Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dejaay

Hiçbir problem olmaz.. Ben yıllardır harici hddmi değişik şekillerde kulandım (yatay, dikey, havada kablo ile asılı)

Anladım; ama asıl mesele cihazın zemine temas edip etmemesi değil mi? Madem hiç problem olmaz niye kauçuk ayak yapmışlar, kafam karıştı biraz. Aydınlatırsan sevinirim, cevap verdiğin için sağol bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fghtr

quote:

Hiçbir problem olmaz.. Ben yıllardır harici hddmi değişik şekillerde kulandım (yatay, dikey, havada kablo ile asılı)

Anladım; ama asıl mesele cihazın zemine temas edip etmemesi değil mi? Madem hiç problem olmaz niye kauçuk ayak yapmışlar, kafam karıştı biraz. Aydınlatırsan sevinirim, cevap verdiğin için sağol bu arada.

Şimdi doğru olan tabiki kauçuk ayak üzerinde diski kullanmaktır ancak diğer şekilde de kullanım bi soruna yol açmaz.

Kauçuk ayak olmayan disklerde de konum marka ismi yazan yerin üstte kalacak şekilde durmasıdır. Dedim gibi ben de her zman doğru yönde diskin durmasına dikkat ederim ancak kullanmadığım ya da dikkat etmediğim zamanlarda oluyor. Buna rağmen bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım

• arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. bilgisayarda takılı bulunan ve çalışan usb disk, sistem yeniden başlatıldığında görünmüyor.tekrardan takıp çıkarınca çalışıyor tabi.yani portlarda herhangi bir sorun yok.biostada görünüyor.işletim sistemi xp.sizce neden olabilir.yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: eng_x

arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. bilgisayarda takılı bulunan ve çalışan usb disk, sistem yeniden başlatıldığında görünmüyor.tekrardan takıp çıkarınca çalışıyor tabi.yani portlarda herhangi bir sorun yok.biostada görünüyor.işletim sistemi xp.sizce neden olabilir.yardımlarınızı bekliyorum

Bu durum anakartınızdan kaynaklı bir problem benim MSI ankartımda bu tür bir sorun vardı. Şu anki asusda bu tür bir problem yok.

Eğer anakrtınıza ait güncel bir BIOS sürümü varsa bi BIOS'u güncellemenizi tavsiye ederim.

Bir de bu sorun ön USB girişlerine takılı iekn mi oluyor yoksa arka USB girişlerine takılı ike mi oluyor. Bir de arka USB girişlerine takıp deneme yapınız..

• öndeki ve arkadaki portlarda oluyor.bu arada anakart msi.başka bir usb diskte denemiştim.onuda kafası eserse görüyor.enson bios yüklü zannedersem.zaten bios üzerinde disk görünüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: eng_x

öndeki ve arkadaki portlarda oluyor.bu arada anakart msi.başka bir usb diskte denemiştim.onuda kafası eserse görüyor.enson bios yüklü zannedersem.zaten bios üzerinde disk görünüyor

Yani ankart kaynaklı yapacak birşey yok..
  • teşekkürler ilgilendiğin için
  • Selamlar,
    Seagete freeagent desktop 1.5tb kullanıyorum. Aletin donanım ayarları "çabuk uzaklaştırma için en uygun konuma getir" şeklinde olmasına rağmen direk usb'den çıkarınca "windows gecikmeli yazma" hatası alıyorum ve bilgisayarı yeniden başlattığım zaman "windows yükleniyor" penceresinden sonra "kişisel ayarlarınız" yükleniyor penceresi açılmadan önce bilgisayar kapanıp tekrar açılıyor ve bu bir kısır döngü halini alıyor. güvenli kipte bilgisayar açılıyor fakat normal açmaya çalışınca gene kapanıp açılmaya başlıyor, ancak windows cd'si ile "windows kurtarma" yapınca bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.
    "çabuk uzaklaştırma için en uygun konuma getir" şeklinde olmasına ve segate'in yazılımını sistemden kaldırmış olmama rağmen HDD'yi usb'den güvenle kaldır'a tıklayınca "genel birim kaldırılamıyor, daha sonra tekrar deneyin" uyarısı alıyorum.
    Sorun nedir? çözüm nedir? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirmis -- 8 Mayıs 2009; 15:44:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tirmis

Selamlar,
    Seagete freeagent desktop 1.5tb kullanıyorum. Aletin donanım ayarları "çabuk uzaklaştırma için en uygun konuma getir" şeklinde olmasına rağmen direk usb'den çıkarınca "windows gecikmeli yazma" hatası alıyorum ve bilgisayarı yeniden başlattığım zaman "windows yükleniyor" penceresinden sonra "kişisel ayarlarınız" yükleniyor penceresi açılmadan önce bilgisayar kapanıp tekrar açılıyor ve bu bir kısır döngü halini alıyor. güvenli kipte bilgisayar açılıyor fakat normal açmaya çalışınca gene kapanıp açılmaya başlıyor, ancak windows cd'si ile "windows kurtarma" yapınca bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.
    "çabuk uzaklaştırma için en uygun konuma getir" şeklinde olmasına ve segate'in yazılımını sistemden kaldırmış olmama rağmen HDD'yi usb'den güvenle kaldır'a tıklayınca "genel birim kaldırılamıyor, daha sonra tekrar deneyin" uyarısı alıyorum.
    Sorun nedir? çözüm nedir? teşekkürler.

