Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgine teşekkürler dejaay.Evet Dvd player usb olarak gördü harddiski. Ama içi boş olarak.yani hiç bir dosya görmüyor. içine bir iki film bir ikide mp3 şarkı atmıştım.Ama lakin, hiç birisini görmedi. boş dosya gibi duruyor.
  • Bu arada dvd player, neta 400DV.8gb lık usb flash da sorun yok.
  • aynı dvd player daha önce ntfs formatlı başka bir harici 2,5 luk hdd yi, tanımamıştı. yani hiç usb seçeneği sunmamıştı.sadece disk seçeneğinde kalıyordu. fat32 li bu hdd yi takınca usb seçeneğide sundu ve usb seçeneğini tıklayıncada içi boş bir dosya açtı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumhur45

aynı dvd player daha önce ntfs formatlı başka bir harici 2,5 luk hdd yi, tanımamıştı. yani hiç usb seçeneği sunmamıştı.sadece disk seçeneğinde kalıyordu. fat32 li bu hdd yi takınca usb seçeneğide sundu ve usb seçeneğini tıklayıncada içi boş bir dosya açtı.

Zaten dvd oynatıcılar fat32 dosya sistemini tanır. Ancak sizinkisi tanımasına rağmen video dosyalarını göstermiyor. Diğer flash bellek dvd oynatıcınızda çalıştığına göre dvd oynatıcınızda sorun yok.

Sorun bu konuda da belirttiğim gibi 2.5" lik hddlerdeki güç yetersizliği. Yapacak birşey yok.
  • Dejaay, bu akşam yeğenlere gittik.Onlarda CVS diye bir dvx player var. ince ama tepsi gibi geniş bişi.Benim harddiski ek enerji kaynağına gerek duymadan gördü ve içindeki mp3 ve video dosyalarını oynattı.
    Hızlı ileri alma yaptırdık onuda başarıyla yaptı.Demekki onun usb çıkışına giden enerji daha güçlü diye düşündüm.Son durum bu:) galiba bende, usb çıkışlı elektrik fişi alıcam. çatal kablonun bir usb li ucunuda ona takıp öyle deniyeceğim birde.
  • Yalnız, onların dvd player skart kablosu ile direkt tv ye bağlı.Benim dvd player ise, önce daha eski ve 5+1 sinema sistemi olan bir başka dvd ye bağlı.yani eski dvd yi hem amfi gibi hemde hoparlörlerini kullanmış oluyorum.Bu durum etkilermi onu bilemiyorum. olmazsa yarın birde direkt bağlayıp bakarım.
  • quote:

Yalnız, onların dvd player skart kablosu ile direkt tv ye bağlı.Benim dvd player ise, önce daha eski ve 5+1 sinema sistemi olan bir başka dvd ye bağlı.yani eski dvd yi hem amfi gibi hemde hoparlörlerini kullanmış oluyorum.Bu durum etkilermi onu bilemiyorum. olmazsa yarın birde direkt bağlayıp bakarım.

Demek çalıştı :) Demek ki dvd oynatıcının modeline göre bu görüp görmemeler değişiklik gösteriyor. Ben USB y kablo(çatal kablo) ile saba marka dvd oynatıcıda deneme yapmıştım ancak görmemişti.

Elektirik fişi ile ilgili bir uygulamayı zamanında bu forumda arkadaşın biri yapmıştı. Y kablonun elektirk akımı sağlayan ucunu adaptör kablosuna bağlayıp direk prizden elektirk almasını sağlamış hatta yaptığı işin fotolarını da eklemişti ve olumlu sonuç alarak harici hddsini çalıştırabilmişti. Ancak yaptığı iş hiç de öyle kolay bir iş değildi.

Senin evdeki dvd oynatıcı da Y kablo iş görebilir. Bi denesen iyi olur. DVD playerini de direk scart ile tv ye bi bağla bakalım olumlu sonuç alacak mısın

• Öyle bir 2.5" HDD istiyorum ki, DVD playerlarda çalışacak kadar az elektirk harcasın.

DVD da çalışan 2.5" hdd biliyor musunuz?
  • DVD playerda 2.5" lik hdd çalıştırma
    Benim aklıma bir ürün geldi, hani MP3 playerlarımızı şarz ettiğimiz Usb şarj cihazları, piyasada 5 TL. Onlarla gereken enerjiyi sağlayabiliriz sanırım. Bunu araştırırken resmini buldum.

USB ŞARJ ALETİ ( PRİZ TO USB ) ÇEVİRİCİ

Siz ne dersiniz arkadaşlar. 220v-5v çevirici ile bu sorunu çözebiliriz sanırım.

• Arkadaşlar harici hard disklerimizi linux yada windows 7 işletim sistemleri tanır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: biuu

Arkadaşlar harici hard disklerimizi linux yada windows 7 işletim sistemleri tanır mı?

