Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen bi arkadaşın 1080p mkv arşivinden,benim 2,5 luk 320gb wd e film kopyaladım.şu an 1,8 gb boş yer var.bi pc teknikeri hhd yi çok doldurmak iyi değil ömrü kısalır dedi.en az yüzde 10 nu boş bırakırsan iyi olur dedi.gerçekten böyle bi şey var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekoroglu

geçen bi arkadaşın 1080p mkv arşivinden,benim 2,5 luk 320gb wd e film kopyaladım.şu an 1,8 gb boş yer var.bi pc teknikeri hhd yi çok doldurmak iyi değil ömrü kısalır dedi.en az yüzde 10 nu boş bırakırsan iyi olur dedi.gerçekten böyle bi şey var mı?

Ömür açısından bilmiyorum anca performasn açısından hddyi ağzına kadar doldurmanın iyi olmadığını biliyorum.
  • Elektrik kesintisi. En zararlılarındandır. Özellikle dosya kopyalama, yükleme sırasında yaşanan kesinti, onulmaz zararlara yol açabilir.

Az önce bu durumu yaşadım.Şu an için bir sorun yok.

edit:chkdsk yapıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 9 Haziran 2009; 19:24:47 >
  • benim sormak istedigim sudur
    elimde resimdekine benzer ancak baska bir modeli microlap hdd kutusu var ve icine 40gb hdd taktim ve ben bu 40gblik hdd ye format atmak istiyorum ancak atamiyorum bunu nasil gerceklestirebilirim

+ olarak hdd kutusunun yanında bir kablo geldi ne ise yaradigini bilmiyorum ve soyle anlatayim

2 tane usb basi var ve bu uclar sanirsam paralel bagli + olarak ta 1 tanede bu nokia telefonlarin girisine yada card readerlerin girisine benzer bir giris var

eee1394 baglantısını destekliyormus kendi kaptopumda da 1394 baglantısı var ama kutudan cıkan kablonun ucu benim laptoptaki 1394 soketine girmiyor benim laptoptaki soket kare gibi kabloda bulunan giris hafif ucgen gibi ancak tepesi duz tam ne ise yaradigini bulamadim

yardimlariniz icin simdiden tskrler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferkivanc

benim sormak istedigim sudur
    elimde resimdekine benzer ancak baska bir modeli microlap hdd kutusu var ve icine 40gb hdd taktim ve ben bu 40gblik hdd ye format atmak istiyorum ancak atamiyorum bunu nasil gerceklestirebilirim

+ olarak hdd kutusunun yanında bir kablo geldi ne ise yaradigini bilmiyorum ve soyle anlatayim

2 tane usb basi var ve bu uclar sanirsam paralel bagli + olarak ta 1 tanede bu nokia telefonlarin girisine yada card readerlerin girisine benzer bir giris var

eee1394 baglantısını destekliyormus kendi kaptopumda da 1394 baglantısı var ama kutudan cıkan kablonun ucu benim laptoptaki 1394 soketine girmiyor benim laptoptaki soket kare gibi kabloda bulunan giris hafif ucgen gibi ancak tepesi duz tam ne ise yaradigini bulamadim

yardimlariniz icin simdiden tskrler...

40gb hddyi bilgisayar görüyor mu? Bilgisayarıma kısayolu geliyor mu? Disk yönetiminden hddnizi görebiliyor musunuz?

Yanında gelen kabloyu göremediğim için bişey diyemiyeceğim.

1394 girişleri farklı olabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 600 ve 800 olarak 1394 girişleri ikiye ayrılıyoırdu. Siznkisi 600 olması lazım. Ona göre kablo almalısınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

40gb hddyi bilgisayar görüyor mu? Bilgisayarıma kısayolu geliyor mu? Disk yönetiminden hddnizi görebiliyor musunuz?

msj biraz gec geldi ozur dilerim
    40gblik hdd mi usb ile goruyorum + olarak 40gb i bicimlendirebiliyorum bolumlere(C: ve D: gibi) ayırabiliyorum icine muziklerimi belgelerimi atabiliyorum kısacasi kullanabiliyorum ancak formati usbden nasil atılır bilmiyorum

kablo icin yorumunuz ve butun yorumunuz icin tskr eder saygilarimi sunarim...
  • quote:

ancak formati usbden nasil atılır bilmiyorum

Bu bölümü anlamdım..

ekleme: USB diskle bilgisayara format atmadan mı bahsediyorsunuz yoksa
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

Bu bölümü anlamdım..

msj attiginiza sevindim ;)
    simdi benim 40gb tasınabilir hddim var ve buna xp kurmak istiyorum.yani tasinabilir bir xp olmus olacak ama ben onu tasınabilir kutusundan cıkarip bir sisteme takacagim cunku sistem e takılı haldeyken bir turlu format atamadim bende usb hdd kutusu alip icine taktim boyle format attim xpyi kuracagim ama bir turlu xpyi kuramadim

• quote:

quote:

quote:

Bu bölümü anlamdım..

msj attiginiza sevindim ;)
    simdi benim 40gb tasınabilir hddim var ve buna xp kurmak istiyorum.yani tasinabilir bir xp olmus olacak ama ben onu tasınabilir kutusundan cıkarip bir sisteme takacagim cunku sistem e takılı haldeyken bir turlu format atamadim bende usb hdd kutusu alip icine taktim boyle format attim xpyi kuracagim ama bir turlu xpyi kuramadim

Harici depolama aygıtlarına işletim sistemi kurmak biraz meşekkatli bir iş. Öncelikle aygıtı bootable bir aygıt yapmaslınız. Sonrasında işletim sistemi kurabilirsiniz. Konuyu bi incelemenizi tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27098049/tm.htm

• hdd yi bootable yaptim simdi ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

hdd yi bootable yaptim simdi ne yapmam gerekiyor?

