sectörler oluşturulmaz.

Mesela disk üzerinde oluşan bozuk satıhlar (bad sectör) yavaş biçimlendirme ile giderilmeye çalışılır.

quote:

Orijinalden alıntı: HitEmUp

quote:

Orijinalden alıntı: vyc

dostum peki biçimlendirme yaparken hızlı biçimlendir diye bi seçenek var madem hızlı biçimlendirebiliyor bu aleti neden normal biçimlendirmeyle saatler kaybettiriyor insana? farkı nedir acaba?ben 1tb lık wd essential biçimlendirmeye calıstım ntfs ye baktm bitecek gibi değil direk hızlı biçimlendirle 2 sn de hallettim..

evet ya farkı ne?

• Rehber süper olmuş (VCD/DVD oynatıcıların NTFS desteklemediğini bilmiyordum mesela) bu bölüme neredeyse hiç takılmadığımdan bu güzelim konuyu yeni farkettim.

Ben soruma döneyim biraz alakasız bir soru olacak. İlk sayfada USB'den bağladığınız donanımı çıkarmadan "donanımı güvenle kaldır" seçeneğine tıklamamızı yazmışsınız. Bunun HDD'lere olan tehlikesi belli evet. Bende harici HDD yok ama ama flaş bellek var ve ben dosya gönderme alma işim bitince sağ elimle flaş belleği avuçlayıp çıkarıyorum (Donanımı güvensiz kaldırıyorum) bu bir sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Eylül 2009; 20:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Rehber süper olmuş (VCD/DVD oynatıcıların NTFS desteklemediğini bilmiyordum mesela) bu bölüme neredeyse hiç takılmadığımdan bu güzelim konuyu yeni farkettim.

Ben soruma döneyim biraz alakasız bir soru olacak. İlk sayfada USB'den bağladığınız donanımı çıkarmadan "donanımı güvenle kaldır" seçeneğine tıklamamızı yazmışsınız. Bunun HDD'lere olan tehlikesi belli evet. Bende harici HDD yok ama ama flaş bellek var ve ben dosya gönderme alma işim bitince sağ elimle flaş belleği avuçlayıp çıkarıyorum (Donanımı güvensiz kaldırıyorum) bu bir sorun olur mu?

Birçok kişi sizin gibi belleğini avuçlayıp çıkarıyor Yani siz bunu yapan ilk kişi değilsiniz. Şimdi böyle yapınca birşey olmuyor diye sürekli bunu yapmanızı önermem. Donanımı güvenle kaldır demekde fayda var ama acele bi işiniz olur avuçlayıp çıkararsınız. Kaldı ki ben de arada böyle yapıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.