Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ferfecir

320 GB Philips External USB HDD' im bozuldu.
    İçinde filmlerim ve önemli verilerim var. Nereye göndereceğim , çalışmıyor ve garip sesler çıkarıyor.En azından verileri kurtarmam gerek.

):

Başka bir bilgisayarda denediniz mi?
    Bilgisayarım kısayolu sağ tık/yönet/ disky yönetiminde harici hddnizi görebiliyor musunuz?

Başka bir bilgisayarda da denemenize rağmen orda da aynı hatayı veriyorsa içindekilerini kurtarma şansınız kalmadı demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

320 GB Philips External USB HDD' im bozuldu.
    İçinde filmlerim ve önemli verilerim var. Nereye göndereceğim , çalışmıyor ve garip sesler çıkarıyor.En azından verileri kurtarmam gerek.

):

Başka bir bilgisayarda denediniz mi?
    Bilgisayarım kısayolu sağ tık/yönet/ disky yönetiminde harici hddnizi görebiliyor musunuz?

Başka bir bilgisayarda da denemenize rağmen orda da aynı hatayı veriyorsa içindekilerini kurtarma şansınız kalmadı demektir.

Başka bilgisayarda denedim evet. İlk o zaman fark ettim pc hdd'yi görmedi zannettim üstünde durmadım da. Meğer sorun büyükmüş eve gelince anladım. Neyse teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 29 Aralık 2008; 23:50:33 >

• selam arkadaslar,

iki gün evvel seagate 1,5 tb bir hdd aldım ve nerdeyse tüm verilerimi aktardım, hızından gayet memnunum.. kafama takılan bir sorum var :

sürekli olarak torrent programından film indirip, upload yapıyorum yani pc 365 gün 24 saat açık.. filmlerimi paylaşıma açtığım klasörüde yeni hdd ye taşıdım.. gündüz baktım hdd ısınmış bir vaziyetteydi.. bunun zararı varmıdır? hdd ile sabit hd aynı değil midir? aynı ısınma ve risk sabit disklerim içinde yok mudur? yeni hdd yi mutlaka geceleri kapalı mı tutup, sadece depo amaçlı mı kullanmalıyım?? bu soru önceden soruldu ise hepinizden cok cok özür dilerim.. teşekkürler hepinize..

Av.Fatih Davran
    Balıkesir
  • quote:

Orjinalden alıntı: advocat

selam arkadaslar,

iki gün evvel seagate 1,5 tb bir hdd aldım ve nerdeyse tüm verilerimi aktardım, hızından gayet memnunum.. kafama takılan bir sorum var :

sürekli olarak torrent programından film indirip, upload yapıyorum yani pc 365 gün 24 saat açık.. filmlerimi paylaşıma açtığım klasörüde yeni hdd ye taşıdım.. gündüz baktım hdd ısınmış bir vaziyetteydi.. bunun zararı varmıdır? hdd ile sabit hd aynı değil midir? aynı ısınma ve risk sabit disklerim içinde yok mudur? yeni hdd yi mutlaka geceleri kapalı mı tutup, sadece depo amaçlı mı kullanmalıyım?? bu soru önceden soruldu ise hepinizden cok cok özür dilerim.. teşekkürler hepinize..

Av.Fatih Davran
    Balıkesir

Sayın Davran,
    Evet diğer sabit disklerden bi farkı yoktur. Ancak sabit diskler kasa içindeki hava sirkülasyonundan yararlandıkları için ısınmaları belli bir seviyeyi aşmıyor.

Risk kısmına gelirsek hemen hemen aynı riskler. Ancak ısınmadan dolayı bi sorun çıkmaz.. Harici hdd yi kullanım amacınıza depo olrak kullanıp kullanmamak size bağlı. Kimisi verileri kopyalar bi köşeye koyar, kimisi de sizin kullandığınız gibi sürekli kullanır.

Sizin bu şekilde kullanımınız herhangi bir soruna yol açmaz.. Ancak bu diskinize hiç bişey olmayacak anlamına gelmez.

