Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eline sağlık sayende 8 gb lık bellegıme 5 gb lık veriler atabiliyorum.
  • Merhaba

Benim sorum esata çıkışa sahip bir hdd sata girişi ile anakarta bağlıyabiliyor muyuz?

Seagate freeagent pro 1tb harddiskim var. Anakartım da Asus A8n sli premium. Anakartımın esata girişi yok. Bilgisayarın arkasına kendi orjinal sata bağlantı noktası kurdum. Bir de sata-esata kablo aldım. Fakat pek çok kombinasyonu (önce bilgisayarı açmak, önce hdd açmak, beraber açmak vs.) da denememe rağmen bilgisayar açılmıyor, kilitleniyor, bazen de hdd tanımıyor. Acaba sorun sadece kablodan veya bağlantı noktasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 17 Mart 2009; 11:42:31 >
  • merhaba bende yeni bi hdd aldım dediğiniz gibi bölme işlemini yaptım merak ettiğim dosyaları (film, mp3...) yükledikten sonra veri kaybolursa diye veri kurtarma programlarını önceden mi yüklemeliyim yoksa veri kaybolunca mı?( Yani veri kaybolmasına önceden bir önlem alınabilinir mi?)
  • Hocam az önce hata denetleme yapıyordum ancak baktım ki 4-5 saat sürecek bende iptal ettim ama şimdi hdd açılmıyor! Hata veriyor...
    Veriler silinmiş olabilir mi?

düzeltme: Çalıştı çok şükür Bir an güle güle diyordum hdd'ye Ama o an suratımın aldığı ifadeyi görmeniz lazım tam zıçtık dedim içimden... Neyseki çıkarıp takınca açıldı. Yok abi yapmam bir daha disk temzileme hata denetleme falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 23 Nisan 2009; 19:35:05 >

• Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: trevanian000

Merhaba

Benim sorum esata çıkışa sahip bir hdd sata girişi ile anakarta bağlıyabiliyor muyuz?

Seagate freeagent pro 1tb harddiskim var. Anakartım da Asus A8n sli premium. Anakartımın esata girişi yok. Bilgisayarın arkasına kendi orjinal sata bağlantı noktası kurdum. Bir de sata-esata kablo aldım. Fakat pek çok kombinasyonu (önce bilgisayarı açmak, önce hdd açmak, beraber açmak vs.) da denememe rağmen bilgisayar açılmıyor, kilitleniyor, bazen de hdd tanımıyor. Acaba sorun sadece kablodan veya bağlantı noktasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorun olabilir mi?

Sorun bağlantı kablolarından kaynaklanabilir. Bu tür bir şey denemediğim için birşey diyemiyeceğim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahkoroglu

merhaba bende yeni bi hdd aldım dediğiniz gibi bölme işlemini yaptım merak ettiğim dosyaları (film, mp3...) yükledikten sonra veri kaybolursa diye veri kurtarma programlarını önceden mi yüklemeliyim yoksa veri kaybolunca mı?( Yani veri kaybolmasına önceden bir önlem alınabilinir mi?)

Veri kaybolmasındna sonra yüklenecek program ya da programlar kaybolan verileinizin üzerine yazılma riski vardır. O nedenle veri kurtarma programını şimdiden bilgisayarınıza yüklemelisiniz.
  • Selamlar ;

@dejaay, benim WD yine sorun yarattı.External takılıyken bilgisayar başlamıyordu, biosu kurcalayarak yine başlar hale getirdim.Bilgisayar yönetten usb bağlantısını görüyor harddiskin fakat harddiskin ne simgesi var nede erişimi.1-2 kere yazılımını yükleyin dedi açılışta, yükle dedim başarısız oldu uyarısı veriyor.Sorun ne anlayamadım, bu tarz bir durumun çözümü nedir ?

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

@dejaay, benim WD yine sorun yarattı.External takılıyken bilgisayar başlamıyordu, biosu kurcalayarak yine başlar hale getirdim.Bilgisayar yönetten usb bağlantısını görüyor harddiskin fakat harddiskin ne simgesi var nede erişimi.1-2 kere yazılımını yükleyin dedi açılışta, yükle dedim başarısız oldu uyarısı veriyor.Sorun ne anlayamadım, bu tarz bir durumun çözümü nedir ?

