Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: pudinkk

arkadaşlar resim 4 teki önbelleği iptal ettirmek için olan bölüm bende aktif değil giremiyorum ne yapmam gerekiyor???
    arkadaşın dediği gibi giriyorum bu kısım aktif değil bu ekran geliyor

ancak
    özellikler donanim sekmesinden aygıtı bulup cıft tıkladım ayarları değiştir dedim ve bu ekran geldi yukarısı yine aktif değil ancak aşağıda 2 seçenek var

İşletim sistemin vista service pack 1[simage][/simage]

disk yazma ön belleğini etkinleştirin işaretini kaldırın ve tamam diyerek pencereyi kapatın. Harici hddnizin bağlantısını kesin, kabloyu çıkarın. Bi dakka sonra yeniden harici hddnizi takın. Tekrar özelliklerden girin seçeneklerin aktif olması lazım bi bakın.

ÇOk teşekkür ederim mükemmelsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: *Revenge*

Benim harici HDD dahili HDD gibi sürekli bilgisayarda takılı, defrag ve temizliğini periyodik oalrak yapıyorum ama sürekli bağlı kalması bir probleme sebep olur mu?

Herhangi bir soruna neden olmaz. Rahatça kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PMD

@Dejaay

Aşağıdaki iki ürün arasında karar veremedim. Elimde sata II 2,5 HD var. 2. üründe sata II desteği var bildiğim kadarıyla 1. ürün işimi görür eğer sata II yi tanıyorsa
    1 - Tanır mı
    2- Tanısa bile hangi ürünü önerirsin
    3- üçüncü bir önerin olur mu (ilerisi içinde kullanılabilsin)

1---140 2.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 2.0 : 31 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35227
    2--HDC-160 2.5" IDE/SATA HARDDISK KUTUSU USB & E-SATA 45 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35235

Bu ürünü tavsiye ederim
    http://www.hepsiburada.com/akasa-integral-2.5-idesata-esatausb-siyah-hdd-kutusu-ak-enp2nes-bk/productDetails.aspx?categoryid=813&productid=bd96194#tablnk

sata hdd desteği de var.. Onun haricinde thermalke markasını önerim.

• quote:

Teşekkürler cevap için

SATA ve SATA II kutularu aynı mıdır . Verdiğin linkteki ürün sata II ler için de uyumlumudur. Benim bahsettiğimde sata ve sata II desteği yazıyor da o yüzden merak ettim sata ile sata II farklı mı diye

(not : bilgisayarımda sata ve sata II hd leri aynı kablolarla kullanabiliyorum)

Sata ve sata2 aynıdır sadece diskler arasında hız farkı vardır. Dediğiniz gibi aynı kabloyu kullanırlar. Haliyle girişleri de aynuıdır. Sata destekli bir harici kutuya sata2 bir disk de takabilirsiniz.
  • Çok güzel bilgiler ellerine sağlık..
  • quote:

Tekrar teşekkürler

HDD ve Kutuyu ayrı almak istiyorum Bir türlü karar veremedim. Eskiden ayrı almak sanki daha avantajlıydı..

Şimdi sanki değil gibi.

Bir de: Şuan piyasada olan WD Harici harddisklerin içerisinde SATA mı yoksa IDE mi hd olduğu

yazılı değil

Kutu ve hdd almak evet pahalı oluyor ama elinizde atıl durumda bir disk varsa mantıklı.

Muhtemelen yeni modellerde sata diskler kullanılıyordur.
  • Çok yararlı bir konu olmuş. Tebrik ederim.

Benim de kafama takılan bir soru var. Soru mu sorun mu onu da bilmiyorum ama... WD 2,5" diskimi vistada kullanırken gayet hızlı bir şekilde dosya aktarım işlemi yapılıyor. Fakat Xp'de normal bir harddisk gibi yavaş. Mesela Vista'da 400 mb'lık dosyayı 20 saniyede atıyorsam, Xp'de 4 dakika gibi bir sürede anca atıyorum. (Belki de daha fazla.) Diski bilgisayara taktığımda da "Bu disk daha hızlı bir arayüzde kullanılabilir" tarzında bir uyarı alıyorum. Tıklayınca da karşıma şu liste geliyor.

Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

Sistemde SP2 kurulu, yani usb 2.0 sürücüleri yüklü. Sorun ne olabilir ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: x-men2

Ankartın chipset sürücülerinde bir sorun oluşmuş olabilir. Anakartınzın cd sinden ya da anakartınızın sitesinden chipset sürücüleri başlığı altındaki sürücüleri kurmayı deneyiniz ya da "Driver Genius Professional Edition" adlı programı bularak bu program vasıtasıyla bilgisayarınıza ait bütün güncel sürücüleri bulup güncelleştirme yapabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

Ankartın chipset sürücülerinde bir sorun oluşmuş olabilir. Anakartınzın cd sinden ya da anakartınızın sitesinden chipset sürücüleri başlığı altındaki sürücüleri kurmayı deneyiniz ya da "Driver Genius Professional Edition" adlı programı bularak bu program vasıtasıyla bilgisayarınıza ait bütün güncel sürücüleri bulup güncelleştirme yapabilirsiniz.

