Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: reef1905

Bu 1. seçenekte yazan Floppy Drive değişirse sorun yaratmaz inşallah.Ben çokta anlamıyorum pc işinden, sadece tarif edilen üzerinden yapabilme kabiliyetim var sadece, eldeki kurulu pcden olmam değil mi.
    Hepsini disable yapsam ne değişir ?

Birşey olmaz sonuçta bu ayarları yine bıosdan aktif edebilirsiniz.

Şimdi siz de floppy olduğuna göre anakartınız da eski muhtemelen.. Anakartınızın marka modeli nedir
  • ASUS P5 PL2 Ana kart var bende.Gece gece bununla uğraşıyorum eksik bilgimle.Peki 1.dvd olacak dediniz, bende 2 farklı markanın dvd si var, herhangi biriside olsa oluyor sanırım, birde seçeneklerden sadece 1 tanesini dvd yapınca diğerinin çalışmasına mani olmaz değil mi ?
  • quote:

ASUS P5 PL2 Ana kart var bende.Gece gece bununla uğraşıyorum eksik bilgimle.Peki 1.dvd olacak dediniz, bende 2 farklı markanın dvd si var, herhangi biriside olsa oluyor sanırım, birde seçeneklerden sadece 1 tanesini dvd yapınca diğerinin çalışmasına mani olmaz değil mi ?

Bu boot kısmı ile ilgili ayar donanımlarınızın çalışmasına bi engel teşkil etmez..

Bu ayarlar format atarken size yardımcı olur..

Ankartınız yeni bi anakart. Bu anakartda usb boot ile igili bi ayar vardı ama şu an hatırlamıyorum. Yarın bi bakarım,araştırım..
  • Dediklerinizi yapmayayım, yarını mı bekleyeyim ? Tavsiyeniz nedir ?
  • quote:

Dediklerinizi yapmayayım, yarını mı bekleyeyim ? Tavsiyeniz nedir ?

Yapsan da olur yapmasan da farketmez. Yarını da bekleyebilirsiniz. Size kalmış.
  • O zaman ilk tarif ettiğiniz gibi bir deneyeyim, nasılsa donanımın çalışmasına engel teşkil etmiyormuş.İlginiz için çok teşekkür ederim.Deneyimimi yarın paylaşırım, şimdilik iyi geceler.
  • @dejaay, ilk önerdiğini denedim.BIOS ayarlarındaki BOOT DEVICE PRIORITY'den 1. seçenek floppy, 2 ve 3. seçenek boş yaptım fakat bilgisayar komut isteyerek hiç açılmadı, bende tekrardan BIOS ayarlarına girip eski haline getirdim ve pc açıldı.Daha sonra pcyi kapatıp HDD'yi kasanın üzerindeki ekstra USB yerlerinden bağladım fakat bilgisayar açılış ekranında kaldı eskisi gibi, yine açılmadı.Hdd'yi çıkartarak restart yapınca hemen açıldı.Ben bu işten birşey anlamadım, neden bu şekilde oluyor veya ben neyi eksik veya yanlış yapıyorum ?
  • öncelikle verdiğniz bilgiler için teşşekürler...

Benim bir sorum olucaktı. 400 GB XS harici harddiskim var. donanımı güvenli kaldır diyorum kaldırıyor (ses de geliyor) fakat harici diskin içinden fan sesi gelmeye devam ediyor. (bazıları 2.5" lerde fan yok diyor ama ) gelen ses fan dönme sesi. bende bunu durdurmak için hem ses hemde ısınmasın diye mecburen usb den çekmek zorunda kalıyorum. Ama bir yandan da usb den çekince hdd nin bozulmasından korkuyorum.. Sizin dediğiniz gibi HDD nin özelliklerinden de baktım "çabuk uzaklaştımak için en iyi duruma getir" seçeneğini işaretleyemiyorum..

Usb den çekmeye devam edersem bişey olurmu...yani normalde donanımı güvenle kaldırıyor gözüküyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: conspirator23

öncelikle verdiğniz bilgiler için teşşekürler...

Benim bir sorum olucaktı. 400 GB XS harici harddiskim var. donanımı güvenli kaldır diyorum kaldırıyor (ses de geliyor) fakat harici diskin içinden fan sesi gelmeye devam ediyor. (bazıları 2.5" lerde fan yok diyor ama ) gelen ses fan dönme sesi. bende bunu durdurmak için hem ses hemde ısınmasın diye mecburen usb den çekmek zorunda kalıyorum. Ama bir yandan da usb den çekince hdd nin bozulmasından korkuyorum.. Sizin dediğiniz gibi HDD nin özelliklerinden de baktım "çabuk uzaklaştımak için en iyi duruma getir" seçeneğini işaretleyemiyorum..