• Merhabalar. Uzun zamandır bir external disk ihtiyacım vardı, ve dün Seagate FreeAgent Xtreme 1TB lık modelini aldım. Diski yükledim programından. Chkdsk yaptırmam gerekiyor mu acaba, sanırım 2-3 saat sürüyor 1TB lık diskin işlemi, bu işlem yeni diskler için de yapılmalı mı?
    Diğer bir sorum da bölümlendirme ile ilgili. My Computer'a sağ tıklayıp Manage deyince çıkan Computer Management ekranında Disk Management'a tıkladığımda şöyle bir uyarı alıyorum: Local Disk Manager, "The Dependency Service does not exist or has been marked for deletion". Bir süre önce virüs sebebiyle dmserver.dll dosyasını silmiştim sanırım onunla alakalı, nasıl çözebiliriz acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper55k

Merhabalar. Uzun zamandır bir external disk ihtiyacım vardı, ve dün Seagate FreeAgent Xtreme 1TB lık modelini aldım. Diski yükledim programından. Chkdsk yaptırmam gerekiyor mu acaba, sanırım 2-3 saat sürüyor 1TB lık diskin işlemi, bu işlem yeni diskler için de yapılmalı mı?
    Diğer bir sorum da bölümlendirme ile ilgili. My Computer'a sağ tıklayıp Manage deyince çıkan Computer Management ekranında Disk Management'a tıkladığımda şöyle bir uyarı alıyorum: Local Disk Manager, "The Dependency Service does not exist or has been marked for deletion". Bir süre önce virüs sebebiyle dmserver.dll dosyasını silmiştim sanırım onunla alakalı, nasıl çözebiliriz acaba?

Öncelikle hayırlı olsun.. Siz galiba chkdsk ile fdisk'i karıştırmışınız. Chkdsk bir hata denetleme işlemidir. Disk üzerindeki dosya hataları denetlenir ve düzeltir. Fdisk ise yavaş biçimlendirmedir. İlk alınan hddlere fdisk atılması tavsiye edilir. İsterseniz atabilirsiniz. fdisk işlemi de hddnizin büyüklüğüne göre zaman açısından değişir. Sizin ki en az 2-3 saat sürebilir.

dll dosyasıını buradan inidirin ve ilgili yerlerin içine atın, bilgisayarı açıp kapatın
    http://www.zshare.net/download/53506326931bd0f0/
     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

• @deejaay

aydınlatıcı bilgiler ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler... dediğiniz şekilde yapacağım... iyi seneler
  • Sayın dejaay tavsiyeleriniz üzere wd harici disk aldım yalnız bi problem var
    4gb tan büyük blu ray film indirdim hdd ye atamıyorum ,iso indirdim o da atılmıyor ayrıca bir sorum daha var usb sahibi olan dvd player alsam bu hdd yi bağlasam içindeki filmlerimi görür mü ? Tam markası Western Digital 500 GB Elements

dosya tipi böyle
     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

şimdiden teşekkürler ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

Sayın dejaay tavsiyeleriniz üzere wd harici disk aldım yalnız bi problem var
    4gb tan büyük blu ray film indirdim hdd ye atamıyorum ,iso indirdim o da atılmıyor ayrıca bir sorum daha var usb sahibi olan dvd player alsam bu hdd yi bağlasam içindeki filmlerimi görür mü ? Tam markası Western Digital 500 GB Elements

dosya tipi böyle

şimdiden teşekkürler ...

http://forum.donanimhaber.com/m_22818217/mpage_1/key_/tm.htm
    1.sayfada bu sorunun neden kaynaklandığını belirttim. Gözünüzden kaçmış galiba.. fat32 olan dosya sistemini ntfs yaparsanız sorun hallolur.

DVD playerlar 2.5"leri yetersiz güç nedeni ile döndüremiyor yani harici hdd yi tanımıyor ancak 3.5" lerde böyle bir sorun yok. Onlar dvd oynatıcılarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

• Ben ilk sayfaya bakmadım direkt son sayfadan sorunu yazıverdim Ben 3.5" kullanıyorum demekki sorun yaratmayacak teşekkür ederim
  • arkadaşlar bende 500gb wd 3,5" hd var bunu next 2000 cıs super plus uyduma bağlı tutuyorum tvden kayıt için.