Saygılarımla.

Öncelikle sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa harici hddnizden mi olup olmadığını anlamk için başka bir bilgisayarda deneme yapmalısınız. Başka bir bilgisayarda da aynı hatayı veriyorsa donanımsal bir arıza var demektir.
  • Peki sürücüyü kaldırsam ve harddiski taksam, sürücü tekrardan yüklense sorun giderilebilir mi ?
  • quote:

Peki sürücüyü kaldırsam ve harddiski taksam, sürücü tekrardan yüklense sorun giderilebilir mi ?

Sürücü derken,zaten tak çıkar aletlerin sürücüleri xp 'ye entegre edilmiş şekildedir. Siz tak kullan aleti taktığınız zaman bilgisayar aleti tanır ve ona göre içindeki sürücüyü yükler. O nedenle sürücüsünü kaldırma söz konusu değildir. Ancak 1. sayfada infcache.1 dosyasını silerek sürücü yüklemesi yapabilirsiniz.

quote:

Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

İpucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam yukarıda verdiğin örnekteki gibi "Infcache.1" dosyasını silmeyi denedim ama " izin gerekli " uyarısı verdi durdu.Guest hesabı kapalı bende, yönetici konumuyla açıyorum ama bir türlü silemedim.Sistem geri yükleme yaptım herşey normale döndü, virüs tarattım pc kapattım.Sabah tekrar aynı sorun.Zannederim yukarıdaki örnekteki silme işini başarırsam tam anlamıyla düzelecek ama şu silmeden uyarı vermesini nasıl engelleyeceğim ?
  • quote:

Hocam yukarıda verdiğin örnekteki gibi "Infcache.1" dosyasını silmeyi denedim ama " izin gerekli " uyarısı verdi durdu.Guest hesabı kapalı bende, yönetici konumuyla açıyorum ama bir türlü silemedim.Sistem geri yükleme yaptım herşey normale döndü, virüs tarattım pc kapattım.Sabah tekrar aynı sorun.Zannederim yukarıdaki örnekteki silme işini başarırsam tam anlamıyla düzelecek ama şu silmeden uyarı vermesini nasıl engelleyeceğim ?

Vista kullanıyorsunz galiba.. O dosyanın üzerine sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır'ı seçip silmeyi deneyiniz.
  • Yönetici olarak çalıştır yok, dosyanın ismide " INFCACHE.1 " olarak gözüküyor ve gizli dosyaları etkinleştirmek gerekmiyor bu dosya zaten gizli değil bende.Geri yüklemeyle çalışan alet ertesi gün ne oldu da çalışmadı anlamadım.Dün disk yönetiminden harddisc " başlatılmadı " diye gözüküyordu, ben sağ tıklayıp başlat dediğimde " bu işlemi yapacak yeterli alan yok " gibi bir uyarı veriyordu.Belki biostan ayar yapmam gerekir diye biraz daha kurcaladım yine bilgisayarın açılmasına engel oluyor.Dün WD diagonistic diye bir yazılımda sildim belki yeniden yükleme yapar takınca diye ama nafile, anlayacağın iyice bunalttı.Vista Ultimate kullanıyorum hocam, ana kartım ASUS P5PL2.

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Hocam yukarıda verdiğin örnekteki gibi "Infcache.1" dosyasını silmeyi denedim ama " izin gerekli " uyarısı verdi durdu.Guest hesabı kapalı bende, yönetici konumuyla açıyorum ama bir türlü silemedim.Sistem geri yükleme yaptım herşey normale döndü, virüs tarattım pc kapattım.Sabah tekrar aynı sorun.Zannederim yukarıdaki örnekteki silme işini başarırsam tam anlamıyla düzelecek ama şu silmeden uyarı vermesini nasıl engelleyeceğim ?