Usb den çekmeye devam edersem bişey olurmu...yani normalde donanımı güvenle kaldırıyor gözüküyor..

Güvenle kaldır dedikten sonra usb kablosundan çekerseniz sorun olmaz. Burda güvenli kaldır dediğinizde usb ile bilgisayar arasındaki veri akışı kesiliyor sadece. Ancak usb üzerinden güç almaya yani ışığı yanmaya devam eder.

Veri akışı sırasında ya da bir program usb belleği kullanırken çekerseniz ilerde sorun olur ancak veri akışı olmadığından eminseniz birşey olmaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: PMD

Elektriğin aniden kesilmesi sorun yaratmaz mı??

Güvenle kaldır dedikten usbden çekmek soruna yol açmaz.
    Diğer şekilde de veri akışı olmadığından eminseniz, çekseniz de birşey olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PMD
    Veri kaybolmayacağını biliyorum da. Ani elektrik kesilmesi usb den güç alan cihazı bozabilir diye biliyordum

Okuma kafası hareket etmedikten sonra birşey olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

öncelikle verdiğniz bilgiler için teşşekürler...

Güvenle kaldır dedikten sonra usb kablosundan çekerseniz sorun olmaz. Burda güvenli kaldır dediğinizde usb ile bilgisayar arasındaki veri akışı kesiliyor sadece. Ancak usb üzerinden güç almaya yani ışığı yanmaya devam eder.

Veri akışı sırasında ya da bir program usb belleği kullanırken çekerseniz ilerde sorun olur ancak veri akışı olmadığından eminseniz birşey olmaz..

Teşekkürler.. biraz olsun rahatladım bu konuda. bozulsa icabında yaptırısın ama. ya içindeki veriler...

• quote:

Teşekkürler.. biraz olsun rahatladım bu konuda. bozulsa icabında yaptırısın ama. ya içindeki veriler...

İçindeki veriler gitti gider, maalesef. Yapacak bişey yok. Yedek almalısınız mutlaka..
  • Evet ama DVD ye çekme işi olması diye aldım harddiski birde harddiskin içindekileri yedekle işim var valla... Neyse yukarıdaki nedenden olmasında olursa yapıcak bişe yok malesef...önemlileri yedek alayım bari.Teşekkürler.
  • güzel çalışma resimli anlatım falan.teşekkürler.
  • aydınlatıcı konular için teşekkürler
  • arkadaşlar resim 4 teki önbelleği iptal ettirmek için olan bölüm bende aktif değil giremiyorum ne yapmam gerekiyor???
    arkadaşın dediği gibi giriyorum bu kısım aktif değil bu ekran geliyor

ancak
    özellikler donanim sekmesinden aygıtı bulup cıft tıkladım ayarları değiştir dedim ve bu ekran geldi yukarısı yine aktif değil ancak aşağıda 2 seçenek var

İşletim sistemin vista service pack 1[simage][/simage]

• quote:

Orjinalden alıntı: pudinkk

arkadaşlar resim 4 teki önbelleği iptal ettirmek için olan bölüm bende aktif değil giremiyorum ne yapmam gerekiyor???
    arkadaşın dediği gibi giriyorum bu kısım aktif değil bu ekran geliyor

ancak
    özellikler donanim sekmesinden aygıtı bulup cıft tıkladım ayarları değiştir dedim ve bu ekran geldi yukarısı yine aktif değil ancak aşağıda 2 seçenek var

İşletim sistemin vista service pack 1[simage][/simage]

disk yazma ön belleğini etkinleştirin işaretini kaldırın ve tamam diyerek pencereyi kapatın. Harici hddnizin bağlantısını kesin, kabloyu çıkarın. Bi dakka sonra yeniden harici hddnizi takın. Tekrar özelliklerden girin seçeneklerin aktif olması lazım bi bakın.

• Konu çok açıklayıcı olmuş. Teşekkürler.
  • Benim harici HDD dahili HDD gibi sürekli bilgisayarda takılı, defrag ve temizliğini periyodik oalrak yapıyorum ama sürekli bağlı kalması bir probleme sebep olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.