ancak burda okuduklarımdan sonra birşey soracağım ben bunu sürekli uyduya bağlı tutuyorum yalnız yaşadığım için işe giderken uydu,tv,ev sinema sistemi ve harddiskin bağlı olduğu fişi çekiyorume ve gelince takıyorum bu tak çıkarların bir zararı olurmu?ne yapmamı önerirsiniz?donanımı güvenli kaldır diye bir seçenek yok bu durumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: @y@zéfé

arkadaşlar bende 500gb wd 3,5" hd var bunu next 2000 cıs super plus uyduma bağlı tutuyorum tvden kayıt için.

ancak burda okuduklarımdan sonra birşey soracağım ben bunu sürekli uyduya bağlı tutuyorum yalnız yaşadığım için işe giderken uydu,tv,ev sinema sistemi ve harddiskin bağlı olduğu fişi çekiyorume ve gelince takıyorum bu tak çıkarların bir zararı olurmu?ne yapmamı önerirsiniz?donanımı güvenli kaldır diye bir seçenek yok bu durumda

Bu tak çıkarlar veri aktarımı sırasında yapılırsa zararlı oluyor. Bunun dışında usb kablosunu çekip çıkarmanın ya da bağlı olduğu cihazı kapatmanızın pek bi zararı olmaz.

• selamlar benim 2 tane sorum olucak
    dun Seagate freeagent 1 tb hdd aldım fakat 1 tb degilde 931 gb olarak görüyor
    sebebi nedir acaba cunku yaklasık 70 gb kadar bir kayıp az degil..
    birde hdd nin icinde kendi programı var onu kurmam gerekiyormu ? şimdiden teşekkür ederim
    herkese hayırlı seneler...
  • quote:

quote:

arkadaşlar bende 500gb wd 3,5" hd var bunu next 2000 cıs super plus uyduma bağlı tutuyorum tvden kayıt için.

Bu tak çıkarlar veri aktarımı sırasında yapılırsa zararlı oluyor. Bunun dışında usb kablosunu çekip çıkarmanın ya da bağlı olduğu cihazı kapatmanızın pek bi zararı olmaz.

hocam fişiçıkarıp taktığımda elektrik prizine bağlı alet 3,5luk olduğundan fişi takınca çalışma sesi başlıyor çekince duruyor bunun bir zararı var mıdır peki?

• quote:

Orjinalden alıntı: nabu

selamlar benim 2 tane sorum olucak
    dun Seagate freeagent 1 tb hdd aldım fakat 1 tb degilde 931 gb olarak görüyor
    sebebi nedir acaba cunku yaklasık 70 gb kadar bir kayıp az degil..
    birde hdd nin icinde kendi programı var onu kurmam gerekiyormu ? şimdiden teşekkür ederim
    herkese hayırlı seneler...

O programı bir yere kopyalayın yedeğini alın ilerde lazım olur.. O program kurulacak diye bir şart yok. Size kalmış..

931 gb göstermesi normal.. Bunun için bu konuya bi göz atınız..
    SORUN : 200 GB’lık bir sabit disk satın aldınız ancak eve geldiğinizde sadece 186 GB ile karşılaştınız.Neden?
    ÇÖZÜM :http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2102&sayfa=1

• quote:

quote:

quote:

hocam fişiçıkarıp taktığımda elektrik prizine bağlı alet 3,5luk olduğundan fişi takınca çalışma sesi başlıyor çekince duruyor bunun bir zararı var mıdır peki?

Yok zaten, bu 3.5" liklerin üzerinde herhangi bir açma kapama düğmesi yok. Mecburen bu şekilde kullanmak zorundasınız..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok zaten, bu 3.5" liklerin üzerinde herhangi bir açma kapama düğmesi yok. Mecburen bu şekilde kullanmak zorundasınız..

çok teşekkür ederim

• [
    tesekkur ederim kardesim hemen inceliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 2 Ocak 2009; 1:23:14 >
  • wd home edıtıon kullanıyorum 1 pc ye sata dan obur pc ye usb veya fırewıre den baglayarak dıskı 2 pcye aynı anda gosteremedım var mı buun bır yolu? yoksa hayal dunyasında mı yasıyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravunos

wd home edıtıon kullanıyorum 1 pc ye sata dan obur pc ye usb veya fırewıre den baglayarak dıskı 2 pcye aynı anda gosteremedım var mı buun bır yolu? yoksa hayal dunyasında mı yasıyorum?

Hayal dünyası gibi

Benim bildiğim böyle birşeyin mümkün olmadığı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.