Bulduğunuz alet gerçekten işe yarar gibi gözüküyor. Çift başlı USB kablosunun elektirk ucunu da yukarda usb şarz aletine bağlanabilir. Keşke deneme şansımız olsaydı

Bütün standart harici hddler aynı enerjiyi harcar. Zaten harcanan elektirk USB den gelen 5V lik bir tüketimdir. O nedenle "DVD da çalışan 2.5" hdd biliyor musunuz?" sorusuna bu kullanılacak DVD ye bağlıdır diyebilirsiz. Yukarda @cumhur45 in sorununa bakabilirsiniz.

Bu tür cihazlar tak çıkar aletler olduğu için linux ve windows7 sürücü istemeden bu tür cihazları tanırlar.

Sorulara geç yanıt için de özür.

• Biuu, resimdeki alet kuvvetle muhtemel işe yarayacaktır.Ben evde buldum bi tane ama ucları düz acaip bi şekil. sanırım bi adaptör daha gerekli fişe takmak için ama o da kayıp. çocukların mp3 çalarının şarjı idi ama kayıp şimdi.bu aralarda pek zamanım olmadı. En kısa zamanda bu adaptörü alıp deneme yapıcam.
  • Y kablonun diğer ucuna Hiç olmadı laptop yada bilgisayar kasası da bağlanabilir.

Hadi hayırlısı sonuçları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Haziran 2009; 22:49:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: biuu

Y kablonun diğer ucuna Hiç olmadı laptop yada bilgisayar kasası da bağlanabilir.

Hadi hayırlısı sonuçları bekliyorum.

Bunu denemiştim bi ucunu dizüsütüne bi ucunu da dvd oynatıcıya takmıştım ama yine de olmamıştı..
  • Lütfen biri bana yardım etsin bende yeni taşınabilir disk aldım fakat bilgisayarıma taktığımda çalışmıyor.Modelide toshibanın 320 gblık olanı usb kablosu olarak benim mp4ün usb kablosunu kullanıyorum fakat bilgisayar tanımıyor ltfn yardım edin...
  • 1 TB'lık HDDmin biçimlendirmesini yanlışlıkla yavaş modda başlattım ve yaklaşık 5-6 saat sürecek gibi duruyor. İptal edip hızlı biçimlendirme yapsam sorun yaşar mıyım acaba? Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogreme

Lütfen biri bana yardım etsin bende yeni taşınabilir disk aldım fakat bilgisayarıma taktığımda çalışmıyor.Modelide toshibanın 320 gblık olanı usb kablosu olarak benim mp4ün usb kablosunu kullanıyorum fakat bilgisayar tanımıyor ltfn yardım edin...

Kendi usb kablosunu denemelisiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serenityatlast

1 TB'lık HDDmin biçimlendirmesini yanlışlıkla yavaş modda başlattım ve yaklaşık 5-6 saat sürecek gibi duruyor. İptal edip hızlı biçimlendirme yapsam sorun yaşar mıyım acaba? Teşekkürler...

Şu ana kadar bitmiş olması lazım.

Eğer iptal ettiyseniz de sorun olmaz..
  • Dejaay, :( dün gece laptopla denedik hdd yi, benim neta dvd yine tanımamazlıktan geldi ya.Yani çatal kablonun bir ucunuda laptoptaki usb yuvasına taktık ilave enerji alsın diye ama yemedi.Ama pes etmiycem, neta servislerini bi arıycam bakalım onlar ne diyor.hadi hayırlısı artık.O zaman enerji sorunu d eğil bu problem.Dvd lerde yazılım mazılım hikayesi varmı acaba.Onunla ilgili olabilir mi?yani cvs de sorun olmuyorda neta niye sorun yapıyor.Divx player da yazılım konusunda bilgi almak lazım.herneyse artık.Hoşçakalın.
  • quote:

Dejaay, :( dün gece laptopla denedik hdd yi, benim neta dvd yine tanımamazlıktan geldi ya.Yani çatal kablonun bir ucunuda laptoptaki usb yuvasına taktık ilave enerji alsın diye ama yemedi.Ama pes etmiycem, neta servislerini bi arıycam bakalım onlar ne diyor.hadi hayırlısı artık.O zaman enerji sorunu d eğil bu problem.Dvd lerde yazılım mazılım hikayesi varmı acaba.Onunla ilgili olabilir mi?yani cvs de sorun olmuyorda neta niye sorun yapıyor.Divx player da yazılım konusunda bilgi almak lazım.herneyse artık.Hoşçakalın.

DVD lerle pek haşır neşir olmadığı içn yazılım konusunda birşey diyemiyeceğim. Yapısal olarak CVS ve neta dvd farklı olabilir. CVS nin usb yuvasından daha sağlıklı enerji geliyordur netanınkinden gelmiyordur ya da dediniz gibi sorun yazılım sorunu da oalbilir. Gelişmeleri yine paylaşırsanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.