Arkadaşım ellerin dert görmesin çalışan süper olmuş bu konuda noksan olan arkadaşlarımız faydası bayaı olur.
@dejaay, dosya sistemi dönüşümü için Vista'da kullanabileceğimiz bir program çıkmadı mı hala ? FAT32'den NTFS'ye dönmek için illaki XP kurulu bir bilgisayar mı bulmamız lazım, bende Vista var ?!!!
quote:
Orjinalden alıntı: reef1905
@dejaay, dosya sistemi dönüşümü için Vista'da kullanabileceğimiz bir program çıkmadı mı hala ? FAT32'den NTFS'ye dönmek için illaki XP kurulu bir bilgisayar mı bulmamız lazım, bende Vista var ?!!!
Programsız çevirmeyi denemiş miydiniz FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür
Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.
Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin: 1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.). 2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın. 3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT. Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin. 4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı 5. Komut isteminden çıkın.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşıma harici HDD almak istiyoruz ancak anakartı KT4V.
MSI sistesinde KT4V max 160 GB HDD destekler diyor ancak bu USB için geçerlimidir?
Deneyen varsa yorumları bekliyorum, 250,320, 500 vb USB HDD takılabilirmi?
tşk.
quote:
Orjinalden alıntı: meke
Arkadaşıma harici HDD almak istiyoruz ancak anakartı KT4V.
MSI sistesinde KT4V max 160 GB HDD destekler diyor ancak bu USB için geçerlimidir?
Deneyen varsa yorumları bekliyorum, 250,320, 500 vb USB HDD takılabilirmi?
tşk.
Hayır harici hddlerde böyle bir kapasite sınırlaması yoktur.. Yani 250,320, 500 vb USB HDD takılabilir.
peki 2,5" veya 3,5" hangisini tavsiye edersin?
quote:
Orjinalden alıntı: meke
peki 2,5" veya 3,5" hangisini tavsiye edersin?
Bu sizin kullanım amacanıza bağlı. 2.5" ler taşınabilir ve güçlerini usb üzerinden alırlar (yani adaptör falan taşımıyorsunuz) Gömlek cebinize koyarsınız istediğiniz yere götürürsünüz. 2.5" lerin kapasiteleri sınırlıdır. Şu an 300gb lık WD var galiba (uygun fiyatlı)
3.5" lerin ise taşınabilirliklleri kısıtlıdır. Ayrıca adaptöre ihtiyaç duyarlar. Kapasiteleri 2tb a kadar çıkar. Arşiv ve depo için uygundur..
teşekkürler.
Bilgiler için teşekkür ederim, eğer bunu beceremezsem bahsettiğim programın Vista versiyonu var mı ? Birde Memeo AutoSync adında bir program kuruldu bilgisayara, bu programın 29 gün deneme süresi kaldı yazıyor, harddisc için gerekli olan ve bilgisayarda kalması gereken bir programmıdır ? Yoksa google Picassa gibi ekstradan kurduğu programlardan birisimi bu ? Gece kurdum harddisci ve sabah bilgisayarı açmakta epey zorlandım, harddisc bilgisayara bağlı olduğundan ve ilk açılış olduğundan mı olmuştur acaba bu zorlanma ?
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Programsız çevirmeyi denemiş miydiniz FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür
Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.
Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin: 1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.). 2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın. 3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT. Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin. 4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı 5. Komut isteminden çıkın.
Şu an iş yerindeyim ve kardeşim bilgisayarın açılmadığını söylüyor.Sabah zar zor yeni aldığım WD usb bağlantısını çıkartarak çalıştırmıştım.Neden bu şekilde bir problem veriyor olabilir ? Usb bağlantısını kasanın arkasından yaptım, ana kartım Asus P5PL2.
quote:
Şu an iş yerindeyim ve kardeşim bilgisayarın açılmadığını söylüyor.Sabah zar zor yeni aldığım WD usb bağlantısını çıkartarak çalıştırmıştım.Neden bu şekilde bir problem veriyor olabilir ? Usb bağlantısını kasanın arkasından yaptım, ana kartım Asus P5PL2.
Açılıştaki boot seçeneklerinde USB seçili ise bilgisayar usbden başlamaya çalışıyor olabilir. BIOS 'a girip boot seçeneklerini bi gözden geçiriniz.
Değerli kardeşim seni uğraştırıyorum ama senin kadar derin bilgim yok pc konusunda.Biraz daha detay verebilirmisin nasıl yapmam gerektiğiyle ilgili.Birde bendeki harici diskte harf ataması yok, bunu ben mi yapacağım, bendeki WD harddisk gibi bir isimle gözüküyor.Son olarakta bir üstte sorduğum Memeo AutoSync programı gerekli mi, yoksa kaldırayım mı ?
quote:
quote:
Açılıştaki boot seçeneklerinde USB seçili ise bilgisayar usbden başlamaya çalışıyor olabilir. BIOS 'a girip boot seçeneklerini bi gözden geçiriniz.
quote:
Orjinalden alıntı: reef1905 Değerli kardeşim seni uğraştırıyorum ama senin kadar derin bilgim yok pc konusunda.Biraz daha detay verebilirmisin nasıl yapmam gerektiğiyle ilgili.Birde bendeki harici diskte harf ataması yok, bunu ben mi yapacağım, bendeki WD harddisk gibi bir isimle gözüküyor.Son olarakta bir üstte sorduğum Memeo AutoSync programı gerekli mi, yoksa kaldırayım mı ?