Önce cd'den tekrar yükledim ama sonuç değişmedi. Sonra sizin dediğiniz programı kullandım ama yine olmadı maalesef. Harddiski çıkartıp taktığım zaman aynı uyarı karşıma çıkıyor. Hızda da bir artış söz konusu değil.

Yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-men2 -- 18 Şubat 2009; 19:32:55 >

• quote:

Önce cd'den tekrar yükledim ama sonuç değişmedi. Sonra sizin dediğiniz programı kullandım ama yine olmadı maalesef. Harddiski çıkartıp taktığım zaman aynı uyarı karşıma çıkıyor. Hızda da bir artış söz konusu değil.

O zaman bios'u resetlemeyi deneyiniz. BIOS u resetlemek için anakart üzerinden bios pilini çıkarıp 5dk bekleyin ve pili yeniden takın. Bilgisayarı açın ve sorunun devam edip etmediğine bakınız.
  • quote:

quote:

O zaman bios'u resetlemeyi deneyiniz. BIOS u resetlemek için anakart üzerinden bios pilini çıkarıp 5dk bekleyin ve pili yeniden takın. Bilgisayarı açın ve sorunun devam edip etmediğine bakınız.
    Yarın ilk işim bunu denemek olacak. Sonucun olumlu olup olmadığını burada da belirtirim. Umarım işe yarar.
    Tekrar teşekkür ederim.

• Bios'u resetlemek de işe yaramadı maalesef. Format atsam düzelir mi bilmiyorum ama yine de atacağım, zaten gerekiyordu.
  • Teşekkürler anlatım için.. bende aynı sorunu yaşıyorum ve anlattıklarınızı uyguladm ilkeler sekmesine gelince poblem yaşıyorum o kısım bende aktif değil bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: özgüür

Teşekkürler anlatım için.. bende aynı sorunu yaşıyorum ve anlattıklarınızı uyguladm ilkeler sekmesine gelince poblem yaşıyorum o kısım bende aktif değil bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

Acaba şu an harici hddniz aktif mi? Yani bilgisdayarım kısa yolunda harici hddnizin simgesi görünüyor mu?

Aygıt yöneticisinde kırmızı çarpı işareti falan var mı?
  • Harici HDD ile ilgili benimde bir sorunum var. Codegen 400 Gb hard diskim normal olarak çalışıyor fakat belli bir süre sonra (4-5 Gb) kullanmadan sonra bilgisayarda donma oluyor. Resetleme yapıyorum normale dönüyor fakat daha sonra tekrar aynı hatayı veriyor 3 veya 4 tane bilgisayarda kullandım aynı arızayı veriyor
  • quote:

quote:

Teşekkürler anlatım için.. bende aynı sorunu yaşıyorum ve anlattıklarınızı uyguladm ilkeler sekmesine gelince poblem yaşıyorum o kısım bende aktif değil bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

Acaba şu an harici hddniz aktif mi? Yani bilgisdayarım kısa yolunda harici hddnizin simgesi görünüyor mu?

Evet hdd şu anda aktif... kullanabilyrum kopyalama yapabiliyorum vs vs.. sorun nedir acaba nasıl düzeltebilirim... Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tunal01

Harici HDD ile ilgili benimde bir sorunum var. Codegen 400 Gb hard diskim normal olarak çalışıyor fakat belli bir süre sonra (4-5 Gb) kullanmadan sonra bilgisayarda donma oluyor. Resetleme yapıyorum normale dönüyor fakat daha sonra tekrar aynı hatayı veriyor 3 veya 4 tane bilgisayarda kullandım aynı arızayı veriyor

HDD üzerinde bozuk satıhlar oluşmuş olabilir..
    Bunun düzeltimi için.. başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • quote:

quote:

quote:

Evet hdd şu anda aktif... kullanabilyrum kopyalama yapabiliyorum vs vs.. sorun nedir acaba nasıl düzeltebilirim... Teşekkürler

Böyle olmaması lazımdı. Acaba başka bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz? Bir de başka bilgisayarda deneme yapınız..

• evet 3 veya 4 tane bilgisayarda denedim aynı hatayı veriyor.
  • quote:

Böyle olmaması lazımdı. Acaba başka bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz? Bir de başka bilgisayarda deneme yapınız..

ilk taktığım da kendi bilgisayarımda ve başka bilgisayarlarda güvenle kaldırabiliyorum ama biraz kullandıktan sonra hdd de kaldırma sorunu yaşıyorum... Bilgisayarı baştan başlattım yine aynı yolu denedim sizin gösterdiğiniz yolu sonuç yine aynı aktif olmuyor..

Donanım > aygıt yöneticisi > Disk sürücüleri > hdd'ye gelip özellikler > ilkelere geldiğimde bu kısım aktif...

ama bu seferde Hdd Güvenle kalkmıyor yine aynı sorun..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.