Vista kullanıyorsunz galiba.. O dosyanın üzerine sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır'ı seçip silmeyi deneyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reef1905 -- 29 Nisan 2009; 13:52:48 >

• Hocam yaptım sonunda, o kadar çok şey yaptım ki nasıl çözdüğümü inan bende bilmiyorum.Ama en son biostan USB 2.0 ayarı ile oynayınca düzeldi.İlgin için teşekkür ederim.
  • Herkesin HDD almadan Önce Takip etmesi gereken bir konu başlığı.
    Emeğinize Sağlık

• arkadaşlar aşağıdaki topictede benim bir sorunumu dile getirdim.
    http://resim.donanimhaber.com/m_31496201/tm.htm
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"arkadaşlar Western Digital 320GB 2,5" (WD3200ME) ilginç bir proplem oldu.

ürünümü aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
    http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=203&lang=en

bilgisayarıma usb den taktığımda tanıyor ve içindekileri görüyor ve içindeki filmleri izleyebiliyorum.
    lakin içindeki bir filmi bilgisayarın hard diskine atmaya kalkıştığımda 10 sn, 25 sn, 40 sn derken birden bire 2 dk, 10 dk, 50 dk diyerek artıyor ve belli bir süre sonra olduğu yerde sayıyor ve kopyalamıyor. Uflayıp püflerken oda arkadaşım bir itirafta bulundu. cihazı kendi bilgisayarına takmış. takınca içinde gizli bir dosya (hani hafif silik görünen gizli dosyalar var ya) görmüş ve virüs sanıp silmiş.
    diyorumki acaba driver veya sistem dosyası falanmı sildi. pek anlamam bu işten ya.
    ne yapmam gerekiyor arkadaşlar."

• Selamlar.

Bir ay kadar önce harici bir hard disk (Seagate Freeagent 1.5 tb) almıştım. Yatay kullanım için kauçuk ayakları varmış. Ben bunu farketmedim ve yaklaşık bir ay zemine temas ettirerek kullandım ürünü. Sizce bir problem olmuş mudur? Olmuşsa kalıcı mıdır? Herhangi bir problem varsa bunun belirtileri nelerdir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eztech

arkadaşlar aşağıdaki topictede benim bir sorunumu dile getirdim.
    http://resim.donanimhaber.com/m_31496201/tm.htm
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"arkadaşlar Western Digital 320GB 2,5" (WD3200ME) ilginç bir proplem oldu.

ürünümü aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
    http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=203&lang=en

bilgisayarıma usb den taktığımda tanıyor ve içindekileri görüyor ve içindeki filmleri izleyebiliyorum.
    lakin içindeki bir filmi bilgisayarın hard diskine atmaya kalkıştığımda 10 sn, 25 sn, 40 sn derken birden bire 2 dk, 10 dk, 50 dk diyerek artıyor ve belli bir süre sonra olduğu yerde sayıyor ve kopyalamıyor. Uflayıp püflerken oda arkadaşım bir itirafta bulundu. cihazı kendi bilgisayarına takmış. takınca içinde gizli bir dosya (hani hafif silik görünen gizli dosyalar var ya) görmüş ve virüs sanıp silmiş.
    diyorumki acaba driver veya sistem dosyası falanmı sildi. pek anlamam bu işten ya.
    ne yapmam gerekiyor arkadaşlar."

Arkadaşın önerdiği hata denetlemeyi deneyiniz. O olmazsa harici hddnizi biçimlendirmeyi deneyiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fghtr

Selamlar.

Bir ay kadar önce harici bir hard disk (Seagate Freeagent 1.5 tb) almıştım. Yatay kullanım için kauçuk ayakları varmış. Ben bunu farketmedim ve yaklaşık bir ay zemine temas ettirerek kullandım ürünü. Sizce bir problem olmuş mudur? Olmuşsa kalıcı mıdır? Herhangi bir problem varsa bunun belirtileri nelerdir?

Hiçbir problem olmaz.. Ben yıllardır harici hddmi değişik şekillerde kulandım (yatay, dikey, havada kablo ile asılı)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.