Gecikmeli yazma başarısız uyarısı siizn bilgisayarınızdaki ya da harici hddnizdeki arızadan kaynaklanır. Eğer harici hddniz başka bilgisayarlarda bu hatayı vermiyorsa bilgisayarınızın hddsi arızalı demektir. Bu durumun güvenli kaldırla da bi ilişkisi yoktur.

• çok faydalı bilgiler emek verenlerin eline sağlık
  • arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var... bırkac gun once wd harıcı harddısk aldım... cok memnunum ama bazen yazma hızı dusuyor mesela bazen 20 ıle yazarken baska dosyaları 6 7 ıle yazdıgı oluyor.. bunun sebebı ne olabılır ve ayrıca mesela dıskı guvenle kaldr dıyorum ama yıne de dısk durmuyor calısmaya devam edıyor... neden olabılır bu.. cevabınız ıcın sagolun sımdıden
  • quote:

Orjinalden alıntı: alprkrkmz

arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var... bırkac gun once wd harıcı harddısk aldım... cok memnunum ama bazen yazma hızı dusuyor mesela bazen 20 ıle yazarken baska dosyaları 6 7 ıle yazdıgı oluyor.. bunun sebebı ne olabılır ve ayrıca mesela dıskı guvenle kaldr dıyorum ama yıne de dısk durmuyor calısmaya devam edıyor... neden olabılır bu.. cevabınız ıcın sagolun sımdıden

Bunun birçok nedeni olabilir. Yazdığınız dosya bir sıkıştırılmış dosya mı, yazılan dosyanın büyüklüğü, o an diskinizi kullanan programlar..vs vs.

Güvenle kaldırda kaldırmıyor ise diskinizi kullanan program ya da programlar var demektir.

Ancak zamanla disk üzerindeki dosyalar dağılır, sıralı bi şekilde durmazlar. O nedenle disk üzerinde bozuk dosyaların onarımı için öncelikle hata denetleme(chkdsk) yapınınız. Sonrasında disk birleştirme(disk defrag) yapınız..

• quote:

quote:

arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var... bırkac gun once wd harıcı harddısk aldım... cok memnunum ama bazen yazma hızı dusuyor mesela bazen 20 ıle yazarken baska dosyaları 6 7 ıle yazdıgı oluyor.. bunun sebebı ne olabılır ve ayrıca mesela dıskı guvenle kaldr dıyorum ama yıne de dısk durmuyor calısmaya devam edıyor... neden olabılır bu.. cevabınız ıcın sagolun sımdıden

Bunun birçok nedeni olabilir. Yazdığınız dosya bir sıkıştırılmış dosya mı, yazılan dosyanın büyüklüğü, o an diskinizi kullanan programlar..vs vs.

Güvenle kaldırda kaldırmıyor ise diskinizi kullanan program ya da programlar var demektir.

Ancak zamanla disk üzerindeki dosyalar dağılır, sıralı bi şekilde durmazlar. O nedenle disk üzerinde bozuk dosyaların onarımı için öncelikle hata denetleme(chkdsk) yapınınız. Sonrasında disk birleştirme(disk defrag) yapınız..

cvpın ıcın sagol ama guvenle kaldır dıyorum kaldırıyor guvenle kaldırılabılır dıyor ama dısk durmuyor calısmaya devam edıyor

• quote:

cvpın ıcın sagol ama guvenle kaldır dıyorum kaldırıyor guvenle kaldırılabılır dıyor ama dısk durmuyor calısmaya devam edıyor

Güvenle kaldırla harici hddnizle bilgisayarınız arasındaki veri akışını kesmiş olurusnuz. Ya değilse usbdeb elektirk gelmeye devam eder, ışığı sönmez. Burada yanlış olan birşey yok. Bütün 2.5" hddlerde durum böyledir.
  • tekrar tesekkur ederım cvbın ıcın bende ıste usb yı cekıyorum kaldır dedıkten sonra bırden duruyor hanı laptopta uzun basarsınız guc tusuna da reset atmak ıcın hdd ses cıkarark gıder ya aynı ole guc gıdınce o sesı cıkarark gıdıyor.. ben yanlıs bılıyormusum demek kı harıcı de de oyle cıkıyormus usb... ben duruyor sanıyordum... kolay gelsın :)
    quote:

quote:

Güvenle kaldırla harici hddnizle bilgisayarınız arasındaki veri akışını kesmiş olurusnuz. Ya değilse usbdeb elektirk gelmeye devam eder, ışığı sönmez. Burada yanlış olan birşey yok. Bütün 2.5" hddlerde durum böyledir.