Bu boot seçenekleri BIOS da olur. BIOS'a girmek için açılış sırasında del tuşuna basılı tutun. BIOS ekranı gelir. Menüden boot kısmını bulun 1-2-3 diye boot seçenkerli çıkar. Bunlardan birincisi muhtemelen 1. CD rom olarak seçilidir. Siz ordan 2. ya da 3. seçeneklerde USB var mı bi bakın..
Memeo AutoSync programını bilmiyorum kullanmadım ama wd nin bir programıymış. Eğer işinize yaramıyorsa ve şu an için gerek duymadıysanız kaldırın derim. Yani bu ekstra bir program. Harici hddnizin bilgisayarda çalışması ile ilgili bir program değil yani.
Akşam bunu kontrol edeceğim, ayrıca çalıştır komutu ile NTFS yapmaya çalışacağım.Eğer BIOS'ta USB seçeneği varsa ne yapmam gerekiyor ?
quote:
Akşam bunu kontrol edeceğim, ayrıca çalıştır komutu ile NTFS yapmaya çalışacağım.Eğer BIOS'ta USB seçeneği varsa ne yapmam gerekiyor ?
USB seçeneği varsa, mesela 3. seçenek usb ise 3. seçeneğin üzüne gelip enterlayın ve boş olrak seçin kaydet diyip bıosdan çıkın..
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, uğraştırdım demiyeceğim, çünkü daha öne " uğraşmak ne demek, paylaşım için buradayız " demiştiniz.O yüzden sadece tekrardan teşekkür ediyorum.Yardıma ihtiyacım olursa yine soracağım.
quote:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, uğraştırdım demiyeceğim, çünkü daha öne " uğraşmak ne demek, paylaşım için buradayız " demiştiniz.O yüzden sadece tekrardan teşekkür ediyorum.Yardıma ihtiyacım olursa yine soracağım.
Evet doğru hatırlıyorsunuz. Burdayım
@dejaay, dediğin gibi BIOS ayarlarından Boot Device Priority ayarlarına girdim.Söylediğin gibi üç seçenek var ;
1. Floppy Drive
2. dvd yazıcı
3. Dvd yazıcı
olarak gözüküyor.Zannederim benim dvd yazıcılar usb den bağlanmış bir şekilde içeriden.Yada ben bu işlerden anlamadığım için yanlış düşünüyorum.Bu durumda ne yapmam gerekiyor ? Bendeki kasa Thermaltake Tsunami ve bu kasanın üst bölümünde de usb bağlantılar var.Buradan bağlayabilirmiyim, bağlarsam aynı sorunla karşılaşırmıyım ve en önemlisi bağlantıyı buradan yaparsam veri transferinin hızı farkeder mi ?
quote:
@dejaay, dediğin gibi BIOS ayarlarından Boot Device Priority ayarlarına girdim.Söylediğin gibi üç seçenek var ;
1. Floppy Drive
2. dvd yazıcı
3. Dvd yazıcı
olarak gözüküyor.Zannederim benim dvd yazıcılar usb den bağlanmış bir şekilde içeriden.Yada ben bu işlerden anlamadığım için yanlış düşünüyorum.Bu durumda ne yapmam gerekiyor ? Bendeki kasa Thermaltake Tsunami ve bu kasanın üst bölümünde de usb bağlantılar var.Buradan bağlayabilirmiyim, bağlarsam aynı sorunla karşılaşırmıyım ve en önemlisi bağlantıyı buradan yaparsam veri transferinin hızı farkeder mi ?
Yok dvd yazıcılar usbden bağlanmaz harici değil ise..
Boot seçeneklerinden 1. DVD yapın 2. HDD. 3. yü boş bırakın. Bir de bu şekilde deneyiniz.
Bu 1. seçenekte yazan Floppy Drive değişirse sorun yaratmaz inşallah.Ben çokta anlamıyorum pc işinden, sadece tarif edilen üzerinden yapabilme kabiliyetim var sadece, eldeki kurulu pcden olmam değil mi.
Hepsini disable yapsam ne değişir ?
quote:
quote:
1. Floppy Drive
2. dvd yazıcı
3. Dvd yazıcı
Yok dvd yazıcılar usbden bağlanmaz harici değil ise..
Boot seçeneklerinden 1. DVD yapın 2. HDD. 3. yü boş bırakın. Bir de bu şekilde deneyiniz.