İçine flash bellekler için hazırlanmış işletim sistemleri kurabilirsiniz..
  • quote:

bunu nasil yapacagimi bilmiyorum yardimci olurmusunuz?
  • quote:

quote:

Maalesef benim de bu konu çok fazla bir bilgim yok. Şu linklere biz göz atınız

Portable Windows XP Live USB + USB Tools
    http://www.rapidshare.com/files/113794370/Portable_Windows_XP_Live_USB_Edition_2007_usbtools.rar

Cebinizdeki Windows
    http://www.thgtr.com/howto/20050916/index.html

İlkyardım çubuğu
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=1527

Burada da nasıl işletim sistemi kuracağınız açıklanmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_31475828/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

Maalesef benim de bu konu çok fazla bir bilgim yok. Şu linklere biz göz atınız

Portable Windows XP Live USB + USB Tools
    http://www.rapidshare.com/files/113794370/Portable_Windows_XP_Live_USB_Edition_2007_usbtools.rar

Cebinizdeki Windows
    http://www.thgtr.com/howto/20050916/index.html

İlkyardım çubuğu
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=1527

Burada da nasıl işletim sistemi kuracağınız açıklanmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_31475828/tm.htm

cok tskr ederim hemen inceliyorum...

• simdi verdiginiz linkten xp olani indirdim ve icinde readme dosyasi vardi ve icinde sunlar yaziyordu ;
    Windows XP Live USB edition created with BART PE

This is what you need :

-USB stick with 256 MB capacity. 512 MB Recommended.
    -A system that supports booting from Usb stick.

Installation :

1. Rename USB stick through file HPUSBFW.exe and format with FAT file system.
    2. Copy all the files from a folder on USB stick.

Start :

1. Reboot the computer.
    2. In BIOS or through Quick-boot menu choose boot from the USB.

Good luck!

bende pek ingilizcem olmadigindan google cevirici ile cevirdim ve ;

Windows XP Live USB Edition Bart PE ile oluşturulmuş

Bu ne gereken:

USB 256 MB kapasiteli çubuk. 512 MB önerilir.
    -Bir sistem USB den sopa önyükleme destekler.

Kurulum:

1. USB dosya HPUSBFW.exe ve FAT dosya sistemi ile biçimlendirmek yoluyla sopa adlandırın.
    2. USB bir klasör kopyala tüm dosyaları sopa.

Başlangıç:

1. Yeniden başlatın.
    2. BIOS veya Hızlı üzerinden önyükleme menüsünde USB önyükleme seçin.

Iyi şanslar!

yazisi cıktı ve karısıktı bende anladigim kadariyla su adimlari izledim;

1. olarak ufb me WİNUSB adını atadım ve fat turunde format attım
    2. olarakta indirdigim dosyayi icine kopyaladim

ancak neyi tam kopyalayacagimdan emin degil dim

bende su dosyalari kopyaladim ;

Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

simdi ben bu dosyalari kopyalamakla dogrumu yaptim yada bartpe rar dosyasının icindekilerimi kopyalayacaktim;

Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

+ olarak bilgisayarimi nasil usb den baslatmam gerekiyor?

• Merhaba.
    Benim philips 400 gb hdd var.Kuzen wd bi hdd almış.Onun formatını değiştireceğim diye yanlışlıkla kendiminkine hp nin programıyla format atıyordu.Bende heen iptal ettim.Yani bişi silmemiş olması lazım.ama hdd ye girmeye çalıştığım zaman biçimlendirilmemiş.Biçimlendirilsinmi? diye soruyor.İçinde 300 gb verim var.Bunu kurtarmanın bir yolu yokmu.Lütfen yardım edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kassatura

Merhaba.
    Benim philips 400 gb hdd var.Kuzen wd bi hdd almış.Onun formatını değiştireceğim diye yanlışlıkla kendiminkine hp nin programıyla format atıyordu.Bende heen iptal ettim.Yani bişi silmemiş olması lazım.ama hdd ye girmeye çalıştığım zaman biçimlendirilmemiş.Biçimlendirilsinmi? diye soruyor.İçinde 300 gb verim var.Bunu kurtarmanın bir yolu yokmu.Lütfen yardım edin.

Veri kurtarma programları ile verilerinizi sorunsuz kurtarabilrisiniz.Muhtemelen ben cevap veene kadar verilerinizi kurtarmış da olabilirsiniz.

• güzel çalışma olmuş dejaay
  • Hocam slm. emeğine sağlık ilk önce...

Forumda ve benzer sitelerde konu ile ilgili hemen hemen her şeyi okudum. Bu siteyi uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum, oldukça basit anlatımlı ve kullanışlı. Benim sorunum ise; biçimlendirme ile format atma aynı şeymidir? kullandığım harici hdd seagate freeagent 500 gb. kullanılabilir alanı 465 gb. dosyaları tek tek alan olarak topladığımda 133 gb kullanmışım ama boş alan olarak 229 gb görünüyor, arada 102 gb lık bir kullanılmış alan veriyor ama ben bulamadım bu dosyaları. Hdd'yi aldığımdan beri tak kullan yaptım, biçimlendirmedim, hafta sonu yeni bir harici hdd daha alıp onu yine sizin ilgili konunuza bakarak biçimlendiricem, bu arada mevcut hdd'mide formatlayıp yeniden biçimlendirmek istiyorum, o yüzden benim anlıyacağım şekilde anlatabilmeniz mümkünmüdür sorularımı? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...
  • WD supportum çalışmıyor hiç kullanmadım driverı da yok cd di yok wd support 120 gb yardım yedi donanım bulundu yazısı çıkmıyor
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.