• seagate 500gb 2.5 hdd var bende de.
    güvenle kaldır dememe rağmen ışığı sönmüyor.
    bende önce bilgisayarı kapatıyorum, sonra usb kablosunu çekiyorum.

doğrusu nedir?
  • Öncelikle kaptan Dejaay ben burda bakıyorum da 8 sayfaya koca bir show görüyorum, onca soru; yanıt hakikaten "emeğe saygı" çerçevesinde TEBRİKLER !

- Gelelim benim soruma:

Güvenli kaldır dedikten sonra bilgisayar beyzadesinin tmm hoca kaldır sen demesiyle beraber bir huzur kaplasa da beni, gel gör ki hocam harici disk diye bulaştığım XS 500 gb tan usb kablosunu sökerken elektriği kesilmiş bir hdd sesi geliyor böyle sönen bir ses ki bu ses az önce zuhur etmiş tüm huzurumu kaçırıyor. ben bunu sağlıksız buluyorum.

sorum sizce de bu anormal bir durum mu, güvenli okeyli kaldırmaya rağmen kable sökerken ses gelmesi yoksa doğal mı?

şimdiden ilginize teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Prof.Matematik

seagate 500gb 2.5 hdd var bende de.
    güvenle kaldır dememe rağmen ışığı sönmüyor.
    bende önce bilgisayarı kapatıyorum, sonra usb kablosunu çekiyorum.

doğrusu nedir?

Güvenle kaldır dedikten sonra USB kablosunu çekmeniz yeterlidir.

quote:

Orjinalden alıntı: xxxlocker

Öncelikle kaptan Dejaay ben burda bakıyorum da 8 sayfaya koca bir show görüyorum, onca soru; yanıt hakikaten "emeğe saygı" çerçevesinde TEBRİKLER !

- Gelelim benim soruma:

Güvenli kaldır dedikten sonra bilgisayar beyzadesinin tmm hoca kaldır sen demesiyle beraber bir huzur kaplasa da beni, gel gör ki hocam harici disk diye bulaştığım XS 500 gb tan usb kablosunu sökerken elektriği kesilmiş bir hdd sesi geliyor böyle sönen bir ses ki bu ses az önce zuhur etmiş tüm huzurumu kaçırıyor. ben bunu sağlıksız buluyorum.

sorum sizce de bu anormal bir durum mu, güvenli okeyli kaldırmaya rağmen kable sökerken ses gelmesi yoksa doğal mı?

şimdiden ilginize teşekkürler.

O sesin gelmesi de çok normal. Sonuçta harici hddniz içinde dönen bir disk var ve o disk elektiriğin kesilmesiyle dönüşünü bitiriyor ve o dediğiniz ses geliyor. O nedenle endişe etmeyiniz.

• Merhaba herkese. Bugün diasa dan 109 liraya mikrobox 2,5 luk 320 GB harici hdd aldım.Hevesle işyerinde Xp nin kendi proğramlarıyla bölümledim.Ancak asıl derdim dvd player de film izlemek olduğu için bölümlerden 100 GB olan birini Paragon Partition Manager adlı proğram ile fat 32 dosya sisteminde formatladım ve halloldu.Ancak evdeki dvd ye taktığımda usb aygıtı tanıdı ancak içindeki dosyaları göstermedi.:( Ama dvd playerların 35-40 gb dan yükseğini algılamadığını duydum.Tekrar bölümlemek için bilgisayar başına oturduğumda, dejaay ın bütün hayallerimi yıkan yazısını okudum.:( dvd ler güç yetersizliği nedeniyle 2,5 luk hdd leri çalıştıramıyormuş. Nolcek şimdik?????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumhur45

Merhaba herkese. Bugün diasa dan 109 liraya mikrobox 2,5 luk 320 GB harici hdd aldım.Hevesle işyerinde Xp nin kendi proğramlarıyla bölümledim.Ancak asıl derdim dvd player de film izlemek olduğu için bölümlerden 100 GB olan birini Paragon Partition Manager adlı proğram ile fat 32 dosya sisteminde formatladım ve halloldu.Ancak evdeki dvd ye taktığımda usb aygıtı tanıdı ancak içindeki dosyaları göstermedi.:( Ama dvd playerların 35-40 gb dan yükseğini algılamadığını duydum.Tekrar bölümlemek için bilgisayar başına oturduğumda, dejaay ın bütün hayallerimi yıkan yazısını okudum.:( dvd ler güç yetersizliği nedeniyle 2,5 luk hdd leri çalıştıramıyormuş. Nolcek şimdik?????????

DVD tanıdı derken dvd harici hddnizi gördü mü? İçine girebildiniz mi? Başka video dosyaları denediniz mi?
    3.5" ler dvdlerde sorun çıkarmıyor ancak 2.5" ler dvdlerde sorun çıkarıyor. Yetersiz güç nedeniyle tanımıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.